Optakt: United møder formstærke Bournemouth

Lørdag middag tager Manchester United turen til det sydlige England. Her venter A.F.C. Bournemouth på en hjemmebane, som ingen udebanehold har hentet tre point fra i denne sæson.

Bournemouth har været en af Premier League sæsonens helt store overraskelser. Holdet ligger i øjeblikket på 6.pladsen med to point op til top fire. Til sammenligning ligger Manchester United på 8.pladsen – tre point efter Bournemouth. 

United-spillerne har haft fem hele dage uden kamp siden 2-1 sejren over Everton i søndags. En kamp hvor ”De Røde Djævle” dominerede forholdsvist sikkert fra start til slut.

På samme tid er Anthony Martial tilbage på et niveau, han vel ikke har været på siden sin fantastiske start i klubben for mere end to år siden. Det lader til, at han nyder den tilbagevendte tillid fra Mourinho. Oveni dette blev han stensikkert valgt til månedens spiller for oktober af OldTrafford.dk’s brugere.

Skal United bygge videre på succesen fra forrige weekend, kræver det en god præstation. Her er det vigtigt, at de formstærke spillere fortsætter deres gode periode.

For en ting er sikkert. Bournemouth har helt sikkert ambitioner om at drille den storklub, de allerede har overtaget overfor taget tabellen i betragtning. ”The Cherries” har nemlig ikke tabt i seks kampe, og de seneste fire Premier League kampe har kastet ti point af sig. 

Dato, tid og sted:
Kampen spilles lørdag den 3. november klokken 13:30 på Bournemouths hjemmebane, Vitality Stadium. Stadionet kan rumme 11.360 tilskuere, hvilket gør det til det mindste stadion i Premier League. 

Kampens dommer:
Paul Tierney har fået til opgave at dømme kampen. Det bliver den 37-årige dommers syvende Premier League kamp denne sæson. Tierneys første seks kampe har resulteret i 16 gule kort og nul røde. 

Skader og karantæner:
Mourinho bekræftede på fredagens pressemøde, at Marouane Fellaini, Diogo Dalot og Antonio Valencia alle fortsat ventes ude for Manchester United. Alexis Sanchez og Jesse Lingard ventes dog begge klar til at spille for fuld styrke i weekenden.

Bournemouth har ikke de store skadesproblemer. Dog har den tidligere Manchester United spiller, Joshua King, siddet udenfor i de seneste to Premier League opgør. Det vides endnu ikke, om han bliver klar til lørdagens kamp.  

Mulige startopstillinger:

                                         Manchester United:

                                                    De Gea
                            Young – Smalling – Lindelöf – Shaw
                                               Matic – Fred
                                         Mata – Pogba – Martial
                                                   Rashford

                                                Bournemouth:

                                                     Begovic
                                       Francis – Cook – Aké
                                   Smith – Cook – Lerma – Daniels
                                      Brooks – Wilson – Fraser

Hold øje med:
Callum Wilson har stået for fem mål og fire assist i sæsonens første ti ligakampe. Den 26-årige englænder er efterhånden blev lidt af en klubmand i det sydlige England, hvor han tilbage i 2014/2015-sæsonen hjalp klubben op i Premier League med 20 sæsonscoringer. Wilson kommer til at true især Smalling og Lindelöf med sin fart og ærgerrighed foran målet. I luftspillet bør Uniteds forsvar dog have styr på ham. 

Sagt om kampen:
Deres historie er ikke en historie, der overrasker, fordi efter en oprykning og efterfølgende etablering i Premier League, ønsker de nu endnu mere stabilitet. De kæmper for Europa League pladserne lige under top fire, hvilket er et meget svært mål for alle. Fantastisk arbejde, god stabilitet, samme manager og spillere, scoutingen virker, kliniske beslutninger om hvem der skal købes og hvornår. Derfor vil jeg ikke sige, at det er en stor overraskelse for mig (at de ligger nummer seks, red.)  – Citat José Mourinho om Bournemouth.

Skribentens bud på kampens resultat:
Bournemouths talentfulde manager, Eddie Howe, har formået at få sit hold til at præstere over evne denne sæson. De har stor selvtillid, og kommer til at volde Manchester United problemer. Modsat kommer Mourinho og co. også med et godt resultat i baghånden, og på samme tid virker spillere såsom Martial, Mata og Lindelöf til at spille det bedste fodbold hidtil denne sæson. Det er en kamp United skal vinde for at holde kontakt til top fire. Lad os krydse fingre for, at dette også bliver tilfældet. Et realistisk bud på kampen er dog 1-1. 

Vidste du, at…

  • Romelu Lukaku blev senest droppet til startopstillingen mod Everton. Den belgiske angriber er nu uden mål i de seneste ni kampe, han har spillet for Manchester United.
     
  • Bournemouth og Manchester United stødte for første gang i ligasammenhæng på hinanden i december 2015. Her endte det med en sejr til Bournemouth, men siden da har Manchester United triumferet i fire af de i alt fem yderligere indbyrdes opgør. Den sidste er endt uafgjort.
     
  • United vandt begge opgør mod Bournemouth i forrige sæson. Det blev blandt andet til en 2-0 sejr på Vitality Stadium i april.
     
  • Til trods for en god sæsonstart har Bournemouth kun mødt et hold fra top seks. Her tabte klubben 0-2 til Chelsea. 

TV:
Kampen kan ses på 6’eren.

Hvem spiller rivalerne imod:
Arsenal – Liverpool
Wolves – Tottenham
Manchester City – Southampton
Chelsea – Crystal Palace

Har du læst vores tips til køb af kampbilletter til Old Trafford? Læs dem her

Forrige artikel

Fellaini, Dalot og Valencia er stadig ude

Næste artikel

Avis: De Bruyne er tvivlsom til Manchester-derbyet

ANNONCE