OT.dk talentspejder: Aaron Wan-Bissaka

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

OT.dk talentspejder: Aaron Wan-Bissaka

13 juni, 2019 - 13:07
Vi er nået til femte udgave af OT.dk talentspejder, og denne gang omhandler det den 21-årige højreback fra Crystal Palace, Aaron Wan-Bissaka.

Aaron Wan-Bissaka ©Getty

Den unge englænder har været rygtet til United i flere omgange under det nuværende transfervindue. Ifølge Sky Sports har de røde djævle allerede fået afvist et bud på talentet, men planlægger angiveligt at forhøje deres bud, så det imødekommer London-klubbens krav. Men hvad er det, Manchester United ser i Aaron Wan-Bissaka fra Crystal Palace?

Det unge talent fik sin debut i Premier League tilbage i februar 2018 i en svær kamp mod Tottenham. Crystal Palace var ramt af en stor skadeskrise, og den uerfarne englænder blev kastet ind i startopstillingen. Tottenham vandt kampen med 1-0, men højrebacken leverede en hæderlig indsats.

Crystal Palace-træneren Roy Hodgson var imponeret over det unge talents præstation og valgte at give ham fuld spilletid i den efterfølgende måned. Det blev belønnet med prisen for månedens spiller i marts 2018. 

Aaron Wan-Bissaka

I Premier League 2018/19-sæsonen er det blevet til 35 kampe og 3135 minutter for Wan-Bissaka. Gennem sæsonen har han kvitteret med tre assists og er blevet kåret til man of the match hele tre gange, hvilket må siges at være flot for en 21-årige højreback. Den manglende spilletid i de resterende tre kampe skyldes karantæne for et rødt kort mod Liverpool og en skade, der blandt andet holdt ham ude i kampen mod United på Selhurst Park.

Det røde kort kan tilskrives en form for umodenhed som følge af hans unge alder, der gør, at han engang imellem tager de forkerte beslutninger. Men det meste af tiden er han god til at holde hovedet koldt, hvilket også afspejles i de kun fire gule kort, han har modtaget hele sæsonen. Trænerstaben i Crystal Palace roser ham for at forblive jordnær og bevare koncentrationen på trods af en voksende popularitet blandt større klubber. 

Man skal ikke tage fejl af den unge englænders potentiale og de evner, han allerede udviser nu. Wan-Bissaka har fart og et enormt arbejdsiver, hvorfor han også har en succesrate på 68 % i hans tacklinger. Han er ikke bange for at udfordre sine modspillere og viser stor vilje og teknik fremad banen.

Som belønning for hans flotte sæson blev han kåret til årets spiller i Crystal Palace. Her fik den unge højreback 59 % af stemmerne og væltede den tidligere United-spiller Wilfried Zaha af pinden, der havde vundet prisen hele tre gange. 

Aaron Wan-Bissaka besidder en professionalisme og hårdtarbejdende attitude, som er noget af det, United mangler i deres trup. Højreback-positionen skal også med god grund styrkes hos de røde djævle. Antonio Valencia er ikke længere i klubben, og Ashley Young er netop gået igennem en vanskelig sæson, mens hans alder også er imod ham. Diogo Dalot står tilbage som et alternativ, men den unge portugiser har brug for konkurrence, så niveauet på højrebacken løftes. 

Fakta om Aaron Wan-Bissaka

Position: Højreback
Nationalitet: England
Alder: 21 år
Kampe for nuværende klub: 42
Mål for nuværende klub: 0
Assist for nuværende klub: 3
Tidligere klubber: Ingen
Styrker: Teknik, tacklinger, hurtighed, koncentration, alder
Svagheder: Pasningsspil, holder for meget på bolden
Forventet indkøbspris: 50 millioner pund
Sagt om ham: Roy Hodgson (træner i Crystal Palace): ”Hvad jeg godt kan lide ved ham, er hans arbejdsiver og den professionalisme, han udviser samt det faktum, at han evner at bevare roen, når der bliver skrevet så meget om ham.”

Andre talenspejderrapporter

Joao Felix 
Matthijs de Ligt
Daniel James
Bruno Fernandes