Sikker sejr mod Liverpool

Første halvleg var skuffende, men anden halvleg var fantastisk og bød på flere fremragende mål, i braget mellem United og Liverpool.

Her til aften lagde Old Trafford græs til et af fodboldverdenens størte opgør, kampen mellem to af de helt store i engelsk fodbold, kampen mellem de to mest vindende hold i England. Kort sagt; Manchester United vs Liverpool.

Begge hold manglede et par profiler i aftenens opgør. Gæsterne var uden anfører Jordan Henderson, ligesom profilen Coutinho var ude med karantæne, mens den evigt skadede Daniel Sturridge også var udenfor i dagens opgør.

United manglede holdets anfører og profil, Wayne Rooney, som måtte se til fra tribunen grundet en mindre skade. Rooney og United havde ellers håbet, at angriberen kunne bygge videre på den stime og selvtillid han har for tiden, efter at have slået Sir Bobby Charltons rekord som den mest scorende spiller for England.

Til gengæld havde United en anden profil med i dagens kamp. Årets spiller de to seneste sæsoner var tilbage på grønsværen, efter en sommer med masser af spekulationer og et skifte der glippede i sidste minut. David de Gea var tilbage efter kontraktforlængelsen i går, og spanieren viste at han stadig er en fantastisk keeper.

Chancefattig første halvleg

Der har i ugens løb været historier fremme om Louis van Gaal og managerens forhold til spillerne i United, hvor flere føler sig som robotter i et meget stramt system. Spillet har ikke været prangende indtil videre i sæsonen, og der er skabt meget få chancer. Det lignede slet ikke en klassisk United vs Liverpool kamp, der manglede nerve og intensitet i opgøret.

Første halvleg må siges at leve fuldstændig op til dette. Det var 45 minutter uden tempo, uden bevægelse, uden kreativitet, og ikke mindst uden målchancer. Til gengæld sad United fuldstændig på spillet, og havde bolden størstedelen af tiden.

Ganske vist trak Liverpool sig tilbage på banen og overlod initiativet til United. Men med Memphis Depay som eneste mand med fart i støvlerne, var det ofte nemt at lukke ned for Uniteds angreb, inden det for alvor blev farligt omkring Liverpools felt.

Omvendt må Uniteds defensiv endnu engang have ros for en solid og sikker præstation. Store stærke Benteke har fået en god start for Liverpool, men var i dag ikke en trussel, da Smalling og Blind havde ham under fuld kontrol.

Fantastiske mål i anden halvleg

United skiftede i pausen Memphis ud, og satte i stedet Ashley Young ind. Netop Young kom hurtigt i fokus, da han med et klassisk stærkt ryk på venstrekanten fik et frispark ude i kanten af feltet. Derefter hev United en skabelon fra træningsbanen frem, og Daley Blind sendte bolden op i målhjørnet. Fantastisk mål og start på anden halvleg af hjemmeholdet.

Målet gav United et boost selvtillid og kampen fik samtidig lidt mere intensitet. Liverpool kom længere frem på banen og forsøgte i perioder at sætte United under pres, ved at smide høje bolde ind i feltet mod Benteke.

United kom på 2-0, da Ander Herrera blev nedlagt i straffesparksfeltet af Joe Gomez, og Herrera sendte selv kuglen sikkert i nettet på straffesparket. Dermed lignede det ren rutine for United, at få kørt de tre point i hus.

Men med små ti munitter tilbage af opgøret fik gæsterne reduceret, da Christian Benteke elegant svingede sin store lange krop rundt og saksede bolden ind bag en chanceløs de Gea i United-målet. Det gav frygt for at United ville komme under hårdt pres de sidste minutter for at holde føringen.

Det gik dog ikke sådan. Nyindkøbet Anthony Martial var kommet på banen midt i anden halvleg i stedet for Juan Mata, og den tidligere Monaco-spiller viste hvorfor flere sammenligner ham med Thierry Henry. På flot vis gik han igennem på venstrekanten og sendte bolden ind ved fjerneste stolpe, og sikrede dermed 3-1 og ro på igen for United.

Hvad første halvleg manglede i chancer, intensitet, tempo og godt spil, havde anden halvleg til gengæld. Begge hold leverede en markant bedre præstation i de sidste 45 minutter, og United kan tage masser af positive ting med fra anden halvleg.

Næste opgave for Louis van Gaal og co er i midtugen, hvor Champions League atter er tilbage på menuen, når det gælder en tur til Holland hvor PSV venter. Indtil da er det med at nyde sejren mod ærkerivalerne fra Liverpool, og tre gode point på kontoen.