OT.dk-anbefaler: Sandheden om Manchester Citys imperie

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

OT.dk-anbefaler: Sandheden om Manchester Citys imperie

08 november, 2018 - 16:51
Football Leaks har afsløret, hvordan Manchester City og Paris SG forsøger at omgå Financial Fair Play-regler for at tilført økonomiske midler fra oliesheiker. Samt at Europas største klubber - heriblandt Manchester United - plotter en udbryderliga.

Manchester City ©Getty

Det er tyske Der Spiegel, der i fire artikler meget detaljeret beskriver, hvordan Manchester City meget kreativt angiveligt  har omgået regler for, hvordan pengestrømmene kan komme ind i klubben. Anklagerne stopper ikke der, men i artiklerne henvises der også til mails, hvori det fremgår, at personer i klubben skriver, at de faktisk ikke giver noget som helst for de gældende regler.

Det er fire meget velskrevne artikler, som alle er på engelsk, og det er glimrende optakt til kampen mod den larmende nabo forud for søndagens derby. 

Manchester City Exposed, Chapter 1: Bending the Rules to the Tune of Millions

Manchester City Exposed, Chapter 2: The Secret Project Longbow

Manchester City Exposed, Chapter 3: Recruiting Pep Guardiola

Manchester City Exposed, Chapter 4: A Global Empire

Selvom det ikke er i samme omfang som rivalerne, så er Manchester United også nævnt i den seneste runde af Football Leaks. Det dokumenteres, at de sammen med andre europæiske topklubber har konspireret om at skabe en europæisk udbryderliga, hvor Real Madrid, Juventus, United og alle de andre giganter undgår at møde de mindre klubber.

 Hvad de planer siger om tankegangen i den internationale fodboldverden, og hvem der står tilbage som tabere, hvis European Super League bliver til virkelighed, kan du høre mere om i denne podcast af Politiken:

5. november: Football Leaks - en skummel plan og et spil om milliarder

Har du læst vores tips til køb af kampbilletter til Old Trafford? Læs dem her

Bliv klædt ordentligt på til 2018/19