Optakt: Semifinalen skal sikres på Molineux

Læsetid
3 minutes
Læst indtil videre

Optakt: Semifinalen skal sikres på Molineux

15 marts, 2019 - 23:57
United er for første gang i næsten syv år tilbage på Molineux, hvor holdet kan spille sig i FA Cup-semifinalen. Læs optakt til kampen her.

Fred mod Tottenham ©Getty

Vi er nået til kvartfinalen i dette års FA Cup, og her venter Wolves på Molineux. 

Det er absolut ikke nogen nem opgave, som Oles tropper skal forsøge at løse, for oprykkerholdet har gang i en flot sæson, hvor det øjeblikkeligt ligger nummer syv i Premier League. Det er altså det bedste hold i ligaen, når man fraregner den – over en hel sæson - urørlige top seks.

De to hold mødtes senest i september – dengang José stadig leverede vrede pressemøder med United-logo på brystet – og dengang endte kampen på Old Trafford 1-1. Det samme resultat leverede Wolves også i sidste weekend, da holdet gæstede Chelsea. 

Dertil kommer, at ulvene i 2019 er blevet et rigtig godt hjemmehold, og det er ikke blevet til nederlag på Molineux siden 2. januar. Til gengæld er det blevet til sejr over Liverpool blandt andre.

Samme dag som Wolves fik point mod Chelsea, rendte United ind i Ole Gunnar Solskjærs første nederlag til engelsk modstand, da Arsenal sejrede med 2-0 i top fire-rivalernes indbyrdes kamp. Det betød et stort knæk i forhåbningerne om at ende på en af de Champions League-givende pladser i toppen af rækken, hvor Arsenal nu må være favoritten.

Vi kender af rigtig gode grunde ikke meget til Uniteds evne til at komme tilbage efter et nederlag med Solskjær ved roret. Det er således kun sket en eneste gang tidligere, og dengang var responsen fornem.

Efter hjemmenederlaget mod Paris Saint-Germain (som vi senere fik gjort kål på), kom holdet tilbage på sporet med en udesejr på Stamford Bridge i den efterfølgende kamp. Og det er nøjagtigt den reaktion, vi gerne vil have lørdag aften i Wolverhampton.

Kommer der igen en positiv reaktion, bør Manchester United også være gode nok til at slå Wolves ud af FA Cup.  

Dato, tid og sted:
Kampen spilles lørdag den 16. marts klokken 20.55 på Molineux Stadium

Skader/karantæner:
Ole Gunnar Solskjær fortalte på sit pressemøde forud for opgøret mod Wolves, at Romelu Lukaku bliver testet for at vurdere, om han er klar til at spille. Til gengæld er Phil Jones tilbage, ligesom Jesse Lingard og Ander Herrera har trænet i ugens løb. 

Mason Greenwood var tilbage på træningsbanen fredag, efter han missede U19-holdets nederlag i Herning på grund af sygdom.

Ashley Young sidder ude med karantæne, efter han fik et gult kort mod Chelsea i sidste runde. 

Wolverhamptons manager Nuno Espirito Santo har hele sin trup til rådighed uden at tage hensyn til skader eller karantæner.

Dommer:
Kampens dommer bliver Martin Atkinson. I øvrigt vil der blive brugt VAR i kampen.

Mulige startopstillinger:

Manchester United
Romero
Dalot – Smalling – Lindelöf – Shaw
Matic
McTominay – Pogba – Fred
Rashford – Martial

Wolverhampton
Rui Patricio
Bennett – Coady – Boly
Doherty – Dendoncker – Neves – Moutinho – Jonny
Jimenez – Jota

Hold øje med:
Når man kører øjnene hen over Wolves-truppen, er der især ét navn, der skiller sig ud fra mængden. Joao Moutinho. 

Den efterhånden rutinerede portugiser var et kæmpenavn at hive til en oprykkerklub, da han i sommer skiftede Monaco ud med Wolverhampton.

Den 32-årige spiller har repræsenteret Portugal 100 gange, og han har vundet trofæer i flere lande. Det er en stor kapacitet at have. 

Han har spillet samtlige Premier League-kampe i sæsonen med et enkelt mål til følge. Det var naturligvis på Old Trafford. 

Sagt om kampen:
”Det har været et hårdt cup-forløb. Vi havde Liverpool i tredje runde og et par svære kampe mod Shrewsbury og så endnu en mod Bristol City. Så vi forventer mere af det samme mod et hold som vel er i landets bedste form.” – John Ruddy, Wolves

Skribentens bud på kampens resultat:
Wolves på udebane er ikke så nem en kamp, som det måske lyder til. For mens United har været gode på fremmed grund på det seneste, har lørdagens hjemmehold samme fornemmelse, når det kommer til hjemmekampe. 

Alligevel skal vi være i stand til at kunne klare os videre i turneringen. Og med de mange spillere, der er på vej tilbage fra skader, kan målene komme fra mange sider igen. Jeg tror på en 3-1-sejr og Martial scorer første mål. 

Husker du?
Det er ved at være en del år siden, Manchester United senest var på besøg på Molineux. Den seneste tur var dog en mindeværdig en af slagsen, da holdet i 2012 slog ulvene med hele 5-0.

Jonny Evans åbnede ballet efter 21 minutter, og 20 minutter senere modtog Zubar sit andet gule kort, og så kunne han gå i bad.

Det åbnede op for endnu tungere pres fra de røde djævle, og inden pausen havde Antonio Valencia og Danny Welbeck øget til 3-0. 

Efter pausen blev Chicharito dobbelt målscorer med to mål på fem minutter efter omkring en times spil. På det tidspunkt var også en ung Paul Pogba blevet skiftet ind for at afløse Michael Carrick.

Vidste du, at…

  • Sidste gang, United tabte en kamp, skulle holdet også spille FA Cup på udebane i den næste kamp. Det var mod Chelsea, og vi husker tydeligt, hvordan det gik.
  • Fred scorede sit første United-mål i den seneste kamp mod Wolves.
  • United har ikke været på besøg på Molineux siden 2012. Dengang blev det til en 5-0-sejr.

TV:
Kampen vises på 6’eren og på Viaplay.

Kvartfinalerne:
Lørdag:
13.15 Watford-Crystal Palace
18.20 Swansea-Manchester City
20.55 Wolves-Manchester United

Søndag:
15.00 Millwall-Brighton

 

Flere artikler om Manchester Uniteds kamp imod Wolverhampton Wanderers Flere artikler om kampen imod Wolverhampton Wanderers ([field_tvkanal])

Køb trøjen her