Optakt: Sæsonens første opgør banker på

Læsetid
4 minutes
Læst indtil videre

Optakt: Sæsonens første opgør banker på

10 august, 2019 - 18:48
Så starter Premier League endelig, og vi lægger ud med et af de helt store opgør. Læs Oldtrafford.dks optakt til kampen her.

United-spillerne jubler efter Pogbas 2-0-scoring mod Chelsea ©Getty

Transfervinduet er lukket efter en hektisk periode med mange rygter om både til- og afgange. Resultatet er, at forsvaret er styrket, mens midtbane og angreb helst ikke skal rammes af for mange skader. Det har givet en meget splittet fanbase, når det kommer til, hvorvidt vinduet har været en succes eller en fiasko. 

Samme tumult finder man ikke hos sæsonens første modstander, Chelsea, der har været ramt af en transferkarantæne fra UEFA’s side. Her har klubikonet Frank Lampard taget tøjlerne efter Maurizio Sarri, og han skal forsøge at få det optimale ud af en trup uden tilgange og med en enormt betydningsfuld afgang i Eden Hazard, som allerede tidligt på sommeren tog til Real Madrid. 

At holdet er helt uden tilgange, er måske også en tilsnigelse, for blandt andre er Pulisic kommet fra Dortmund, hvor han blev udlejet til som en del af hans transfer til London-klubben. Derudover blev også Kovacic hentet i Real Madrid for snart halvanden måned siden, men han var også på lån i Chelsea i sidste sæson, så en rigtig tilgang er det måske ikke.

Sæsonoptakten har på den måde været meget forskellig for de to hold. Det har resultaterne i træningskampene på sin vis også. For hvor United har været gode til at lukke helt af bagtil men til gengæld kun enkelte gange vundet stort, har målet raslet ind i begge ender i Chelseas kampe. Der har blandt andet været en 5-3-sejr over Salzburg og en 4-3-sejr over Reading. 

Og nok så bemærkelsesværdigt har holdet tabt til Kawasaki fra Japan for så i den efterfølgende kamp at slå Barcelona. Det er vist et godt eksempel på, at træningskampene ikke fortæller alt. 

Nu starter sæsonen endelig, og det samme gør formentlig jagten på top fire for begge klubber i en sæson, hvor det ligner, at det endnu engang bliver et parløb i toppen af ligaen. 

Derfor er det også en uhyre vigtig åbningskamp. Både fordi det er vigtigt at komme godt fra start, men især fordi det er mod en direkte konkurrent og endda på hjemmebane.

Dato, tid og sted:
Kampen spilles søndag den 11. august klokken 17.30 på Old Trafford.

Skader/karantæner:
Hos Manchester United er der et lille spørgsmålstegn ud for Paul Pogba, der ikke kunne spille mod AC Milan i sidste uge, men han har trænet i denne uge, og Ole Gunnar Solskjær meldte ham fredag kampklar.

Alexis Sanchez spiller sandsynligvis ikke, da han ikke har deltaget i preseason på grund af Copa America. Eric Bailly er eneste mand, der med sikkerhed sidder ude.

For Chelseas vedkommende ser det sådan ud, at både Antonio Rüdiger, Ruben Loftus-Cheek og Callum Hudson-Odoi sidder ude, mens der er usikkerhed omkring N’Golo Kanté og Willian.

Dommer:
Kampens dommer bliver Anthony Taylor.

Mulige startopstillinger:

Manchester United
De Gea
Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Shaw
McTominay – Pogba
James – Lingard – Martial
Rashford

Chelsea
Arrizabalaga
Azpilicueta – Zouma – Christensen – Emerson
Jorginho – Kovacic
Pedro - Barkley - Pulisic
Abraham

Hold øje med:
I sæsonens første kamp er det naturligt, at man gerne vil lægge ekstra meget mærke til vores egne ny tilgange. Men dette afsnit plejer at være dedikeret til en af modstanderens spillere, og det holder vi fast i.

Derfor giver det mening at tage et kig på Ross Barkley, som sandsynligvis starter på midten for Chelsea. 

Hans tid under den tidligere manager gik meget op og ned, men han har været stærkt spillende i holdets træningskampe forud for sæsonen, hvor han har lavet ikke mindre end fire mål og to oplæg. 

Den tidligere Everton-spiller får meget ros for sine tekniske kvaliteter, men han er også enormt kraftfuld og er dygtig til at bryde gennem forsvaret fra sin rolle som offensiv midtbanespiller. 

I 2014 kaldte netop Frank Lampard faktisk Barkley en ung Wayne Rooney, så han har tydeligvis også en forkærlighed for spilleren.

Sagt om kampen: 
”Det bliver rigtig hårdt, især på udebane, men jeg er sikker på, at vi nok skal være klar” – Andreas Christensen

Skribentens bud på kampens udfald:
Endelig står sæsonen for døren, og selv om der er højlydte uenigheder om kvaliteten af sommerens transfervindue, kan man ikke lade være med at glæde sig til at komme i gang. 

Jeg er optimistisk for sæsonstarten, fordi alle er klar, og vi har fået styrket defensiven. Den noget smallere midtbane tror jeg først kommer til at koste, når vi når ind i sæsonen, og skaderne begynder at melde sig.

Derfor tror jeg ikke, Chelsea kommer til scoringer på Old Trafford mod Ice Man og Maguire, og United vinder 2-0 på mål fra vores nye nummer ni, Anthony Martial og et dommedagsriv fra Sir Scott. 

Husker du?
Her skal vi ikke længere tilbage end til februar, hvor United og Ole Gunnar Solskjær stadig var midt i hvedebrødsdagene, og der virkelig var medvind på cykelstierne overalt. United og Chelsea var blevet trukket sammen på Stamford Bridge i ottendedelsfinalen i FA Cup, og det blev kun til endnu en succes for den dengang så sejrsvante nordmand.

I en ellers ret tæt kamp var Manchester-holdet bare stærkest i de afgørende situationer, og især Paul Pogba viste storspil. Først da han sendte en bold fra venstresiden lige ind i panden på en fri Ander Herrera i Chelsea-feltet, og siden da han selv fik panden på et indlæg fra foden af Marcus Rashford. 2-0, og på trods af gode forsøg fra især Eden Hazard, blev de blå aldrig rigtig lukket ind i kampen igen. 

Sådan vil vi gerne have det igen søndag eftermiddag, tak!

Vidste du, at…

  • Det er kun anden gang, United og Chelsea mødes i åbningskampen. Sidst var i 2004, hvor Chelsea vandt 1-0. Det var i øvrigt José Mourinhos første Premier League-kamp.
  • Intet hold har vundet flere åbningskampe i Premier League-æraen end Manchester United med 18 sejre. Chelsea er nummer to med 17.
  • Chelsea har vundet på Old Trafford seks gange med seks forskellige managers. Fem af de seks sejre er kommet ved den pågældende managers første besøg.

TV: 
Kampen vises på Xee og på Viaplay.

Hvem spiller rivalerne imod:
Fredag
21.00 Liverpool-Norwich - 4-1

Lørdag
13.30 West Ham-Manchester City - 0-5
18.30 Tottenham-Aston Villa

Søndag
15.00 Newcastle-Arsenal
17.30 Chelsea-Manchester United

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.