OT.dk transferoverblik: Afrunding på en forvirrende sommer

Læsetid
4 minutes
Læst indtil videre

OT.dk transferoverblik: Afrunding på en forvirrende sommer

11 august, 2019 - 11:05
Det engelske transfervindue er lukket i, og det er på tide at gøre en status på Uniteds ageren på transfermarkedet.

Paul Pogba og Aaron Wan-Bissaka ©Getty

Transfervinduet lukkede som bekendt torsdag kl. 18:00 lokal tid for de engelske klubber. I løbet af sommerpausen har vi på vaskeægte silly-season manér skrevet ugentlige transferoverblikke og talenterspejderrapporter med henblik på spillere, der har været meldt på vej til “De Røde Djævle”. Dette er ovre nu, og i denne artikel kan du få et overblik over og en opsummering af, hvordan transfervinduet anno sommeren 2019 forløb.

United var hurtige på aftrækkeren med Daniel James

Transfervinduet havde ikke nået at være åbent længe, før rygterne om en ukendt kantspiller fra Swansea begyndte at florere. United var eftersigende ude efter det walisiske lyn, Daniel James, der havde fået sit gennembrud i Championship i den forgangne sæson.

Faktisk var Ed Woodward og co. særdeles effektive, når det kom til forhandlingerne med Swansea og James. Der skulle ikke gå mere end lidt over en uges tid, før troværdige medier berettede om, at James, Swansea og United var blevet enige om en aftale.

Men så kom et dødsfald i vejen for en transfer. Desværre afgik James’ far ved døden og en offentliggørelse af Uniteds nye spiller måtte ligge og vente på sig. Den 7. juni blev handelen dog officiel: United henter 21-årige Daniel James fra Swansea for 15 millioner pund.

Rygter om Wan-Bissaka og Romelu Lukaku

Så langt så godt. United viste effektivitet og fik hurtigt handlet en britisk spiller med fremtiden foran sig. Men hvad så nu?

Rygterne begyndte hurtigt at florere på en højreback fra Crystal Palace ved navn Aaron Wan-Bissaka, der ligesom James havde fået sit gennembrud på seniorniveau i den seneste sæson. Det var også i samme ombæring, at flere britiske og italienske medier begyndte at melde Lukaku som en seriøs bejler til flere italienske topklubber.

Disse to transfersagaer blev også nogle af de mest omfattende i den engelske sommer-rygtebørs. Fælles for dem begge var, at der skulle vise sig at gå meget lang tid før, at de endeligt blev effektueret.

Wan-Bissaka blev præsenteret som United-spiller den 29. juni – godt og vel en måned efter de første seriøse rygter begyndte at florere om spilleren.

Romelu Lukaku blev solgt til Inter på transfervinduets sidste timer. Han kostede 73 millioner pund. En opsigtsvækkende transfer med henblik på den måde, tingene endte med at udarte sig mellem Lukaku og United. Belgieren trænede nemlig med sin gamle klub, Anderlecht, op til slutningen af transfervinduet. Muligvis et forsøg på at tvinge en transfer igennem fra Lukakus side.

Ed Woodward handlede i snegletempo 

Der gik forskellige rygter i løbet af transfervinduet, når det kom til administrerende direktør i United, Ed Woodward. Nogle mente, at den tidligere bankmand havde et koncept med ikke at føre forhandlinger med en ny spiller, før han havde lukket aftalen med den nuværende.

Om dette var grunden til, at United ikke fik held med at hente mange af de spillere, der ellers blev rygtet til klubben, vides ikke.

Faktum er, at vi i en lang periode på OldTrafford.dk berettede om ugentlige transfernyheder på spillere, der aldrig endte med at trække United-trøjen over hovedet.

Varmest af alle må være Bruno Fernandes. I løbet af transfervinduet har vi af flere omgange proklameret, at det ville være et spørgsmål om tid, før den målsøgende portugiser var at finde på Drømmenes Teater. 

