Optakt: Point på St. Mary’s Stadium eller krisesnak?

Efter nederlag på hjemmebane mod Crystal Palace er Manchester United nødt til at få et resultat med hjem fra Southampton i Sydengland, hvis sæsonen skal holdes på rette kurs.

Det bliver en lang sæson.

Den følelse var vi mange, der sad med, da United for en uge lod Crystal Palace-mandskabet rejse fra Old Trafford til London med tre point og en 2-1-sejr i baggagen.

Højtflyvende drømme fra sæsonenpremierens suveræne 4-0-klasker over Chelsea er hurtigt blevet skudt ned – efter et point i de seneste to ligakampe er Liverpool allerede gået i udbrud, og United virker lige så tandløse, idéforladte og defensivt ustrukturerede, som de gjorde i hele sæsonen.

Og så alligevel. Har vi set tegninger til noget nyt? I alle kampene har Ole Gunnar Solskjær brugt de unge, og hans mandskab har presset højt, forsøgt at fastholde boldbesiddelsen og spille hurtigt. Spillere som Nemanja Matic, Juan Mata og Ashley Young har set med fra sidelinjen, Romelu Lukaku, Alexis Sanchez, Chris Smalling og måske også Matteo Darmian er sendt til Italien, og der gives fuld tillid til Anthony Martial, Marcus Rashford og Mason Greenwood i øverste geled.

Generationsskiftet, eller udrensningen, som vi alle har sukket efter, og som Solskjær har lovet, er i gang. Men fansenes velvilje, bestyrelsens tålmodighed og truppens selvtillid lever af resultater. Og selvom nordmanden sandsynligvis vil få lang sno, så vil endnu et skuffende resultat skabe unødigt pres på hans skuldre. For projektets skyld – og for at det gode sommerhumør ikke ender, når kalenderen siger, at det er efterår, skal United vinde på St. Mary’s Stadium.

Men der venter dem en modstander, som efter en svær start har fået lidt tiltrængt vind i sejlene. Southampton tabte mod Burnley og Liverpool i deres to første kampe, men formåede så at slå Brighton i seneste weekend – til trods for at de havde fået en mand vist ud.

I tirsdags fik de endnu en sejr, da de slog Fulham i Liga Cuppen.

Deres manager Ralph Hasselhüttl lægger ikke skjul på, at de har blod på tanden. Og med Ole Gunnar Solskjærs United-bus på slingrekurs, vil de tro på deres chancer for at få fuldt udbytte fra kampen.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet lørdag den 30. august 2019, klokken 13:30 på St. Mary’s Stadium.

Skader/karantæner:
Hjemmeholdets Nathan Redmond er tvivlsom. Han tog ankelproblemer med sig fra Southamptons Liga Cup-kamp mod Fulham tirsdag.

Kantspilleren Moussa Djenepo døjer med en muskelskade, og venstrebacken Ryan Bertrand er ligeledes tvivlsom. Han har ikke været med i ”the Saints” seneste to kampe.

Manchester United har også problemer på venstreback-positionen, og de bliver nødt til at lave nogle ændringer fra de foregående to kampe.

Anthony Martial og Luke Shaw misser begge weekendens opgør på grund af skader, som de pådrog sig i seneste kamp mod Crystal Palce. Det bekræftede Solskjær på sit pressemøde fredag.

– De har det fint, men de bliver ikke involveret i den her kamp. De får brug for den internationale pause. Forhåbentlig er Anthony klar til Leicester-kampen (første kamp efter den internationale pause, red.), og Luke måske en uge eller to efter det, lød det fra nordmanden.

Derudover er også Diogo Dalot, Eric Bailly og Timothy Fosu-Mensah ude med skader.

Chris Smalling og Matteo Darmian er begge på vej til Italien, så de kommer heller ikke til at spille. 

Dommer:
Mike Dean dømmer kampen.

Mulige startopstillinger:

Southampton
Gunn
Valery – Bednarek – Vestergaard – Bertrand
Romeu – Højbjerg – Ward-Prowse
Boufal – Adams – Ings

Manchester United
De Gea
Wan-Bissaka – Maguire – Lindelöf – Young
Pogba – McTominay
Lingard – Mata – James
Rashford

Hold øje med:
Engelske James Ward-Prowse nyder livet under Hasselhüttl. Den østrigske manager har bedt ham om at være mere direkte og sparke mere på mål. I seneste sæson kom der syv scoringer ud af det, og selvom han endnu ikke er kommet på tavlen i indeværende, så han er en mand, der ikke skal have for meget plads. På Molineux mod Wolverhampton så vi, hvad der skete, da Ruben Neves fik for meget plads på kanten af feltet, og i seneste sæson beviste Ward-Prowse sine kvaliteter mod netop United, da han bankede et fantastisk frispark forbi David de Gea.

Sagt om kampen:
”Jeg synes, at vi opbygger rigtig meget selvtillid lige nu efter en svær start på sæsonen. Vi kan tage endnu et stort skridt med tre point mod Manchester United,” – Ralph Hasselhüttl, Southampton-manager.

Skribentens bud på kampens udfald:
Manchester United kommer tilbage på sporet. 1-0 og indskiftede Mason Greenwood scorer.

Vidste du, at…

  • Sir Alex Ferguson har en gang beordret sit mandskab at skifte kampuniform i pausen i en kamp mod Southampton. Det var det 13. april 1996, United var bagud 3-0, og det var, ifølge den kære skotte, på grund af den famøse grå tredjetrøje. Den gjorde, at spillerne blendede ind med publikum på tribunen og ikke kunne se hinanden, mente Fergie. United tabte kampen 3-1, og holdet spillede aldrig i den grå trøje igen.
  • I Fergies ligakamp nummer 1000 som manager for United, vandt ”de røde djævle” 3-2 over Southampton på udebane. Det var i 2012. Robin van Persie brændte et straffespark, før han scorede to mål i kampens sidste fem minutter og fuldendte et hattrick.
  • United har ikke tabt på St. Mary’s Stadium siden 2003. Til gengæld har Southampton besejret dem 1-0 på Old Trafford i både 2015 og 2016.
  • Paul Pogba og Marcus Rashford har tilsammen spillet ni kampe mod Southampton. Ingen af dem har nogensinde scoret mod ”the Saints”.
  • Siden maj 2018 har Jesse Lingard scoret fire mål og lavet to assists for Manchester United.

TV:
Kampen bliver vist på TV3’MAX. 

Hvem spiller i rivalerne imod:
Chelsea – Sheffield United
Manchester City – Brighton & Hove Albion
Burnley – Liverpool
Arsenal  – Tottenham Hotspur

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Europa League: United trækker overkommelig modstand

Næste artikel

Startopstilling: Mata og Pereira med fra start

ANNONCE