Solskjær lider sit første nederlag

Læsetid
3 minutes
Læst indtil videre

Solskjær lider sit første nederlag

12 februar, 2019 - 23:05
Der var optimisme og store forventninger blandt Uniteds fans op til opgøret mod PSG her til aften. Det blev dog ikke til den fest, som United havde sat næsen op efter. PSG vandt kampen 0-2 på mål af Kimpembe og Mbappé.

Manchester United skulle her til aften op til sin første europæiske test under Ole Gunnar Solskjær, da Paris Saint Germain kom forbi Manchester til det første af to opgør i Champions Leagues ottendedelsfinaler. Solskjær har hidtil bestået alle sine prøver, men trods det fine generalieblad, dumpede nordmanden her til aften i fransk. 

Nordmanden havde ellers bedyret inden opgøret, at man ville angribe kampen, og det var da også et tændt og energisk United-hold, som mødte op på Old Trafford her til aften i en fantastisk kulisse. Stadion var fyldt og summede af forventning.

 PSG gik ind til opgøret uden en række store profiler, men skulle dog vise sig at have andre strenge at spille på.

Kampen blev indledt med et minuts klapsalver for at markere Emiliano Salas tragiske flystyrt i den engelske kanal.  

Tæt første halvleg

Da kampen gik i gang, var det United, som lagde bedst fra land. De røde djævle satte sig på opgøret fra kampens start med højt presspil og masser af boldbesiddelse, men det var alligevel pariserne, der kom frem til den første mulighed efter 6 minutters spil, da Angel Di Maria sendte en afslutning snært forbi de Geas mål.

Et par minutter senere, var det så Uniteds tur til at bide fra sig, da Rashford sendte et fremragende spark afsted mod mål fra kanten af feltet. Men PSGs rutinerede italienske keeper, Gianluigi Buffon parerede relativt let bolden ud til hjørne.   

Kampen blev efterhånden mere tæt og PSG kom gradvist bedre med i opgøret og begyndte at sætte sig på spillet på midten af banen.

Efter et kvarters spil kommer United dog frem til en stor mulighed, da Pogba viser sin overlegne fysiske formåen og bryder igennem i højresiden, hvorefter han lægger bolden indover til en fremadstormende Jesse Lingard, men englænderen kan dog ikke nå frem til bolden, og endnu en gang er Buffon opmærksom og går ned og griber bolden. Herefter fulgte en periode med lidt stilstand i spillet og relativt få chancer.

Første halvlegs måske største chance tilfalder det franske stjerneskud, Kylian Mbappé efter godt 27 minutter, da Draxler spiller bolden bagom Uniteds forsvar, hvor Mbappé rykker fri og helt fri med de Gea sender bolden tæt forbi.

Linjevogteren holder flaget nede, men de efterfølgende tv-billeder viser, at Mbappé dog er offside i sekvensen.

United bruger tydeligt mange kræfter i opgøret mod et stærkt PSG-hold og efter 37 minutter ser Anthony Martial ud til at have pådraget sig en skade, da han sætter sig ned og tager sig til lysken. Alexis Sanchez gør sig klar til at erstatte franskmanden, men må dog vente lidt endnu på sin chance, da Martial rejser sig op og spiller videre. Kort før pausefløjtet, kan Alexis så til gengæld godt gøre sig klar til at komme ind, da det denne gang er Jesse Lingard som går i stykker.

Alexis ville dog måske ønske sig, at han aldrig var kommet ind, da han ikke satte mange fødder rigtigt i opgøret. Martial holder første halvleg ud, men må ligeledes lade sig udskifte i pausen til fordel for Juan Mata og dermed indleder United anden halvleg med to nye spillere på banen.

PSG dominans i anden halvleg

PSG kommer bedst ud til anden halvleg og er meget i boldbesiddelse i anden halvlegs åbningsminutter. Efter 51 minutter fører spilovertaget så til et forsøg på mål, da Mbappé kommer til et hovedstød, som David de Gea parerer ud til hjørne. På det efterfølgende hjørne er Uniteds keeper dog chanceløs, da Kimpembe står fuldstændig fri og sparker bolden i mål til 1-0.

I de følgende minutter strammer PSG garnet og trykker på med flere store muligheder, men United holder umiddelbart stand og får i første omgang forsvaret sig ud af presset. Efter en lille times spil, kommer United så selv frem til en ganske fin mulighed, da Ander Herrera flugter den mod mål. Bolden rammer græsset på vejen og går tæt forbi Buffons mål, men uden for alvor at true den garvede italiener.

I stedet går det så lige pludselig stærkt i den anden ende, hvor Angel Di Maria finder Mbappé, som iskoldt sparker bolden i mål til 2-0.

United er helt ude af kampen i denne periode, mens PSG dominerer opgøret og skaber den ene store chance efter den anden. United får dog sat prop i og får kæmpet sig tilbage i opgøret igen, men uden at bringe PSG ud af fatning. PSG kontrollerer kampen hjem og kort før tid giver United sig selv et endnu sværere udgangspunkt til returopgøret, da VAR for første gang bliver bragt i spil og resulterer i det andet gule kort til Paul Pogba, som dermed sender franskmanden i bar før tid og sætter ham ud af opgøret i Paris. 

En ærgerlig kulmination på en helt igennem rædselsfuld anden halvleg for Manchester United. Kampen ender 0-2 til PSG. 

 

Bliv klædt ordentligt på til 2018/19