OT.dk transferoverblik: United jagter Maddison, Meunier udtaler sig om sin fremtid

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

OT.dk transferoverblik: United jagter Maddison, Meunier udtaler sig om sin fremtid

05 juni, 2019 - 10:44
United har udset sig Leicesters James Maddison i en handel, der kan ende på op i mod en halv milliard, Thomas Meunier vil gerne blive i PSG, men er ikke afvisende for en fremtid uden for det franske, og United er så småt begyndt at overveje en erstatning for Romelu Lukaku. Det og meget mere kan du læse om i denne onsdags udgave af OldTrafford.dk’s transferoverblik.

Thomas Meunier ©Getty

Status på United-transfersituation er, at vi endnu ikke har fået bekræftet nogle handler til førsteholdstruppen. Vi er næsten sikre på, at Ander Herrera forlader klubben til fordel for Paris Saint-Germain, og vi kan meget vel se frem til, at walisiske Daniel James fra Swansea bliver præsenteret som United-spiller inden længe. Det er dog alt sammen blot spekulationer og rygter, før andet er blevet bekræftet.

Men United er ikke en stor klub for ingenting. I de britiske såvel som internationale medier findes der utallige rygter om spillere, der eftersigende skulle være på vej til Old Trafford. Her på OldTrafford.dk forsøger vi to gange ugentligt at validere nogle af disse transferrygter for at give læseren et bedre indtryk af, hvilken transfersituation klubben står i på nuværende tidspunkt.

The Independent skriver tirsdag den 4. juni, at United har udset sig James Maddison som ny førsteprioritet. Den 22-årige offensivspiller fra Leicester forventes, ifølge den britiske avis, at koste i omegnen af 60 millioner pund, svarende til lidt over en halv milliard danske kroner. Der er endnu ikke kommet udtalelser eller mere hold med hensyn til Uniteds forbindelse til Maddison, og rygtet må derfor fortsat antages som utroværdigt, til trods for at Maddison passer til den profil af spillere, Solskjær og co. ønsker at hente. Eftersigende skulle United dog være favoritter til at sikre sig englænderen.

Sandsynlighed for transfer: 10-15%.

United kigger mod Bundesligaen i håbet om at finde en potentiel erstatning for Romelu Lukaku. Sådan skriver ESPN onsdag den 5. juni. Rygterne har længe svirret om, at Lukaku skulle være på vej til Antonio Contes italienske Inter. Hvis denne transfer skulle gå igennem, har United, ifølge ESPN, udset sig Eintracht Frankfurts franske angriber, Sebastien Haller. Den fysisk stærke angriber har scoret 20 sæsonmål og leveret 12 assist i 2018/2019. ”De Røde Djævle” skulle eftersigende have haft en række talentspejdere ude til Frankfurts Europa League-kampe, og de har nu indset, at Haller har niveauet til toppen af Premier League.

Sandsynlighed for transfer: 10%.

Thomas Meunier har udtalt sig om sin fremtid. Et af de varmeste rygter i øjeblikket forlyder, at Arsenal eller United er på vej til at sikre sig PSG’s belgiske højreback, Thomas Meunier. Vi skrev også om rygtet forleden, men der er sidenhen kommet endnu mere kød på historien om Meuniers potentielle fremtid i engelsk fodbold. Meunier udtalte tirsdag til det franske dagblad, Le Parisien, at han gerne vil blive i det franske, men hvis han har lang vej til spilletid samt klubben ønsker at sælge, vil han være åben over for at snakke med interesserede klubber. Meunier udtaler sig i samme anledning negativt over for kun at have spillet i omtrent en tredjedel af den franske storklub kampe i den sidste del af sæsonen.

Sandsynlighed for transfer: 25%.

Siden weekenden har United også været sat i forbindelse med en række mere urealistiske handler. Daily Mail skrev for eksempel den 4. juni, at United har startet en transferkamp, sammen med Real Madrid og Bayern München, om Liverpools Mohamed Salah. Desuden skrev Daily Star den 2. juni, at United har udset sig AC Milans Gianluigi Donnaruma som et stort transfermål. Sky Sports har fulgt op på begge rygter, men de må dog anses for værende så urealistiske, at de i øjeblikket ikke kan valideres i forhold til en potentiel transfer.

Til sidst en status på Juan Mata. Spanieren har både været rygtet til Newcastle, Valencia og Barcelona i de seneste måneder, men skal man tro Simon Stone fra BBC Sport, er United fortsat i gang med kontraktforhandlinger, der kan holde Mata i Manchester i en række år endnu – med udsigt til en ambasadørrolle på længere sigt. I øjeblikket tyder det altså på, at Mata ikke tager samme vej ud af Old Traffords døre denne sommer, som Herrera gør.

Det var alt for denne gang. Måske kan du læse mere om ovenstående historier i weekenden, hvor vi igen udkommer med et transferoverblik. Hvis I har forslag til spillere, som vi skal zoome ind på – eller idéer til, hvad vi ellers kan lave af transferdækning, hører vi gerne fra jer. Send i så fald en mail til emil@oldtrafford.dk og skriv "transferdækning" i emnefeltet.

Køb din trøje her og støt OldTrafford.dk