Optakt: Svær kamp venter på Stamford Bridge

United skal på søndag en tur til London, hvor de regerende mestre fra Chelsea tager i mod Mourinhos mandskab.

Efter pointtab mod både Liverpool og Huddersfield, kom United tilbage på vinderkurs i sidste uge, da Tottenham blev besejret hjemme på Old Trafford. I den kommende weekend venter endnu en svær opgave for Jose Mourinho og co, der skal en tur til Stamford Bridge i London.

De regerende mestre fra Chelsea har fået en lidt blandet start på sæsonen, og er pt på fjerdepladsen med fire point op til United på andenpladsen. Så en sejr til United på søndag, kan sende Antonio Contes mandskab et stykke bagefter i jagten på mesterskabet.

Netop Antonio Conte er en omdiskuteret mand, når snakken falder på Chelsea. Angiveligt skulle der være spændinger mellem Conte og Chelseas russiske ejer Roman Abramovich, så den italienske mestertræner kan snart være fortid i klubben.

Denne snak om en eventuel trænerfyring blussede op igen i midten af ugen, da Chelsea måtte indkassere et smerteligt nederlag på 3-0 i Rom til Roma i Champions League. Chelsea er dog stadig i en god position for at gå videre fra puljespillet.

Søndagens brag bliver et gensyn med Stamford Bridge for både Jose Mourinho og Nemanja Matic. Den serbiske midtbaneprofil skiftede i slutningen af sommerens transfervindue til United, og har fået en fremragende start på karrieren i den røde trøje, og vil uden tvivl gøre alt for at vise sig frem mod sin tidligere arbejdsgiver.

United har det generelt svært på Stamford Bridge, og har ikke vundet der siden 2012, og har det generelt svært mod de blå fra London. Sidste sæson forsøgte Mourinho sig med en kontant tilgang til profilen Eden Hazard, og det er meget muligt han igen i år vil forsøge at lukke den lille belgier ned.

Dato, tid & sted
Kampen mellem Chelsea og Manchester United fløjtes i gang søndag den 5.november klokken 17.30 dansk tid. Kampen spilles på Stamford Bridge, der har plads til lidt over 41.000 tilskuere.

Skader & karantæner
Ingen af mandskaberne har nogle karantæner. Til gengæld er der nogle stykker på skadeslisten hos både United og Chelsea. Hos hjemmeholdet forventes det dog, at midtbaneslideren Ngolo Kante er tilbage efter nogle ugers skadespause. Der er tvivl om Victor Moses, som fik en skade i kampen mod Crystal Palace, mens man regner med at David Luiz er i stand til at spille trods skader i knæ og hånd.

Hos United er der et stort spørgsmålstegn omkring Paul Pogba, der er vendt retur til Manchester, men manager Jose Mourinho kan ikke give update på hvornår franskmanden er tilbage. Et frækt gæt er dog, at han starter inde søndag på Stamford Bridge.

Til gengæld er Marcos Rojo, Michael Carrick, Marouane Fellaini og Zlatan Ibrahimovic fortsat ude med skader, selv om Jose Mourinho på torsdagens pressemøde ikke ville sige for meget, da der fortsat var et par dage til kampstart, og til at få folk spilleklar i.

Dommer
Kampen dømmes af 39-årige Anthony Taylor. Taylor har ikke dømt United endnu i denne sæson, men dømte opgøret mellem Spurs og Chelsea tilbage i august. Han dæmte United seks gange sidste sæson, hvilket resulterede i fem sejre og en uafgjort til de røde djævle.

Mulig startopstilling

De Gea
Bailly – Smalling – Jones
Valencia – Pogba – Matic – Young
Mkhitaryan – Lukaku – Rashford

Sagt om kampen
– Det er en stor kamp, mod en stor modstander. De er mestrene og det er en kamp mellem nogle af de største hold i England. Men på det følelsesmæssige område er det blot endnu en kamp for mig, sagde Jose Mourinho på torsdagens pressemøde om gensynet med Stamford Bridge.

– Der er ingen bedre måde at starte forfra på, end ved at spille en stor kamp. Vi ved vi skal være på toppen, da kampe mod Manchester United kræver at vi spiller op til vores absolut bedste. Vi ved vi kommer under pres fra vores egne fans, på en god måde, og vi skal ikke være bange i denne situation, vi skal ud og have de tre point, siger Francesc Fabregas.

Skribentens bud på kampen
Vi må forvente en taktisk affære fra Uniteds side. Defensiven er fantastisk solid, og kan forhåbentlig holde Chelseas offensive profiler nede. Kan United få gang i omstillingerne og udnytte disse bedre end på Anfield, er jeg sikker på United kan gøre det onde ved Chelseas defensiv, der ikke er imponerende. 0-2 til United.

Vidste du, at…
– Chelsea har blot tabt en af de seneste 15 hjemmekampe i ligaen mod Manchester United. (oktober 2012, 2-3 til United)
– United har tabt fem af de seneste otte udekampe i ligaen efter europæiske kampe.
– 21% af de mål der er scoret indenfor de sidste ti minutter i årets Premier League, er scoret af Manchester United.
– Ingen målmand i de fem bedste ligaer i Europa, har så mange clean sheets som David de Gea.

Hvem spiller rivalerne mod?
West Ham – Liverpool
Manchester City – Arsenal
Tottenham – Crystal Palace

TV
Kampen sendes på 6’eren, med optakt fra klokken 16.00.

 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

Lukaku svarer på kritik

Næste artikel

Mourinho: I glemmer vores start

ANNONCE