Rasende Neville flænser Uniteds præstation: Sammenligner spillerne med ukrudt

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Rasende Neville flænser Uniteds præstation: Sammenligner spillerne med ukrudt

21 april, 2019 - 17:52
United-spillerne skuffer fans og manager, fordi de ikke arbejder hårdt nok. Det siger Gary Neville til Sky Sports efter 4-0-nederlaget til Everton.

Gary Neville ©Getty

Den tidligere Manchester United-kaptajn Gary Neville er decideret rødglødende, da han efter det ydmygende nederlag på Goodison Park skal komme med sin analyse.

Vi har valgt at bringe den fulde transskribering af hans tale, da vi, på OldTrafford.dk, simpelthen mener, at klublegenden rammer spot on.

Jeg er rasende. Tænkt at han (Ole Gunnar Solskjær, red) skal gå over til fansene og undskylde på deres vegne. Hvis du har lidt ukrudt i haven, så skiller du dig af med det. Men der er noget Japanpileurt (aggressiv ukrudt, red.), som er ved at overtage haven i den her fodboldklub. Det angriber husets fundamenter, og der er nødt til at blive gjort noget ved det.

Fansene stod Jose Mourinho bi i lang tid, men ville gerne af med ham til sidst. De kommer ikke til at vende sig mod Ole Gunnar Solskjær. Det er spillerne, som står for skud nu.

Jeg så Manchester City i går – et hold, som United kæmper om at komme op på siden af. Bernardo silva, Raheem Sterling, Kevin de Bruyne, David Silva er langt bedre spillere, end dem United har i deres omklædningsrum, og de arbejder dobbelt så hårdt. Everton løb 4 kilometer længere i første halvleg. Everton. Kigger du på Liverpool, vores største rivaler, de er villige til at dø på banen. Det er ærlig talt pinligt at se Manchester Uniteds spillere. Jeg er fuldstændig rasende. Jeg har fuld tiltro til, at Ole gør, hvad han er nødt til at gøre. Klubben vil selvfølgelig støtte ham. Men der er et stort problem. Præstationen i dag var skandaløs.

Jeg behøver ikke at nævne nogle navne. Alle ved, hvem de er. De er i nyhederne hver eneste dag. De er på de sociale medier hver eneste dag. Han skal nok tage sig af dem. Glem talentet. I de seneste 12-18 måneder er jeg faldet i fælden med at tale om, at de har potentiale, eller de har talent. Glem det. Hvis de ikke arbejder hårdt, og ikke har den rigtige attitude til at bære trøjen, så kom af med dem. Jeg ser spillere i Liverpool og Manchester City, og de arbejder en vis legemsdel af hver eneste uge for deres fodboldklubber. Og så ser jeg Manchester United-spillerne, gå rundt, lunte tilbage. Jeg så det i Barcelona forleden aften, på Camp Nou.

Jeg har ikke noget imod at tabe kampe, jeg har ikke noget imod at indkassere mål,  eller forære bolde væk. Jeg var en af de bedste til at smide bolden væk! Men ligegyldigt hvad der sker, så skal du altid arbejde hårdt. Det er det, der forventes af dig i den her klub, og de lever ikke op til standarderne. Vi fik lidt medvind, da Ole kom ind, og alle skød skylden på Jose Mourinho. ”Han er negativ, han er en dårlig manager.” Jose Mourinho er en af de mest succesfulde managers i de sidste 20 år, en fantastisk manager. Og til sidst havde han ingen tiltro tilbage i sine spillere. Jeg kan forestille mig, at Ole Gunnar Solskjær også vil tabe mere og mere tiltro til dem, for de svigter ham, og de svigter klubben.

Hvor ser du den næste ligatitel komme fra? Tingene kan hurtigt vende, men store og dramatiske beslutninger skal træffes hurtigt. Ole har sagt, at han er nødt til at genopbygge truppen, og at han har brug for et par transfervinduer. Real Madrid, Bayern München og Arsenal genopbygger. City skal nok skaffe spillere, det samme med Liverpool. Barcelona har også brug for spillere. Manchester United er i en verden, hvor de skal slås med de hold om de bedste spillere. Hvem er det, der står for at genopbygge truppen for Solskjær og Uniteds fans?

Jeg tror ikke, at der i øjeblikket er nogen i klubben, der ud fra et fodboldfagligt synspunkt er i stand til at stå for den genopbygning. Måske beviser de det modsatte, men det ser ud som om, at der er noget fundamentalt galt.

Vi fik tre fantastiske måneder, da Ole tog over. Han fortjener jobbet, og nu skal han have tillid. Jeg ønsker ikke, at han fejler, for jeg elsker ham, og Manchester United-fansene forguder ham. For at beskytte ham, for at hjælpe ham frem til succes, og for at få klubben tilbage til der,  hvor den bør vær, er der behov for fantastisk god rekruttering. Det er et kæmpe arbejde, og han vil ikke være i stand til at gøre det alene.