Optakt: Wolfsburg – Manchester United

Tirsdag aften går det løs, når Manchester United gæster Wolfsburg i alt-eller-intet-kampen i Champions League. Formår de ikke at sejre på den svære udebane, kan PSV overhale dem med sejr over CSKA Moskva på eget græs.

I morgen er det alvorens time for Louis van Gaals Manchester United i årets Champions League. Wolfsburg, som man knebent slog 2-1 på Old Trafford, venter på en svær udebane, og kravet er klart: sejr og holdet vinder puljen. Nederlag, og videre avancement er ude af egne hænder.

Formår hollænderens defensivt stærke, men målfattige tropper ikke at score flere mål end de tyske modstandere, kan PSV Eindhoven nemlig selv afgøre det hjemme mod gruppens bundhold, CSKA Moskva – og dermed sende United ud i Europa League-kulden. Dog skal det noteres, at CSKA vil kunne tage Europa League-pladsen med sejr over PSV.

Det er svært at blive klog på, hvilket af de to mandskaber, der er bedst rustet til morgendagens forestilling. ”De røde djævle” har ikke tabt en kamp i ordinær spilletid siden 3-0-snitteren til Arsenal for lidt over to måneder siden, men har omvendt kun scoret 10 gange i de 11 kampe siden da, hvor hele fem opgør er endt 0-0.

Wolfsburg, der fører gruppen med et point mere end United, har til gengæld været inde i lidt af en bølgende stime. Man har således tabt tre af de sidste seks kampe – senest til Dortmund i weekenden på et sent mål. Før det var klubben ubesejrede i de seneste 29 kampe på eget græs.

Alligevel må hjemmeholdet have en god fornemmelse, for mål bliver der altid scoret på Volkswagen Arena, hvor langt de fleste af de spillede kampe også vindes. Over de seneste 22 hjemmeopgør er hele 15 kampe således vundet, mens man har formået at score i samtlige opgør.

Med andre ord venter der Louis van Gaals skadesplagede mandskab lidt af en opgave i det tyske, hvor det ellers ”sikre” 0-0-resultat formentlig ikke er nok. Og med flere nøglespillere, der stadig er på sidelinjen med skader, er spørgsmålet om holdet har mål nok i støvlerne til at sikre avancementet.

Dato, tid og sted

Kampen spilles tirsdag d. 8. december kl. 20.45 på Volkswagen Arena i Wolfsburg.

Dommer

Serbiske Milorad Mažić dømmer tirsdagens kamp.

Skader og karantæner

Morgan Schneiderlin måtte efter sin skade lørdag slutte sig til blandt andre Wayne Rooney, Ander Herrera, Phil Jones, Antonio Valencia og Marcos Rojo på den omfattende skadesliste. Det betyder, at der er flere reservespillere med i den 19 mand store trup:

  • De Gea, Romero, Blind, Borthwick-Jackson, Darmian, McNair, Smalling, Varela, Carrick, Fellaini, Goss, Lingard, Mata, Pereira, Powell, Schweinsteiger, Young, Martial, Memphis.

For hjemmeholdet ser det bedre ud. Holdet er således stort set skadesfrit. Robin Knoche er definitivt ude, mens Luiz Gustavo og Ricardo Rodríguez er tvivlsomme.

Mulige startopstillinger

Manchester United

De Gea

Darmian – Smalling – Blind – Young

Schweinsteiger – Carrick

Mata – Fellaini – Memphis 

Martial

Wolfsburg

Benaglio

Vieirinha – Naldo – Dante – Rodriguez

Caligiuri – Guilavogui – Arnold – Draxler

Schürrle – Kruse

Hold øje med

27-årige Max Kruse kom i sommer til Wolfsburg fra sidste års overraskelse, Mönchengladbach, hvor han havde været en stærkt medvirkende faktor til, at holdet endte i den Champions League-givende top 3 foran etablerede hold som Leverkusen, Schalke og Dortmund. Efter en lidt træg sæsonstart er Kruse på det sidste for alvor begyndt at brænde igennem med syv mål og tre målgivende oplæg i de sidste 10 kampe.

Sagt om kampen

“Vi ønsker at vække fansenes begejstring, og vi vil gøre alt, vi kan for at nå næste runde. Vi er i stand til at kæmpe mod enhver modstander – selv Manchester United. Vi overvejer ikke en uafgjort – vi vil vinde. Vi er opmærksomme på en masse ting – Manchester United vil gøre klogt i også at være opmærksomme på os.” – Dieter Hecking, Wolfsburg-manager.

Skribentens bud på kampens udfald

Med den nuværende formkrise indrømmer jeg, at det kan være svært at få øje på, hvordan vi skal hente en sejr med fra Wolfsburg, der altid scorer på eget græs. Omvendt har Louis van Gaal det med at overraske, lige når stemningen omkring klubben ser allerværst ud.

Vores held kan blive, at Wolfsburg gerne selv vil ud at dominere på hjemmebane. Jeg tror og håber derfor på, at dette vil give United muligheden for at udnytte et par kontrachancer. Jeg vælger derfor at tage de optimistiske briller på og skyder på en gentagelse af kampen på Old Trafford i september – altså en 2-1-sejr til udeholdet, med United som vinder af puljen.

Vidste du, at…

  • Manchester United forsplidte chancen for at sikre sig avancement, da man kun fik 0-0 mod PSV i den seneste runde.
  • Vinder United i morgen, vil det være deres første udesejr i dette års gruppespil, hvor man har tabt én og spillet en enkelt uafgjort.
  • Louis van Gaals side har det traditionelt svært mod tyske hold på udebane  – fem sejre, fire uafgjorte og fem nederlag er det blevet til. Sidste udekamp i tyskland var mod Bayern München i 2014.
  • Til gengæld kan United trøste sig med, at Wolfsburg tabte deres seneste kamp mod et engelsk hold på hjemmebane – et 2-0 nederlag til Everton i sidste års Europa League.
  • Louis van Gaal var  som Bayern München-træner ubesejret mod Wolfsburg, hvor det blev til tre sejre og en enkelt uafgjort mellem 2009 og 2011.
  • Bastian Schweinsteiger har også gode erfaringer med Wolfsburg. Midtbanespilleren har mødt dem 23 gange som Bayern-spiller og scoret seks gange (16 vundne, 3 uafgjorte, 4 nederlag).

Seneste kampe

Wolfsburg

  • Wolfsburg 1 – 2 Borrusia Dortmund
  • Augsburg 0 – 0 Wolfsburg
  • CSKA Moskva 0 – 2 Wolfsburg
  • Wolfsburg 6 – 0 Werder Bremen
  • Maintz 2 – 0 Wolfsburg

 Manchester United 

  • Manchester United 0 – 0 West Ham
  • Leicester 1 – 1 Manchester United
  • Manchester United 0 – 0 PSV Eindhoven
  • Watford 1 – 2 Manchester United
  • Manchester United 2 – 0 West Bromwich Albion

TV

Kampen vises på TV3+.

Hvem spiller rivalerne imod

  • Manchester City – Borussia Mönchengladbach (tirs 20.45)
  • Olympiakos – Arsenal (ons 20.45)
  • Chelsea – FC Porto (ons 20.45)

Bliv klædt på til kamp her – Køb Manchester Uniteds nye trøje

Vil du på Old Trafford og opleve The Red Devils? Vi guider dig i de forskellige muligheder her

Forrige artikel

Ferguson nyder at se United

Næste artikel

U19: Tvunget til sejr i Tyskland

ANNONCE