OT.dk talentspejder: Nicolas Pépé

Læsetid
4 minutes
Læst indtil videre

OT.dk talentspejder: Nicolas Pépé

22 juli, 2019 - 12:22
24 år gammel, kantspiller, hurtig, driblestærk og den næstmest scorende i sidste års Ligue 1. Er det en spiller, Manchester United kan bruge? Det ser vi nærmere på i denne version af OT.dk talentspejder.

Lilles 24-årige kantspiller Nicolas Pépé har været på alles læber i 2018/2019-sæsonen. Det har han, fordi han benyttede sæsonen til at få sit helt store gennembrud i Lille, hvor han scorede imponerende 22 mål og lavede 11 assist, som i Ligue 1 kun var overgået af nærmest umenneskelige Kylian Mbappé.

Men hvem er Nicolas Pépé?

Pépé har ivorianske forældre, men er født i Mantes la Jolie nær Paris. Her begyndte han sin voksne fodboldkarriere i Politiers i den femtebedste franske fodboldrække tilbage i 2012, men imponerede så meget, at han som blot 17-årig i 2013 skiftede et par rækker op til Angers, der i dag spiller i Ligue 1.

På dette tidspunkt var Nicolas Pépé dog blot 17 år, og der skulle gå næsten to år før han for alvor fik spilletid på førsteholdet. Men det gjorde han i november 2014, dengang Angers spillede i Ligue 2. Resten af 2014/15-sæsonen var udpræget af bænkpladser og en mindre håndfuld indhop. Så sæsonen efter røg Pépé på lån.

Det var Orléans i den tredjebedste række, der fik æren af at få Pépé på midlertidig basis. Og det var en god idé. Pépé scorede syv mål og lavede to assist i en sæson, hvor han fik noget nær fuld spilletid, og var instrumental for, at Orléans i 2015/16-sæsonen kunne sikre sig oprykning til Ligue 2.

Angers var imponerede af det, de så til Pépé i den tredjebedste række, så det virkede som det mest naturlige i verden, at han skulle tilbringe en sæson i klubben, som ejede ham, i 2016/17-sæsonen. Angers var imidlertid rykket op i Ligue 1, men det var ikke noget, der kuede den dengang 21-årige Pépé.

Pépé fik endelig kontinuerlig spilletid i Angers, og selvom der ikke kom det store slutprodukt på hans sæson, var det nok til, at LOSC Lille var imponeret af den unge ivorianer og endte med at sikre sig Pépés underskrift i sommeren 2017. Og det var et godt fit.

Nicolas Pépés første sæson var et mindre gennembrud personligt, selvom han optrådte for et Lille-hold, der var i store problemer og kun undgik nedrykning med et hængende hår. Pépé scorede 13 mål og fik noget nær spilletid i alle kampe. Pépé var for alvor trådt ind på den franske fodboldscene. Men der skulle ikke gå længe, før resten af fodboldverdenen kendte hans navn.

For det, der fulgte i sæsonen efter, endte med at føre til en af de flotteste sæsoner for en kantspiller i fransk fodbold i nyere tid. Ikke siden Eden Hazard har Lille haft en kantspiller med samme målfarlighed, dribleevner og tendens til at kunne overtage en kamp på samme måde, som Nicolas Pépé formåede at gøre det.

Du har sikkert selv hørt om de meritter, Pépé har lavet i den foregående sæson. 22 mål og 11 assist taler sit tydelige sprog, og var Lilles ubestridt største stjerne i en genrejsningssæson for den nordfranske klub, der endte på en fortrinlig andenplads i Ligue 1, og de kan i den grad takke deres ivorianske superstjerne for, at de i næste sæson skal spille Champions League.

Men hvad er det, Pépé er så god til, og hvorfor er han så eftertragtet?

Som de mange mål og assist nok indikerer, har Pépé udviklet en utrolig målfarlighed. Meget af det kommer af hans naturlige direktehed, som springer igennem foran øjnene, når man ser ham spille. Når han har bolden, vil han score. Hver gang.

Ovenstående går flot hånd i hånd med, at Pépé har en utrolig fart og fremragende teknik, som gør, at han er et mareridt, når han kommer løbende med bolden mod mål i fuld fart. Der findes ikke mange backs, der kan stoppe Pépé, når han har tur i den og kommer løbende imod den stakkels back, der skal forsøge at stoppe ham.

Det er også meget naturligt for de utrolige stats, at hans afslutninger er fortrinlige - specielt, når han kan trække ind i banen og bruge venstrebenet i vaskeægte Arjen Robben-stil. Derudover har han også et flot blik for spillet og er dygtig til at sætte andre medspillere op.

Det eneste, man kan smide ind som svagheder, er, at han til tider kan være for direkte og ser til tider utålmodig ud med bolden. Det der med at tage tempoet ud af en kamp er ikke noget, han kender til. Derudover er han ikke blevet bedt om megen defensiv arbejdsomhed.

For at konkludere; Nicolas Pépé er et af de absolut hotteste navne i international fodbold netop nu, og det virker usandsynligt, at han stadig er at finde i Lille i næste sæson - som Lilles manager har sagt, er der "150% sandsynlighed for, at han skifter klub til sommer". Hans direktehed vil passe perfekt til Solskjærs hurtige angrebs- og kontrafodbold.

Og han vil nemlig være et perfekt fit i Manchester United. United har mange dygtige spillere, der er gode på venstrekanten - men knap så meget til højre. Her er Anthony Martial, Marcus Rashford, Dan James og Alexis Sanchez gode eksempler på dette. Men det er det modsatte med Pépé, der er klart bedst til højre.

Han kommer til at blive dyr, og spørgsmålet er, om United har råd til både at købe James, Wan-Bissaka, Maguire og Pépé. Men man kan have lov at håbe. For Nicolas Pépé er klar til at overtage Premier League.

Fakta om Nicolas Pépé

Position: Højre kantspiller
Nationalitet: Elfenbenskysten
Alder: 24
Kampe for nuværende klub: 79
Mål for nuværende klub: 37
Assist for nuværende klub: 17
Tidligere klubber: Orléans, Angers
Spillersammenligning: Arjen Robben
Styrker: Direktehed, målfarlighed, driblinger, blik for spillet
Svagheder: For direkte til tider, defensivt arbejde 
Forventet indkøbspris: 75-90 mio pund
Sagt om ham: 
- Hans stats er imponerende, og han kommer nemt til at slå min rekord for i mål for en afrikansk spiller i en Ligue 1 sæson. Han er hurtig, komplet og effektiv. De har brug for spillere som ham i Frankrig. Han har spillet en sæson på højt niveau, sagde Didier Drogba om sin landsmand tidligere på året.

Andre talentspejderrapporter

Bruno Fernandes
Daniel James
Matthijs de Ligt
João Félix
Aaron Wan-Bissaka
Youri Tielemans
Issa Diop
John McGinn
Sean Longstaff
Harry Maguire

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Bliv en del af OldTrafford.dk - Vi søger lige nu flere hænder på sitet

Klik her og læser om at blive en del af det frivillige crew bag hjemmesiden.