Ot.dk transferoverblik Ekstra: Hvad skete der lige med det De Ligt-rygte?

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Ot.dk transferoverblik Ekstra: Hvad skete der lige med det De Ligt-rygte?

26 maj, 2019 - 18:07
Lørdag aften lignede Matthijs de Ligt en ny Manchester United-spiller ifølge en spansk sportsjournalist, men det rygte afkræfter Sky Sports søndag.

Matthijs De Ligt i aktion for Ajax ©Getty

Det måske varmeste fodboldnavn lige nu er Ajax Amsterdams forsvarsspiller Matthijs de Ligt. Den 19-åriges fodboldtalent er uomtvisteligt, og han har længe lignet en ny FC Barcelona-spiller, men lørdag aften tweetede den spanske journalist Gerard Romero, der er kendt som FC Barcelona-ekspert, at De Ligt var meget tæt på Manchester United.

 

Faktisk er det en historie, der på rygtebasis allerede startede i sidste uge, at Manchester United havde forhøjet den lønpose, som FC Barcelona havde tilbudt De Ligt. Førnævnte tweet satte ekstra meget ild i det rygte lørdag aften. 

På Twitter blev sagen diskuteret heftigt, og nogle pegede på, at det var Ajax-spillerens agent, den farverige Mino Raiola, der havde plantet rygtet hos Gerard Romero for at presse FC Barcelona. Romero arbejder til daglig for den privatejede, catalanske radiostation, RAC1.

Det er en historie, som den normalt pålidelige BBC-journalist Simon Stone søndag også støtter. I et tweet skriver han, at han har en stærk fornemmelse af, at United bliver brugt til at presse flere penge ud af FC Barcelona. Her skal det siges, at han ikke bygger det på egne kilder i klubben men umiddelbart på egen mavefornemmelse.

 

 

I løbet af lørdag aften skrev flere medier, at Edwin van der Sar, der er direktør i Ajax Amsterdam, og Daley Blind forsøgte at overbevise det store forsvarstalent om, at Manchester United er den rette destination. Et rygte, der ikke er bekræftet.

De Ligt kommenterer selv på sin fremtid

Tidligere søndag skrev SkySports, at de havde brugt dagen på at grave lidt dybere i historien. Kunne det passe, at Manchester United var ved at snyde FC Barcelona for De Ligt?

Det store engelske medie kom frem til, at Manchester United har trukket sig fra kapløbet. Deres følelse er, at der er en fornemmelse hos United-ledelsen om, at Ajax-spilleren har besluttet sig for fremover at tørne ud for FC Barcelona.

En nedslående nyhed for de Manchester United-fans, der måske var begyndt at håbe på at se hollænderen sætte skik på en United-defensiv, der har haltet i flere sæsoner. Men senere søndag kommenterede De Ligt, der er på landsholdslejr med Holland, selv på sagen:

- Hvor jeg ser mig selv? La Liga og Premier League er begge store ligaer, men der er også andre ligaer. Jeg ved stadig ikke, hvor min fremtid ligger, og nu skal jeg først spille to landskampe, og derefter må vi se, hvad der sker, siger han ifølge ESPN.

Den brandvarme forvarsspiller lukker ikke døren i for Manchester United, men umiddelbart bliver vi ikke klogere på denne side af Hollands to Nations League-kampe.

I skrivende stund er sandsynligheden stadig, at Matthijs De Ligt bliver præsenteret på Camp Nou i løbet af sommeren, hvert fald hvis man skal tro både SkySports og Simon Stone. 

Her på OldTrafford.dk bestræber vi os på at give klæde dig bedst på til Uniteds transfervindue - det har vi indtil videre gjort med to talentspejderrapporter og to transferoverblik. Vi bringer denne lille ekstra nyhed, fordi Matthijs De Ligt er på mange fodboldfans' læber, og så har den fyldt meget på sociale medier det seneste døgn.