Sir Alex: United skal vinde Europa League

Sir Alex Ferguson mener, at United skal have blikket stift rettet mod at gå hele vejen i Europa League, der vil sikre holdet deltagelse i Champions League i næste sæson.

Med lørdagens 3-1 sejr over Middlesbrough rykkede United op på femtepladsen i Premier League, fire point bag Liverpool, men med to kampe i hånden.

Med sejre i de kommende hjemmekampe mod West Brom og Everton kan United dermed rykke forbi de evige rivaler fra Merseyside, og op på fjerdepladsen, der som bekendt giver adgang til Champions League.

Men spørger man Sir Alex Ferguson, så er der en lettere vej at gå i jagten på CL-deltagelse: United bør sætte alt ind på at gå hele vejen i Europa League, hvor holdet møder Anderlecht i kvartfinalen. 

Vinderen af den mindste europæiske turnering sikrer sig nemlig også plads i Champions League, og med Uniteds lodtrækning og de tilbageværende hold in mente, bør United fokusere på at gå hele vejen, siger den 75-årige skotte.

– Sagen er den, at vi aldrig har vundet Europa League. Vi vandt aldrig UEFA Cup, som den plejede at blive kaldt, udtaler Sir Alex til ESPN.

– Og vi har fået en glimrende lodtrækning. Jeg siger ikke med sikkerhed, at vi vinder, men vi har gode chancer.

Ifølge Ferguson, der stod i spidsen for United i 27 år og sikrede klubben to Champions League trofæer og Cup Winners’ Cup, så skal Europa League bestemt ikke negligeres, bare fordi det er den ‘lille’ turnering i Europa:

– Det er stadigvæk et europæisk trofæ. Og hvis du vinder det, så kommer du i Champions League. Incitamentet til at gå hele vejen er derfor stort.

Den første kvartfinale mod Anderlecht spilles d. 13 april, mens der er returkamp på Old Trafford ugen efter.

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

Lingard om fejring: Hyldest til Drake

Næste artikel

Skadet Jones sendt hjem fra landsholdslejr

ANNONCE