Raiola udtaler sig fordømmende om angreb på Woodwards bolig

Mino Raiola og Ed Woodward har i senere tid ikke været kendte for altid at være enige. Nu udtrykker Raiola sin fulde støtte og support til Uniteds ‘Chief Executive’ til The Athletic efter gårsdagens angreb på Woodwards hus. Den kontroversielle agent kalder gerningen en skændsel og efterspørger fængselsstraf til gerningsmændene.

I går aftes bragte vi nyheden om at en gruppe af United-tilhængere angreb Ed Woodwards bolig med romerlys og smædesange.

Uanset hvad ens personlige mening er om Ed Woodward og hans overordnede, er det åbenlyst under al kritik at udtrykke sine holdninger på så radikal vis. Det har været den generelle konsensus i fodboldverdenen dagen efter begivenheden.

Mino Raiola har tidligere udtrykt sig i kritiske vendinger om mange ting ved Manchester United, så sent som tidligere på måneden var han ude med riven. Udefra har forholdet mellem de to parter set betændt ud i et længere  stykke tid, men begivenheder som den mod Woodwards hus hæver sig over alt hvad der har noget med sport at gøre ifølge Mino Raiola:

– Hvis nogle har brugt mig som en årsag til at blive vred på Ed Woodward er de helt galt på den. For mit forhold til ham er godt, det er professionelt. Vi er ikke altid enige, men det er normalt i vores branche. Det som skete i går aftes er ikke normalt. Det er vold, og jeg fordømmer enhver form for vold. Dem der står bag er idioter og det de har gjort er kriminelt.

– De her mennesker burde spærres inde og rehabiliteres. Det her kan ikke være del af vores sport. Det er sport – S P O R T [gengivet som hos The Athletic, red.]. Det er ikke et spørgsmål om liv og død, det er underholdning. Det er UND-ER-HOLD-NING [gengivet som hos The Athletic, red.].

– Tror i folk vil angribe Brad Pitts hus hvis han laver en dårlig film? Får Quentin Tarantino dødstrusler hvis hans film ikke er god? Der er ingen undskyldning for den her slags opførsel, og Ed Woodward har min fulde support og solidaritet.

Raiola påpeger at man før har haft et problem med vold i fodboldverdenen i England. Han understreger at fans bliver nødt til at lære at holde voldelige tendenser adskilt fra følelserne der indgår i sport. Vold kan ifølge Raiola aldrig retfærdiggøres:

– I den mørke tidsalder [the dark ages henviser til kulturen i og omkring britisk fodbold i 80’erne og 90’erne, red.] var det største problem i engelsk fodbold vold på stadions. Da de løste det problem begyndte Premier League at gro, og blev til hvad det er i dag.

– Jeg er imod al form for vold, mod spillere, trænere, supportere, hvem som helst. Især den her form for chikane. Det er ikke sådan tingene skal gøres, det er ikke korrekt og det er ikke en del af spillet. Vi skal fordømme enhver form vold ethvert sted, og det er det jeg gør. Jeg er fuldstændig på hans [Ed Woodwards, red.] side.

– I et land som England kendt for deres sociale klasse, deres opvækst, deres uddannelse … Det her kan ikke ske for et menneske – at man tager til hans hus og chikanerer ham og hans familie. Er vi gået fuldstændig fra den? Fodbold er ikke så vigtigt i livet.

– Det er total mangel på respekt og jeg er ligeglad med hvem eller hvad der er skyld i det her. Vi skal fordømme det. Alle tager ansvar for deres egne handlinger. Man kan ikke gemme sig bag sociale medier eller sige at nogle andre sagde man skulle gøre det. Der er ikke plads til vold hverken inde i eller udenfor stadion. Det her er uforsvarligt.

 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Medier: United tæt på League One-målmand

Næste artikel

Officielt: United henter Fernandes

ANNONCE