Optakt: Solskjærs første test

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Optakt: Solskjærs første test

12 januar, 2019 - 16:59
Søndag eftermiddag drager Manchester United til Wembley for at møde Tottenham. Det er det første top seks-hold, United møder under Solskjær. Læs alt, du har brug for at vide frem til kampen herunder.

Solskjær og Pochettino stod sidst over for hinanden som trænere for henholdsvis Cardiff og Southampton ©Getty

Eksperter, spillere og sofatrænere har i de sidste par uger under Ole Gunnar Solskjærs succesperiode som caretaker i United prædiket, at man skal huske, at Manchester United kun har mødt dårlige hold.

Her mener man, at selvom United har scoret 14 mål i fire Premier League-kampe, at det har været ringe modstand, når sejrene er kommet over Cardiff, Huddersfield, Bournemouth og Newcastle. Den snak ophører søndag eftermiddag.

Her møder United nemlig et tophold. Tottenham Hotspur. Det bliver den første store test for Solskjær, som kan, med en sejr, blive den første United-manager nogensinde til at vinde sine første seks kampe i alle turneringer. Hvis Solskjær vinder, kan man også via Arsenals nederlag til West Ham komme endnu tættere på top fire.

Selvom der er stort pres på den norske caretaker, kan han måske trøste sig selv med, at han hans hold nok ikke gør det ringere, end da det modsatte opgør blev spillet i slutningen af august, da Tottenham ydmygede United på Old Trafford, der resulterede i et 0-3-nederlag til De Røde Djævle.

Derudover finder der også en trænerduel til stede på Wembley mellem to af de største kandidater til det permanente trænerjob til sommer. Det bliver mellem Solskjær, som imponerer flere og flere som manager, og Tottenham-manager Mauricio Pochettino, der gentagne gange i medierne har været rygtet til Manchester United. 

En vaskeægte Premier League-delikatesse af en topkamp venter søndag eftermiddag. Spændingen er i top. Og alle glæder sig.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles på Wembley Stadium klokken 17:30 søndag eftermiddag.

Kampens dommer:

Mike Dean bliver ansvarlig for opgøret.

Skader og karantæner:

Marcos Rojo er fløjet hjem til Argentina, Fred afventer fødslen af sit barn, mens Chris Smalling er tvivlsom.

For gæsterne forventes Moussa Dembele, Eric Dier, Victor Wanyama og Jan Vertonghen at være ude, mens Lucas Moura er tvivlsom.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Young - Lindelöf - Jones - Shaw

Herrera - Matic

Lingard - Pogba - Martial

Rashford

Tottenham

Lloris

Trippier - Sanchez - Alderweireld - Rose

Winks

Sissoko - Eriksen

Dele

Son - Kane

Sagt om kampen:

- Vi skal angribe. Det er vores styrke, når vi kommer frem i banen som et hold, som man har set os i de sidste par kampe, udtaler Solskjær forud for kampen.

Skribentens bud på resultat:

For alle jer spilfugle derude, er jeg sikker på, at "begge hold scorer" vil være nær automatiske penge tilbage. Jeg tror, og håber, at kampen ender med en 2-1-sejr til gæsterne. Med god fodbold fra begge mandskaber, forhåbentlig.

Hold øje med:

Mange vil nok pege på Harry Kane, men en undervurderet del af dette Tottenham-hold er Moussa Sissoko. Han har, via skader, bidt sig mere og mere ind på holdet, og bringer energi, løbevillighed og duelstyrke til midtbanen. Duellen mellem ham og Herrera bliver spændende.

Vidste du, at:

  • United har tabt deres seneste tre udekampe mod Spurs?
  • Tottenham tabte mod Wolves sidst, de var hjemme - men de har ikke tabt to hjemmekampe i træk siden 2015?
  • Spurs kan blive det første hold siden 1987 til at vinde fire kampe i træk mod United?

TV: 

Kampen spilles på 6'eren.