Solskjær på pressemøde: Brighton må ikke blive komfortable på Old Trafford

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

Solskjær på pressemøde: Brighton må ikke blive komfortable på Old Trafford

08 november, 2019 - 15:57
Søndag eftermiddag skal Manchester United forsøge at forbedre deres position i ligaen i et hjemmebaneopgør mod et Brighton-hold i god form. Solskjær vil se sit holde vise energi i presspillet.

Ole Gunnar Solskjær ©Getty

I skrivende stund underpræsterer Manchester United i Premier League, og Brighton Hove Albion spiller bedre end mange havde forudset. Det tydeligste eksempel på dette er de to klubbers placeringer i ligaen: Brighton ligger nr. 8 med 15 point – United 2 point efter på 10.-pladsen.

Det er med andre ord en vigtig kamp på søndag, hvor Manchester United skal vise nogle af de samme offensive takter man så i den overbevisende sejr over FK Partizan i Europa League torsdag aften.

Særligt når man tænker på at United ikke har holdt et clean sheet imod The Seagulls i de tre seneste opgør - 2 af hvilke Brighton har vundet. Brighton har også vist at de er garant for en omgang giant killing i indeværende sæson, da de i oktober fuldstændig dominerede Tottenham i en 3-0 sejr på The Amex.

Sydkystholdet har dog ikke en lige så prangende statistik på udebane, og siden de rykkede op i Premier League i 2017 har de i tre besøg på Old Trafford måtte se sig besejret hver gang (to gange i ligaen og en gang i FA Cup).

Så selvom vi endnu ikke har mødt Brighton under Graham Potters ledelse, må United stadig forventes at være favorit til kampen på søndag. Solskjær anerkender dog at Brighton er i god form og har gode boldspillere:

”Vi spillede mod Brighton ret tidligt efter jeg kom til [som manager for United, red.] og de gav os kamp til stregen. Jeg synes vi var heldige at vinde den dag. De har masser af gode spillere, rigtige boldspillere der er gode og komfortable på bolden.”

”I de seneste fire kampe har de vist rigtige gode takter. De dominerer hold og de kontrollerer kampe. Selv i deres nederlag til Aston Villa kontrollerede de kampen indtil de fik en mand udvist. Så på en måde tæller jeg det som fire sejre i træk for dem.”

Solskjærs opskrift til kampen er energi og pres:

”Vi skal have spandevis af energi og vi skal sørge for at presse dem virkelig hårdt, for vi kan ikke lade dem blive komfortable på bolden her på Old Trafford.”

Nordmanden blev som altid også spurgt ind til holdets skadessituation:

”Forhåbentlig er Scott [McTominay, red] klar. Forhåbentlig også Victor [Lindelöf, red.], men jeg ved ikke med ham for han har ikke trænet i den her uge.”

Ashley Young er efter fem gule kort i ligaen suspenderet til næste kamp, så det er uklart hvem der starter inde på venstreback. De åbenlyse muligheder ligner Brandon Williams og Marcos Rojo, men Solskjær ville ikke afsløre for meget:

”Vi har muligheder [på venstreback, red.], men jeg fortæller jer ikke hvordan mit hold ser ud til kampen.”

Paul Pogba, Luke Shaw, Eric Bailly, Tim Fosu-Mensah og Axel Tuanzebe er alle fortsat ukampdygtige.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.