Optakt: Solskjær på rekordjagt mod Burnley

United-manageren kan blive den første manager nogensinde til at vinde sine første syv Premier League-kampe. Burnley kommer dog med vind i sejlene.

United skal på jagt efter den syvende Premier League-sejr på stribe – og niende, hvis man regner FA Cup med – når Burnley kommer på besøg på Old Trafford. 

Med nylige udebanesejre over større modstandere som Tottenham og Arsenal lyder tirsdagens modstander ikke specielt frygtindgydende. Men man skal passe på med at undervurdere Sean Dyches mandskab, der efter en hård første halvdel af sæsonen nu er ubesejret i de seneste fire opgør. Tre af dem er endda blevet vundet. 

Sejrsstimen har fået Burnley væk fra nedrykningspladserne og op som nummer 16 med 22 point for 23 kampe. Det er tre mere end Cardiff, som er første hold på de uønskede placeringer.

Det er altså et hold i form, der kommer på besøg. Som vi alle dog er klar over, bliver gæsterne ikke det eneste selvtillidsfyldte hold på banen, og man må forvente, at United endnu engang vil dominere og gå efter flere end bare et par scoringer.

I den seneste kamp mod Arsenal fik Ole Gunnar Solskjær også lejlighed til at benytte sig af nogle af de spillere, der ellers havde siddet udenfor i den seneste tid. Og det var med succes. Endda så stor succes, at han kan sidde med hovedpine, når han er nødt til at sortere velpræsterende spillere fra startopstillingen. 

Det er heldigvis et positivt problem, som en United-manager vel næppe har haft, siden Sir Alex stod på sidelinjen. 

Det er heller ikke noget, manageren klager over. I stedet er han bare glad for at kunne rotere i en trup, hvor alle gør det godt.

– Vi roterer selv under kampene. Når vi kan sætte Anthony og ’Rashy’ ind i stedet for Alexis og Rom, som gjorde det fantastisk (mod Arsenal red.), er det kun en hjælp for os. Spillerne har været rigtig, rigtig gode til at holde sig klar og være klar, når de kommer ind, sagde han på pressemødet mandag morgen.

Med en sejr vil Solskjærs hold fortsat lægge pres på Arsenal og Chelsea i kampen om top fire og Champions League, hvor førstnævnte kun er foran på målscore, mens sidstnævnte har tre point yderligere.

Arsenal spiller samtidig mod Cardiff, mens Chelsea møder Bournemouth på onsdag.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet tirsdag den 29. januar klokken 21.00 på Old Trafford. 

Skader/karantæner:
På mandagens pressemøde gav Ole Gunnar Solskjær en positiv opdatering på lazarettet på Carrington. Kun Marouane Fellaini og Marcos Rojo er med sikkerhed ude. Scott McTominay, der for nylig forlængede sin kontrakt, spillede og scorede for U23-holdet i weekenden, så han kan være i aktion. Det samme kan Chris Smalling, der har trænet med i en uge nu. 

Hos Burnley er der en række spillere, der er tvivlsomme op til kampen. Robbie Brady udgik i holdets seneste opgør mod Manchester City i lørdags. Matt Lowton, Aaron Lennon og Phil Bardsley er også alle tvivlsomme.

Dommer:
Kampens dommer bliver Jonathan Moss.

Mulige startopstillinger:

Manchester United
De Gea
Young – Lindelöf – Jones – Shaw
Herrera – Matic
Lingard – Pogba – Martial
Rashford

Burnley
Heaton
Taylor – Long – Tarkowski – Gibson – Ward
McNeil – Defour – Hendrick – Cork
Vydra

Hold øje med:
Der er flere spillere på Burnleys hold, der tidligere har været en del af akademiet i Manchester United. Blandt andre målmanden Tom Heaton, der er i skarp konkurrence om pladsen i målet med Joe Hart og Nick Pope. Også Robbie Brady, der udgik med en skade i weekenden har spillet i rødt, ligesom Phil Bardsley, der er på vej tilbage efter skade.

Sagt om kampen:
”Det virker, som om Solskjær har løsnet lidt mere op, og han har skabt en smule mere frihed og energi i det, og det er en flot præstation i sig selv.” – Sean Dyche

Husker du?
United har generelt et godt tag på tirsdagens modstander fra Burnley. Men i sidste sæson var holdet alligevel i knæ i hjemmekampen den 26. december 2017. 

Det var en af den slags kampe, hvor Manchester-holdet havde bolden mere end 70 procent af tiden og fik sendt 23 afslutninger afsted men alligevel måtte gå til pause nede med 0-2 på Burnleys eneste to afslutninger inden for rammen.

Heldigvis var det midt i Jesse Lingards fantastiske opblomstring. Han kom ind i pausen og efter 53 minutter reducerede han, inden han reddede et enkelt point i kampens overtid.

Vidste du, at…

  • United har den højeste sejrsrate i Premier League, når det handler om tirsdagskampe. Her har klubben vundet 62,5 procent af kampene.
  • Solskjær vil med en sejr blive den første manager nogensinde, der vinder sine første syv Premier League-kampe.
  • Manchester United har ikke tabt til Burnley siden 19. august 2009. 

Hvem spiller rivalerne imod:
Tirsdag:
20.45 Arsenal-Cardiff
21.00 Newcastle-Manchester City

Onsdag:
20.45 Bournemouth-Chelsea
21.00 Liverpool-Leicester
21.00 Tottenham-Watford

 

 

Forrige artikel

United trækker Chelsea på udebane i FA Cuppen

Næste artikel

- Fred skal nok få chancer

ANNONCE