OT.dk talentspejder: Sean Longstaff

Læsetid
3 minutes
Læst indtil videre

OT.dk talentspejder: Sean Longstaff

09 juli, 2019 - 12:49
Næste mand i OldTrafford.dks scouting-serie er Newcastles midtbanespiller Sean Longstaff, som har været rygtet til Manchester United flere gange i løbet af sommeren.

Sean Longstaff ©Getty

Manchester United har indtil videre hentet to spillere i dette transfervindue - nemlig Daniel James og Aaron Wan-Bissaka. Det, de to spillere har tilfælles er, at de er unge, talentfulde og britiske. Netop dette kan også passe på Newcastles 21-årige midtbanemand, Sean Longstaff.

På trods af først at få førsteholdt debut for Newcastle på Boxing Day, fik engelske Sean Longstaff fik allerede et mindre gennembrud i sidste sæsons Premier League, da han sidst på sæsonen slog flere rutinerede kræfter af og imponerede med- og modspillere. Men hvad er det, der gør ham spændende for Manchester United?

Ung brite med højt potentiale

Ole Gunnar Solskjær har utvivlsomt tænkt sig at hente spillere, med høj upside uden at være en superstjerne - noget, som man allerede har set ved James- og Wan-Bissaka-indkøbene. Og som nævnt tidligere, passer dette også på Sean Longstaff.

Longstaff er et råt talent, som blot har fået ni kampe i Premier League for Newcastle, men på trods af dette, spiller han med stor taktisk forståelse og ro, og virker ikke til at være benovet over at spille i verdens største liga.

Han viser stort overblik og en glimrende teknik, som går hånd i hånd med ovenstående egenskaber, hvor hans fine touch og driblinger bringer ham i glimrende positioner, og typisk bringer ham et skridt foran hans modstander.

Stor alsidighed

Noget af det, der kan have vækket Solskjærs interesse, er Longstaffs alsidighed. Han kan nemlig spille begge kantpositioner og centralt på midtbanen. I sine blot ni optrædener for Newcastle har han formået at optræde overalt på midtbanen, og ligemeget hvor Rafael Benitez har testet den unge mand af, har Longstaff klaret sit arbejde til bravour.

Der er dog ingen tvivl om, at Longstaff er bedst på den centrale midtbane - gerne i en mere tilbagetrukket rolle. Her ville Longstaff kunne aflaste Nemanja Matic som defensiv midtbanespiller, men vil bestemt også kunne klare sig på 8'er-positionen.

Sean Longstaff

Supplement til Paul Pogba

Det kan godt være, at Paul Pogba ligner en mand, der er på vej ud af Manchester United. Men Sean Longstaffs spillerprofil passer perfekt til at kunne klare det kedelige, hårde og utaknemlige arbejde, der skal til for, at en spiller som Paul Pogba kan trives i det fremadrettede spil.

Longstaff laver sjældent fejl og er uhyre dygtig til at gøre det simple og lade sine holdkammerater komme i bedre positioner. Netop dette kan være et godt match til Paul Pogba, der ofte står for det modsatte - nemlig at spille med høj risiko og gå efter den flotte aflevering, dribling eller afslutning.

Hvis Paul Pogba tager til Real Madrid, Juventus eller andetsteds, kan en spiller som Bruno Fernandes, som også har været rygtet heftigt til Old Trafford, trives i Longstaffs selskab. Fernandes er nemlig også en spiller, der er bedst i det offensive, og Longstaff kan agere som et godt match til offensive midtbanespillere som ham.

Høj pris?

Sean Longstaff har kun spillet ni kampe for Newcastle, men alligevel mener Newcastle, at han er mere værd end de 50 millioner pund, som Manchester United gav for Aaron Wan-Bissaka. Denne pris kan bestemt afskrække Manchester United fra at gå efter Sean Longstaff, og selvom, at han ser spændende ud, er 50 millioner pund for høj en pris for ham på nuværende tidspunkt.

Det kan godt være, at Mike Ashley kræver en unødvendig høj pris for Longstaff, men det ændrer ikke på, at den unge midtbanespiller er et af de mere spændende engelske talenter på den centrale midtbane. På nuværende tidspunkt ville han nok ikke have niveauet til at kunne gå direkte ind i Manchester Uniteds startopstilling, men det er klart, at han har et højt potentiale.

Sean Longstaff skiller sig nemlig allerede ud fra hans holdkammerater i Newcastle, og han fortjener bestemt den opmærksomhed, han har fået. Spørgsmålet er bare, om det er for tidligt for ham at tage springet videre, eller om han ville have godt at at lære under Solskjær. Det må tiden vise...

Fakta om Sean Longstaff:

Position: Central midtbane- eller kantspiller
Nationalitet: England
Alder: 21
Kampe for nuværende klub: 9
Mål for nuværende klub: 1
Assist for nuværende klub: 1
Tidligere klubber: Blackpool
Spillersammenligning: Michael Carrick
Styrker: Arbejdsindsats, teknik, positionering, tacklinger, størrelse, alsidighed
Svagheder: Målfarlighed
Forventet indkøbspris: 25-40 millioner pund
Sagt om ham; Pep Guardiola, Manchester City-manager:
- Vi havde virkelig problemer med Newcastles centrale midtbane, som gjorde, at vi aldrig fik kontrol over kampen, sagde Guardiola efter deres 1-2-nederlag til Newcastle, hvor Manchester Citys stjernespækkede midtbane ikke kunne matche Newcastles med Sean Longstaff og Isaac Hayden.

Andre talentspejderrapporter:

Bruno Fernandes
Daniel James
Matthijs de Ligt
João Félix
Aaron Wan-Bissaka
Youri Tielemans
Issa Diop
John McGinn

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Bliv en del af OldTrafford.dk - Vi søger lige nu flere hænder på sitet

Klik her og læser om at blive en del af det frivillige crew bag hjemmesiden.