Sådan endte det dog ikke. Flere journalister med tæt kontakt til United har spekuleret i, om Fernandes’ agent og den portugisiske presse bevidst har forsøgt at køre historierne om midtbanekreatøren om. United skulle nemlig eftersigende aldrig have haft Sporting Lissabon-spilleren som en førsteprioritet.

LÆS OGSÅ: Agerer United som 'Verdens Største Fodboldklub'?

Tre handler og en tam slutspurt

Jo længere transfervinduet skred frem, jo mere utålmodige blev United-tilhængerne på at få forstærket truppen. Der var stadig mange huller at få lappet: Midterforsvaret, den centrale midtbane samt angrebet ved et eventuelt salg af Lukaku.

Det blev dog kun til én handel mere i United. Dog en stor en af slagsen.

Harry Maguire aka Slab-Head. Verdens dyreste forsvarsspiller. Efter længere tids rygtestrøm blev det endeligt officielt den 5. august. United betalte omkring 80 millioner pund for den engelske landsholdsspiller, der fremover skal være med til at løfte en tung arv fra forsvarsspillere som Rio Ferdinand og Nemanja Vidic. Noget ingen spillere har haft held med, siden det succesfulde makkerpar fra Fergies sidste storhedstid forlod “De Røde Djævle”.

Det var det, vi fik i dette transfervindue. Tre nye spillere præsenteret i den røde trøje. Og ingen central midtbanespiller. Efter købet af Maguire var der løse rygter om enkelte spillere, men det blev aldrig til noget seriøst.

Hvad dette skyldes, ved kun folkene bag Old Traffords mure. Ole Gunnar Solskjær udtalte efterfølgende selv, at klubben kun ville hente spillere, der var de rigtige for klubben. Intet ‘quickfix’ i form af hurtige handler, der ikke er velovervejede.

LÆS OGSÅ: Blog: Selvmodsigende transferønsker

Men hvad med alle de spillere, der blev rygtet til United?

For dem var der mange af… Det kan ikke tælles på en hånd hvor mange forskellige medier, der har meldt diverse store som små stjerner til United. Nogle rygter har været mere troværdige end andre, og de mest opsigtsvækkende eller benævnelsesværdige har vi nævnt her på sitet.

For en god ordens skyld vil vi som en lille afrunding på vores transferoverblik notere nedenfor, hvor de varmeste og hotteste spillere, der har været en del af ‘United-transfermøllen’, er at finde den dag i dag:

Kalidou Koulibaly
Senegaleseren var et hot navn på rygtebørsen i starten af transfervinduet, når der blev snakket United. Rygterne forsvandt dog hurtigt, eftersom Napoli ikke var interesserede i at sælge midterforsvareren, som for nyligt forlængede sin kontrakt med
den syditalienske klub.

Matthijs de Ligt 
Fodbold handler om at drømme, og sådan må det også have været i nogle perioder for United-fansene, når de smagte på rygterne om det hollandske wonderkid, de Ligt. Det endte dog med at blive Juventus, der løb med hollænderens underskrift. 

Bruno Fernandes
Portugiseren var et af de mest sandsynlige United-køb, hvis man skulle stole på diverse avisers forskellige skriverier. Rygterne var dog som dag og nat. Den ene dag græd Fernandes under en træningskamp for Sporting – et tegn på at han havde besluttet sig for at forlade klubben. Den næste dag var det ikke United, men derimod Tottenham, der var tæt på midtbanespillerens underskrift. Det endte dog alt sammen i en fuser. Fernandes er fortsat ejet af Sporting Lissabon.

Paulo Dybala 
Som et led i Lukaku-salget var United pludselig millimeter fra et signe verdensstjernen, Paulo Dybala. Det eneste der manglede var en accept fra argentineren. Sådan lød det fra flere troværdige medier. Denne handel gik dog på et splitsekund fra at være hot til not. Dybala var ikke interesseret i at blive United-spiller, og Lukaku røg i stedet for til Inter.

Tak til alle der har fulgt med i OldTrafford.dk’s dækning af sommerens transfervindue. Vi modtager som altid gerne ris og ros for det arbejde, vi leverer.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.