Optakt: United vs Newcastle

Efter et par uger med fokus på kvalifikationskampe til VM, er det nu atter tid til Premier League.

Newcastle gæster lørdag aften Old Trafford, og dermed er der nu sat punktum for et par uger med fokus på landskampe og kvalifikation til sommerens VM-slutrunde i Rusland. Nu er der ikke flere pauser med landskampe, før vi når hen til februar.

Flere United-spillere har været i aktion i disse vigtige play-off kampe. Blandt andet har Victor Lindelöf sikret sig en tur til VM sammen med Sverige, mens Matteo Darmian omvendt er garanteret sommerferie. Samtidig har folk som Rashford og Martial været i aktion i et par venskabskampe for deres landshold.

Nu er fokus på ligaen, hvor United efter et par pointtab halter efter naboerne fra Manchester City. United har otte point op til City, så der er pres på de røde djævle for at få tre point, for ikke at gøre afstanden op til Guardiolas tropper alt for stor.

Gæsterne fra Newcastle har fået en godkendt start på sæsonen som oprykker. De står noteret for 14 point indtil videre, og ligger dermed midt i tabellen. Men der er stadig en del uro i klubben fra det nordøstlige England.

Ejeren Mike Ashley vil gerne sælge, manager Rafael Benitez er ikke helt tilfreds med truppen efter ikke at have fået lov at shoppe igennem i sommers, og den helt store profil er ikke at finde i den zebrastribede trøje. Holdet består ikke længere af store navne som Shearer og Ginola, men af mere ukendte spillere.

Formen er dog ikke god for Newcastle, der har tabt de to seneste kampe. Både Burnley og Bournemouth har slået Benitez og co med 1-0. Så med endnu et nederlag lørdag, vil man så småt atter begynde at se mod bunden og nedrykningsstregen.

United har efter weekendens opgør en opgave i Champions League, hvor det gælder Basel på udebane. Men da der er ganske godt styr på kvalifikationen fra gruppespillet i Europa, vil Mourinho formentlig lægge al fokus på at få sejren og de tre point mod Newcastle.

Det er aldrig til at vide hvordan portugiseren vil blande kortene rent taktisk. Om vi ser United i en 3-5-2 eller 4-3-3 formation må tiden vise, men mon ikke vi kan forvente et United-hold der vil gå ud og forsøge at sætte tingene hurtigt på plads.

Dato, tid & sted
Kampen spilles lørdag den 18.november 2017, på Old Trafford i Manchester. Der er kick-off 18.30 dansk tid.

Dommer
Craig Pawson er manden med fløjten på lørdag. Han dømte også United tilbage i september, da Mourinhos mandskab vandt 0-1 i Southampton.

Skader & karantæner
Phil Jones måtte udgå af den engelske træningskamp den anden dag, men skaden i læggen burde ikke være alvorlig. Alligevel forventes Mourinho ikke at satse med Jones, der har været en vigtig brik i defensiven for United i denne sæson.

Marcos Rojo fik debut onsdag for reserverne, men har brug for mere spilletid før han atter er tilbage på fuld knald. Der er et stort spørgsmålstegn ved Paul Pogba, der i landskampspausen har fyret den af til MTV show, været i Frankrig og flere andre steder. Der spekuleres dog i, at franskmanden er klar igen.

Hos gæsterne er venstreback Paul Dummett ude med en skade, ligesom midtbanespilleren Mikel Merino forventes ude.

Mulig startopstilling

David de Gea
Eric Bailly – Chris Smalling – Victor Lindelöf
Antonio Valencia – Nemanja Matic – Ander Herrera – Ashley Young
Henrikh Mkhitaryan – Romelu Lukaku – Anthony Martial

Hold øje med
Midtstopperen Ciaran Clark er en vigtig brik i Newcastles forsvar, og samtidig i trussel på standardsituationer i offensiven. Han viste flere gange i landskampene mellem Irland & Danmark, at han er stærk i luftspillet.

Desuden skal United være opmærksomme på den offensive profil Ayoze Perez, der oftest huserer på en af kanterne for Newcastle. Hans hurtighed og evne til at afslutte fra kanten af feltet, resulterede i ni scoringer sidste sæson i the Championship.

Skribentens bud på kampen
Det er altid svært efter landskampspauser, hvor flere spillere har været ude på længere rejser. Jeg tror dog, at United er ovre en sløj måneds tid, og virkelig begynder at ramme topformen nu hvor vi nærmer os det hektiske program omkring jul. United vinder sikkert 3-0.

TV
Kampen vises på 6’eren.

Hvem møder rivalerne
Arsenal – Tottenham
Liverpool – Liverpool Reserves (Southampton)
Leicester – Manchester City
West Bromwich – Chelsea

 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

Marcos Rojo spillede 45 minutter for reserverne

Næste artikel

- Matic kan det hele

ANNONCE