Optakt: Swansea City – Manchester United

Louis van Gaals resultatmaskine skal til Wales og møde Swansea, der er blevet dårlige til at score mål efter Wilfried Bonys afsked.

Uinspireret. Kedeligt. Primitivt. Manchester Uniteds præstationer i 2015 er blevet kaldt mange ting, som ikke har noget med ”tiki-taka”-fodbold at gøre. Senest kom ”de røde djævle” igennem femte runde af FA Cuppen med røven i vandskorpen, da de slog Preston North End fra League One 3-1. Alle tre United-scoringer var kendetegnet ved mere eller mindre tvivlsomme, favorable dommerkendelser.

Men effektivt er det. Til trods for det overvejende usammenhængende spil, ligger Louis van Gaals tropper på en tredjeplads i Premier League, har kun tabt én af deres seneste 15 ligakampe, og skal spille FA Cup-kvartfinale mod Arsenal om små tre ugers tid. Det må siges at være godkendt.

I morgen gælder det Swansea, som United har dårlige erfaringer med i indeværende sæson. I van Gaals allerførste Premier League-kamp, tabte de rødklædte 2-1 på Old Trafford.

Swansea har siden da haft en tilfredsstillende sæson og ligger på en niendeplads med 34 point. Men de er faldet i kadence efter salget af Wilfried Bony til Manchester City. Ivorianerens sammenspil med Gyfli Siggurdson tegnede sig for mange scoringer, og nu savner holdet en målscorer.

Det walisiske hold har blot vundet én af deres seneste syv kampe, og har ikke scoret mere end ét mål i nogle af kampene. Kampformen har gjort, at Swansea efterhånden er udenfor rækkevide af de europæiske kvalificerbare pladser.

I forhold til sidste sæson, hvor Manchester United begyndte at rasle nedad i tabellen på denne tid af året, er de stadig med, hvor det er sjovt. Vinder United i morgen, kan de fortsat holde de lyseblå ærkerivaler i kort snor – fem point adskiller de to hold lige nu.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet lørdag den 21. februar 2015, klokken 16:00 på Liberty Stadium.

Skader/karantæner:
Swansea er uden Modou Barrow og Marvin Emnes, men kan glæde sig over, at Gylfi Sigurdsson har afsonet tre karantænedage, efter et rødt kort i sidste måned, og nu er spilleberettiget igen.

På nær Michael Carrick, hvis skadesperiode atter synes forlænget, er Manchester United tæt på at have fuld trup til rådighed.

Der er spørgsmålstegn ved Robin van Persie og Phil Jones, som begge sad over i mandagens kamp mod Preston.

Dommer:
Neil Swarbrick dømmer kampen.

Mulige startopstillinger:

Swansea City
Fabianski
Naugthon – Fernandez – Williams – Taylor
Cork – Ki
Routledge – Sigurdsson – Montero
Gomis

Manchester United
De Gea
Valencia – Smalling – Rojo – Shaw
Blind – Herrera
Di Maria – Fellaini – Young
Rooney

Hold øje med:
Swanseas ”egen Ji-Sung Park” – sydkoreanske Ki Sung-Yeung kan få en nøglerolle. Den centrale midtbanespiller er pålidelig, når Swansea er i boldbesiddelse, hvilket de er i store dele af deres kampe. 90 procent af Kis afleveringer har ramt en medspiller i denne sæson, og fire gange har han selv sendt kuglen i netmaskerne.

Ki har for nyligt været i Australien og spille Asian Cup med Sydkorea, men han er tilbage i det grå Storbritannien og har vist fin form, i de to kampe han har spillet siden hjemkomsten.

Den 26-åriges præstationer i denne sæson har fået følehornene frem hos blandt andre Arsenal. 

Sagt om kampen:
”Du kan ikke bare have én måde at spille på, og Manchester United har været gode til ikke at have det i denne her sæson. Vi må ikke glemme, at de kun har tabt én ud af deres seneste 15 ligakampe, uanset hvordan de spiller.” – Garry Monk, Swansea-manager.

Skribentens bud på kampens udfald:
En svær udebanekamp, for et United-hold der ikke spiller godt for tiden. Men ligesom så mange gange tidligere i denne sæson, kommer resultatet i hus. 2-1-sejr til van Gaals maskine.

Vidste du, at…

  • Næsten halvdelen af de 17 mål, som David de Gea & co. har indkasseret i Premier League-sæsonen, er blevet scoret fra en dødbold.
  • Men frygt ej for morgendagens kamp, for Swansea er det hold i ligaen, som har scoret færrest mål efter standardsituationer (4).
  • Swansea har generelt ikke været så gode til det at score mål i deres seneste kampe. Sølle ni kasser er det blevet til i 11 kampe.
  • United har været gode til at udnytte deres scoringschancer. 18 procent af deres muligheder bliver omsat til mål.

Husker du?
Come on David Moyes!
Play like Fergie’s boys!
We’ll go wild, wild, wild!
We’ll go wild, wild, wild!

Husker du, da Manchester United tævede Swansea 4-1 på Liberty Stadium i David Moyes første ligakamp? Gense højdepunkterne fra kampen, hvor Danny Welbeck og Robin van Persie stod for målene:

TV:
Kampen bliver vist på 6’eren.

Hvem spiller i rivalerne imod:
Crytal Palace – Arsenal
Chelsea – Burnley
Manchester City – Newcastle
Tottenham – West Ham
Southampton – Liverpool

 

Forrige artikel

- Cup succes kan inspirere holdet

Næste artikel

TV-kampe i april fastsat

ANNONCE