Optakt: Southampton på Old Trafford er en pligtsejr

United er fortsat skadesramt, men alligevel bør Southampton på drømmenes teater ikke skabe problemer for hjemmeholdet.

Der findes snart ikke flere superlativer om Ole Gunnar Solskjærs start i Manchester United. Holdet er fortsat uden nederlag i de hjemlige turneringer med nordmanden ved roret, og det er på trods af, at man er ved at navigere igennem et sandt skadeshelvede.

Senest var hele 10 spillere skadede eller tvivlsomme (hvis man regner unge Mason Greenwood, der endnu ikke har fået førsteholdsdebut, med) mod Crystal Palace, hvoraf kun Marcus Rashford endte med at spille en rolle. 

Alligevel klarede holdet sig igennem kampen med en 3-1-sejr og endnu mere tro på egne evner efter udesejr nummer otte i træk.

Lørdag er holdet dog tilbage på Old Trafford, hvor det er blevet til uafgjorte resultater i de seneste to Premier League-kampe mod først Burnley og senest Liverpool.

Og det er en klar prioritet igen at sejre på hjemmebanen, fortalte Solskjær på fredagens pressemøde.

– Det handler om at komme tilbage på vindersporet på hjemmebane. Vi er nødt til at få flere point hjemme, så det er vores fokus nu, sagde han.

Her kommer nedrykningstruede Southampton på besøg i en kamp, som United trods skader bør komme helskindet igennem.

Southampton har nemlig en helt forfærdelig statistik mod top seks-holdene, som de kun har vundet en enkelt af de seneste 33 kampe mod (3-2 hjemme mod Arsenal i december). 

Samtidig har de gang i en gennemgående skidt sæson, hvor de kun på grund af en sejr over Fulham i seneste runde er rykket over nedrykningsstregen med 27 point i 28 kampe.

Til gengæld har de efter omstændighederne en god statistik mod netop United i Mourinho-æraen, hvor det eksempelvis i de seneste fire kampe er blevet til tre uafgjorte og en enkelt United-sejr.

De røde djævle er fortsat ikke igennem skadesproblemerne, men Southampton hjemme bør være et mere overkommeligt opgør end Crystal Palace på udebane.

Dato, tid og sted:
Kampen spilles lørdag den 2. marts klokken 16.00 på Old Trafford.

Skader/Karantæner:
Manchester United har fortsat et proppet lazaret. Ole Gunnar meldte fredag Marcus Rashford helt klar og fortalte, at han sandsynligvis ville starte inde. 

Men derudover var der ikke de store fremskridt, og han forventede, at truppen ville være mere eller mindre den samme, som den var senest mod Crystal Palace. 

Anthony Martial nærmer sig sin tilbagevenden, fortalte nordmanden, men hans umiddelbare vurdering er, at der vil gå endnu et par dage, før han er helt kampklar.

For Southamptons vedkommende ser det mere lyst ud. Danny Ings bøvler med en forstrækning og er tvivlsom. Det samme er den tidligere Juventus-spiller Mario Lemina, mens Michael Obafemi definitivt er ude. 

Dommer:
Kampens dommer bliver Stuart Atwell.

Mulige startopstillinger:

Manchester United
De Gea
Young – Lindelöf – Smalling – Shaw
Fred – McTominay – Pogba
Dalot – Lukaku – Rashford

Southampton
Gunn
Bednarek – Vestergaard – Yoshida
Valery – Ward-Prowse – Romeu – Højbjerg – Bertrand
Austin – Redmond

Hold øje med:
Med klaphatten på er det jo altid spændende, når en dansker klarer det godt i Premier League.  Og det må man sige, at Pierre-Emile Højbjerg gør i øjeblikket. Efter en svær start i det engelske er han virkelig kommet ovenpå i Southampton. Det er i en sådan grad, at han er blevet anfører i denne sæson.

Højbjerg er ikke nogen sprudlende, offensiv spiller, der laver det uventede (det gør han sikkert på Old Trafford…), men han er bundsolid og arbejder enormt meget, hvilket er prisværdigt. Når man skal holde øje med ham i løbet af en kamp, er det derfor lige så meget, når han ikke har bolden, som når han har den. 

Og så er det værd at holde øje med ham i rollen som anfører, hvor han helt naturligt har et stort ansvar for at få dirigeret sine holdkammerater. 

Sagt om kampen:
”Måske en tredjedel af truppen bliver akademispillere. Måske endda flere. Så det er en god ting, vi får ud af det” – Ole Gunnar Solskjær om Uniteds skadesproblemer

Skribentens bud på kampens resultat:
Holdet har bevist, at det kan lave resultater på trods af et hav af skader. Det viser noget om, hvor bred truppen egentlig er. Og hvis man skal finde noget positivt ved alle skaderne, er det, at vi får hele truppen i brug inklusiv nogle af de helt unge fra akademiet.

Det vi så i onsdags på Selhurst Park bør uden tvivl være nok til at slå Southampton, der ikke har set stærke ud. Og med skadesproblemerne in mente vil Ole Gunnar helt sikkert gerne have kampen kørt hjem på sikker – og kedelig – vis. Jeg tror på en 2-0-sejr uden de helt store udfoldelser. Rashford scorer første mål.

Husker du?
Kampene mod Southampton bliver sjældent specielt ophidsende. Det gjorde en af dem dog i februar 2017, da de to hold mødtes på Wembley til Carabao Cup-finalen. Her bragte først Zlatan Ibrahimovic og derefter Jesse Lingard (han scorer jo altid på Wembley) United foran 2-0, og så burde den kamp have været lukket. 

Men sådan skulle det ikke gå.

På mål lige før og lige efter pausen af Gabbiadini var the Saints ud af det blå tilbage i kampen. Det lignede, at kampen skulle i forlængelse, inden Zlatan Ibrahimovic sikrede sejren efter 87 minutter og sørgede for, at United kunne løfte trofæet.

Vidste du, at…

  • Southampton har kun tabt en af fem udekampe i 2019.
  • Lukaku har været involveret i ni mål i sine sidste 10 kampe mod Southampton. Syv mål og to oplæg er det blevet til.
  • Ingen har flere comeback-sejre mod et bestemt hold i Premier League-historien, end United har mod Southampton. Otte gange er det sket. Det er en delt rekord sammen med United mod Newcastle og Chelsea mod Sunderland.

TV:
Kampen vises på 6’eren og på Viaplay.

Hvem spiller rivalerne imod:
Lørdag:
13.30 Tottenham-Arsenal
16.00 Bournemouth-Manchester City

Søndag:
15.05 Fulham-Chelsea
17.15 Everton-Liverpool

 

Forrige artikel

Solskjær: Er ikke sikker på, at Valencia bliver

Næste artikel

Luke Shaw kåret til månedens spiller på OT.dk

ANNONCE