Optakt: United skal på svær udebanetur til Anfield

Læsetid
3 minutes
Læst indtil videre

Optakt: United skal på svær udebanetur til Anfield

17 januar, 2020 - 16:38
Søndag skal ”De Røde Djævle” en tur vestpå for at møde Premier Leagues suveræne førsteplads fra Liverpool F.C. i en vigtig Premier League-kamp. Du kan blive klædt på til opgøret her.

Ole Gunnar Solskjær og Jürgen Klopp ©Getty

Manchester United har fået vendt den dårlige stime, som ellers har været kendetegnet for starten på det nye årti. Efter en række dårlige resultater har de seneste to kampe nemlig budt på to sejre mod henholdsvis Norwich og Wolverhampton.

Derfor er det et selvtillidsfuldt United-mandskab, der går ind til søndagens opgør mod ærkerivalerne fra Liverpool. Jürgen Klopps mandskab har gjort rent bord i Premier League i denne sæson – hvis man ser bort fra en enkelt kamp på Old Trafford mod netop United.

Ole Gunnar Solskjær og co. er, med andre ord, det eneste hold, der har formået at tage point fra de aktuelle mesterskabsfavoritter. Dette giver grund til at tro på, at noget af det samme kan komme til at ske på Anfield søndag.

Faktum er dog, at Liverpool har gang i en irriterende-god sæson. Flere folk er gået fra at håbe på et mesterskabskollaps til en forhåbning om, at Sadio Mané, Mohamed Salah, og hvad de nu ellers hedder, ikke formår at lave en ”invincible”-sæson; en sæson, hvor holdet går ubesejret gennem ligaen.

Første bump på vejen i jagten på et længe ventet mesterskab for Liverpool kan forhåbentligt komme søndag. Der er tale om en utrolig interessant kamp, i en periode hvor United agerer central figur i mange spændende historier såsom den mulige Bruno Fernandes-tilgang, udnævnelsen af en ny anfører og meget mere.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles søndag klokken 17:00 på Anfield.

Skader/karantæner:

Uniteds skadesliste er fortsat lang. Ude er Marcos Rojo, Axel Tuanzebe, Scott McTominay, Paul Pogba og Luke Shaw. Derudover er Eric Bailly og Timothy Fosu-Mensah tvivlsomme til opgøret, eftersom de begge netop er vendt tilbage fra længerevarende skader.

Den værste nyhed er dog, når det kommer til holdets helt store profil og topscorer, Marcus Rashford, som døjer med en rygskade. Solskjær udtalte på fredagens pressemøde op til kampen, at han ikke forventer at have den engelske offensivspiller klar til opgøret søndag.

Liverpool må se bort fra Naby Keita, Nathaniel Clyne og James Milner. Derudover må Fabinho, Joel Matip og Dejan Lovren højst sandsynligt også se kampen fra tilskuerpladserne, idet de alle netop er vendt tilbage i træning efter skader.

Dommer:

Kampens dommer bliver Craig Pawson. Den 40-årige englænder dømte senest United i 2-2-opgøret mod Aston Villa tilbage i starten af december måned.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea
Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Williams
Matic – Fred
Mata – Pereira – James
Martial

Liverpool:

Alisson
Alexander-Arnold – Gomez – van Dijk – Robertson
Chamberlain – Henderson – Wijnaldum
Salah – Firmino – Mané

Hold øje med:

Normalt ville fokus her være på enten Sadio Mané eller Mohamed Salah, som i løbet af de forgangne sæsoner har tegnet sig for de fleste scoringer i Liverpool-regi. I øjeblikket er det dog Roberto Firmino, som ligner den mest formstærke spiller på det succesfulde Liverpool-mandskab.

Brasilianeren har tegnet sig for seks scoringer i de seneste seks kampe, han har deltaget i. Desuden er han bindeleddet i angrebet, og spilleren som får de førnævnte argrebskollegaer til at skinne igennem.

Skribentens bud på kampens resultat:

Der er uden tvivl tale om sæsonens sværeste opgør. Selvom det gør ondt at sige, er Liverpool i øjeblikket verdens bedste fodboldhold. At de i slutningen af januar fortsat er ubesejret i Premier League, er en utroligt flot præstation.

United kan dog godt komme til at drille Klopp og co. Solskjær har tidligere vist sig god mod de store hold, og til trods for at Rashford højst sandsynligt må misse opgøret, rummer holdet stadig gode kontraspillere i Anthony Martial og især Daniel James. Spiller United op til sit bedste kan de, ligesom sidst de to hold mødtes, godt få et point med hjem fra Anfield.

Mit bud på kampens resultat er derfor 1-1.

Vidste du, at…

  • Anfield er blevet til noget af et fort for Liverpool? Holdet har vundet sine seneste 18 hjemmekampe.
  • Liverpool er ubesejret i ni ud af de seneste ti opgør mod United?
  • I den store rivalisering mellem United og Liverpool, er ”De Røde Djævle” fortsat storebror? United har vundet 78 indbyrdes opgør, hvorimod Liverpool har vundet 64. 51 kampe er endt uafgjort.

TV:

Kampen vises på Xee-kanalen, og den kan ligeledes streames på Viaplay.

Hvem møder rivalerne?

Watford – Tottenham
Arsenal – Sheffield Utd
Manchester City – Crystal Palace
Newcastle – Chelsea

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.