OT.dk-anbefaler: Forstå rivaliseringen med Liverpool

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

OT.dk-anbefaler: Forstå rivaliseringen med Liverpool

16 december, 2018 - 12:27
Når Manchester United møder Liverpool på Anfield klokken 17 søndag, er der meget mere end point på spil. Men hvorfor er de to klubber arvefjender? Hvad betyder kampene fra et lokalt perspektiv? Og hvad er "de røde djævles" største triumfer over Merseyside-klubben? OldTrafford.dk guider dig til svarene.

Alan Myer, Sky Sports: "Manchester United vs. Liverpool-rivaliseringen forklaret"

I en kort video på 2 minutter og 18 sekunder giver Sky Sports perspektiv på to ting; dels hvad det historiske fjendskab mellem Liverpool og Manchester bunder i, dels hvordan den rivalisering opfattes i de nordengelske byer i dag. 

De interviewer to historikere, en fra hver by, der fortæller, hvordan at Manchester Ship Canal, som løber mellem de to byer, har haft en rolle for forholdet mellem dem. 

Og så snakker de med folk på gaden, der med hver deres karakteristiske dialekt deler, hvorfor deres by er bedre end de andres. 

Vi skraber i rivaliseringens overflade her, men det er en god introduktion. 

Gary Neville, United Review: "Det er den sødeste sejr at slå Liverpool" 

"Gary Neville is a Red - he hates Scousers!" 

Den tidligere Manchester United-kaptajn er kendt for sin dedikation til sin barndomsklub - samt sit passionerede had til Liverpool. 

Forude for sidste sæsons hjemmekamp mod ærkerivalerne skrev han denne blog i kampprogrammet "United Review". Her forklarer han, hvordan kampene mod Liverpool altid har haft kolosal betydning - lige fra skolegården til førsteholdet. 

Det er hamrende interessant og fed læsning for alle United-fans. 

Manchester Evening News: Rivaliseringen set gennem billeder

Den lokale bladsprøjte fra Manchester har fundet 68 ikoniske billeder frem, der viser Uniteds største triumfer fra kampene mod Liverpool. 

Fra George Best til Juan Mata, fra Eric Cantonas FA Cup-finale-flugter til John O'Sheas overtidsscoring på Anfield. 

Det er en fantastisk tur ned gennem memory lane, og fungerer som den perfekte optakt til kampen senere i dag.