Premier League og EFL enige om redningspakke

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

Premier League og EFL enige om redningspakke

03 december, 2020 - 15:58
Holdenee i de tre øverste rækker uden for Premier League kan se frem til en økonomisk håndsrækning til at hjælpe dem igennem en tid, hvor de ikke har entréindtægter.

Premier League ©Getty

Coronakrisen har udløst et akut behov for hjælp til klubberne udenfor Premier League, der måned efter måned mister livsnødvendige kampdagsindtægter. Nu er Premier League og EFL, som er organisationen, der repræsenterer klubberne uden for Premier League, blevet enige om en økonomisk redningspakke.

Det skriver BBC.

I overskrifter står der, at EFL får adgang til en redningspakke på 200 millioner pund, som kan deles ud til klubberne i Championship og yderligere 50 millioner pund til klubberne i League One og League Two.

Teknisk set betyder det, at Premier League betaler EFL 15 millioner pund, så de 200 millioner pund kan deles ud til Championship-klubberne rentefrit. Championship-klubberne kan maks låne 8,8 millioner pund, og de penge skal være betalt tilbage inden juni 2024.

Af de 50 millioner pund som går til League One og League Two-klubberne, er 30 millioner af dem øremærket de 48 klubber, og deres beløb skal udligne det tab, de har lidt for manglende tilskuerindtæger i 2019-2020 sæsonen og den indeværende sæson.

For League One-klubberne betyder det, at de minimum vil modtage 375.000 tusinde pund, mens League Two klubberne som det mindste får 250.000 pund.

Der vil derudover være en fond på 20 millioner pund, som EFL-klubberne kan ansøge om at få del i. Et panel bestående af repræsentanter fra både EFL og Premier League vil beslutte, om den enkelte klub lever op til krav for at få del i dem.

For godt en måned siden var der virak, da ledelsen i Liverpool med stor støtte fra den samme i Manchester United fremlagde et forslag, der blandt andet skulle give hjælp til EFL-klubberne, men samtidig koncentrere en stor del af magt hos de største klubber i England.

Det forslag blev hurtigt affejet.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.