Optakt: Southampton – Manchester United

De seneste to uger har budt på tre kampe og tre sejre for Manchester United, der mandag aften skal forsøge at ride videre på trepointsbølgen, når De røde djævle besøger St. Mary’s Stadium.

Det er langt sjovere at skrive disse optakter, når holdet er inde i en stime, som den er nu. Javel, det er formentlig kun Hull-kampen, der var virkelig god, når man ser på de fire sejre på stribe, men 12 point er 12 point.

Det er første gang i sæsonen, at Manchester United har hentet mere end to sejre efter hinanden, og uanset hvordan sådan nogle kommer i land, giver det selvtillid og momentum. Det skal holdet gerne tage med til Premier Leagues sydligste by, hvor det ikke er fodboldholdets præstationer, der varmer indbyggerne i den kolde tid.

Southampton er midt i sæsonens dårligste stime med tre kampe uden sejr. Det er også hård kost at møde Manchester City og Arsenal inden for fire dage, men det er en generel tendens, at mandagens hjemmehold tryner de små, men fejler mod de store. Holdets fire nederlag i sæsonen har således været til Liverpool, Tottenham, City og Arsenal.

Det siger sig selv, at United skal forsøge at udnytte det mentale overskud, holdet unægtelig bør have, og dermed gøre vold på Southamptons ellers udmærkede hjemmebanestatistik. Man har således ikke tabt to kampe i streg på St. Mary’s i et år.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet mandag 8. december 2014 kl. 21.00 på St. Mary’s Stadium og vises på TV3 Sport 2.

Skader/karantæner:

Anfører Wayne Rooney er klar til kamp igen, mens Angel Di Maria stadig plejer sin forstrækning fra Hull-kampen. Derudover er Luke Shaw, Daley Blind og Jesse Lingard fortsat ikke til rådighed for Louis van Gaal. Det samme gælder Phil Jones, som til gengæld er begyndt at træne igen, men har brug for kampe med reserverne.

Hjemmeholdet må formentlig undvære midtbanespillerne Morgan Schneiderlin og Jack Cork, mens Toby Alderweireld er tvivlsom.

Dommer:
Kevin Friend dømmer kampen.

Mulige startopstillinger: 

Southampton

Forster

Clyne – Alderweireld – Fonte – Bertrand

Wanyama – Davis

Tadic – Long – Mané

Pellé

Manchester United

De Gea

Valenia – Smalling – Evans – Rojo

Carrick

Herrera – Fellaini – Mata

Rooney – Van Persie

Hold øje med:

Efter en eventyrlig start med seks mål i otte ligakampe er Graziano Pellé gået i stå. Italieneren har ikke scoret i sine seneste seks Premier League-optrædener, og hans sidste mål faldt i ligacuppen mod Stoke i slutningen af oktober. Den 29-årige angriber har dog vist, at han kan score, og han må være motiveret for at ende måltørken.

Sagt forud for kampen:

Pelle minder på mange måder om Robin, de er begge rigtig gode til at se den tredje mand. Jeg har tidligere sagt, at jeg godt kan lide angribere, som deltager i det offensive spil og ikke blot står stille og scorer mål.” – Louis van Gaal

Skribentens bud på kampens udfald:

Southampton er fortsat ét point foran United i tabellen, men holdet fra sydkysten er inde i en svær periode med kampe mod Manchester City, Arsenal og nu United. Man har generelt været dårlige mod de store hold i denne sæson, og buddet herfra lyder på en snæver udesejr. 1-2.

Vidste du, at…

  • Graziano Pellé blev solgt til Southampton på baggrund af sine præstationer for Feyenoord, og det var Louis van Gaal, der i sin tid hentede angriberen til hollandsk fodbold. Det var for AZ i 2007.
  • Manchester United har ikke tabt til Southampton i mere end ti år. Det sidste nederlag var i august 2003, og siden har holdene mødt hinanden ti gange.
  • Med en sejr overhaler Manchester United netop Southampton og indtager Premier Leagues tredjeplads. Det vil i så fald være holdets bedste placering hele sæsonen.
  • Vinder United, vil det være holdets femte sejr på stribe og dermed den bedste stime siden denne tid i fjor, hvor man vandt seks kampe i streg.
Forrige artikel

U18: Nulløsning mod Liverpool

Næste artikel

Van Gaal: Falcao kan kun spille 20 min.

ANNONCE