Optakt til Chelsea-braget: Tre point eller Europa League

Manchester United skal forsøge at rejse sig ovenpå en række jammerlige kampe, hvor spillet ofte har været uhørt dårligt. Denne gang gælder det vores direkte konkurrent Chelsea, hvor det kun er tre point, der kan bruges, hvis drømmen om top fire skal holdes i live.

Manchester United, der er inde i en horribel stime, møder Chelsea på Old Trafford i en kamp, der er livsvigtig for begge klubber. Begge hold kæmper om en top fire plads, og for begge hold er det en ”must win-kamp”, hvis drømmen om top fire skal holdes live. Derfor forventes det at blive en nervepirrende affære med to hårdtkæmpende mandskaber.

Sidste gang Chelsea gæstede United blev det til en 2-1 sejr til de røde djævle. United kom bagud tidligt i kampen på et mål fra Willian. Der gik dog ikke lang tid, før Lukaku kunne udligne på et flot tiki-taka mål opført af Sanchez og Martial. Senere i kampen var det så Lukaku’s tur til at være i assistmagerens rolle, hvor han lægger bolden flot ind over, som Lingard på fornemt vis kapitaliserer sig på og scorer med hovedet.

Dengang var det Mourinho og Conte, der var trænere for de respektive klubber. I dag er det Solskjær og Sarri, der begge har haft en hård sæson. Begge trænere befinder sig et sted, hvor muligheden for en top fire plads er i stor fare. United, der har tabt syv ud af deres seneste ni kampe, går til opgøret med den dårligste kampform i bagagen – og er endda også tre point bag Chelsea i tabellen. Til gengæld ser Chelseas to sidste kampe en del sværere ud, da de møder Watford hjemme og Leicester ude, hvor begge modstandere kan betegnes som en del af ”best of the rest”. United møder derimod to af tabellens absolut dårligste – nemlig Huddersfield ude og Cardiff hjemme. 

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet søndag den 28. april 2019, klokken 17:30 på Old Trafford. 

Skader/karantæne:
Hos hjemmeholdet United er der gode nyheder på skadesfronten. Det blev meddelt ved pressekonferencen, at Ander Herrera muligvis vil være involveret i den vigtige kamp mod Chelsea. Spanieren har ikke været med de seneste seks kampe grundet en skade i hasen.

Forsvarsklippen Eric Bailly er fortsat tvivlsom, efter han fik en hjernerystelse i landsholdspausen. Vores kaptajn Antonio Valencia er stadig ude med en muskelskade. Sydamerikaneren har ikke spillet, siden vi slog Newcastle 2-0 den 2. januar. Scott McTominay, som ikke var med mod Manchester City, stod over for en fitnesstest i fredags, der skulle afgøre, om han var klar til kamp.  

London-klubben er måske uden deres franske midtbanespiller N’Golo Kante. Verdensmesteren fik en skade i ribbenene i deres 2-2 kamp mod Burnley, og Chelsea-træneren Maurizio Sarri kan ikke sige, om han når at blive klar. Willian og Marcos Alonso er også tvivlsomme til opgøret. Til gengæld er der givet grønt lys til den tyske landsholdsspiller Antonio Rudiger, efter han missede kampen mod Burnley i mandags. Talentet Callum Hudson-Odoi, der ellers var begyndt at være en fast mand i Chelsea’s start-11’er, er meldt ude resten af sæsonen.

Dommer:
Martin Atkinson dømmer kampen.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Young  Smalling  Lindelöf  Shaw

Fred  Matic  Pogba

Lingard  Rashford  Sanchez

Chelsea:

Kepa

Azpilicueta  Rüdiger  Luiz  Emerson

Kanté  Jorginho  Loftus-Cheek

Pedro  Higuain  Hazard

Hold øje med:
Eden Hazard er manden, United skal holde øje med. Belgieren har scoret 16 mål og lavet hele 13 assists, som er det højeste antal i Premier League på nuværende tidspunkt. Herrera har tidligere mandsopdækket Hazard, når United og Chelsea har tørnet sammen. Derfor er det meget belejligt, at Spanieren netop er vendt tilbage fra sin skade og måske kan få indflydelse på Hazard’s spil i dag.  

Sagt om kampen:
De har alle set virkeligheden, hvor vi er, de seneste par uger. Hvis man kigger på holdets point totalt set de seneste fem sæsoner, så er det gennemsnitligt 70 point, og vi er nu på 64. Det er der, vi er, og hvor vi har været de seneste fem sæsoner, og det er ikke godt nok. Det skyldes ikke de seneste syv-otte kampe, det er bare der, vi er. Vi har en stor udfordring foran os.  – Ole Gunnar Solskjær. 

Skribentens bud på kampens udfald:
Jeg tror på en 1-0 sejr til United på et flot mål af Marucs Rashford.

Vidste du, at…
United har vundet deres seneste to hjemmebanekampe i Premier League mod Chelsea. De har ikke slået London-klubben tre kampe i træk på Old Trafford siden januar 1957, hvor Sir Matt Busby var træner.

Chelsea har vundet flere Premier League-kampe over United end noget andet hold med 18 sejre.

TV:
Kampen bliver vist på TV 3 MAX.  

Hvem spiller rivalerne mod:
Liverpool – Huddersfield (5-0)

Tottenham – West Ham (0-1)

Burnley – Manchester City

Leicester City – Arsenal

 

Forrige artikel

Guardian: Juve varme på genkøb af Pogba

Næste artikel

Startopstillingen mod Chelsea

ANNONCE