Optakt: Ny duel venter mod Potters tropper

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Optakt: Ny duel venter mod Potters tropper

30 september, 2020 - 01:04
Vi har knap fået pusten fra lørdagens højintense VAR-drama før et nyt slag mod Brighton skal udkæmpes. Denne gang i Carabao Cuppen, hvor videre avancement onsdag aften sikrer en direkte plads i kvartfinalerne.

Brighton vs. Manchester United ©Getty

Der venter ingen nem opgave, når United endnu engang drager mod Sydengland og Amex Stadium, hvor onsdagens 1/8-delsfinale i den engelske Carabao Cup skal spilles mod Brighton.

Det blev lørdagens opgør mod The Seaguils et tydeligt bevis på. Med 18 skud, hvoraf fem endte på træværket, drev Potters mandskab i store dele af kampen gæk med Uniteds rustne bagkæde. På næsten mirakuløsvis lykkedes det alligevel 'De røde djævle' at løbe med sejren i et opgør, hvor kampens dommer, Chris Kavanagh, trak overskrifter. Efter slutfløjt blev kampen genoptaget på baggrund af en VAR-observation, der gav Fernandes muligheden for at sikre sejren fra 11-meterpletten.

Selvom oplevelsen bragte minder tilbage fra en vis Paris-kamp, efterlod kampen ikke samme sensationelle indtryk. Det var ganske enkelt hamrende ufortjent og blot en reminder om, at United er langt fra det niveau vi håbede.

Nu har Solskjær allerede muligheden for at rette op den en famlende sæsonstart, hvor en kvartfinaleplads en Carabao Cuppen kan sikres med en sejr. Det er endnu uvist, hvordan de to hold rent mandskabsmæssigt går ind til kampen, men Solskjær gav på dagens pressemøde anledning til at tro, at startopstillingen vil ligne den United stillede op med mod Luton.

Omvendt er opgøret en mulighed for at samle kampform. En kampform, som flere store profiler, heriblandt Pogba, i den grad mangler. For anden kamp i streg var det tydeligt, at han ikke der, hvor det forventes af den franske verdensmester. Cupkampen kan derfor være den ideelle anledning til at bevise, hvorfor en ny kontrakt over sommeren har svævet over den ellers fremragende midtbanekreatør. 

Selvom der er et trofæ på højkant, tillægges turneringen ikke den store værdi i England, der af samme grund har fået tilnavnet 'Mickey Mouse-cuppen' af United-fans. En positiv sejrstime kan forhåbentlig hjælpe Uniteds vindermotor fra sidste halvdel af 19/20-sæsonen i gang igen, hvorfor en sejr må og skal forventes uanfægtet startelleveren.

Dato, tid og sted:

Kampen bliver spillet den 30. september 2020 kl. 20:45 på Amex Stadium.

Skader/karantæne:

Hos United er Axel Tuanzebe og Phil Jones ude.

Yves Bissouma er stadig karantæn, hvor også Izquierdo, Andone og Walton ikke er blevet deres skader kvit.  

Mulige startopstillinger:

 

Manchester United:

Henderson

Williams - Maguire - Baily - Shaw

Pogba - Fred

Mata - Van de Beek - Lingard

Ighalo

Brighton:

Ryan

White - Dunk - Webster 

Lamptey -  Lallana  - Alzate - March 

Maupay - Connolly - Trossard

Hold øje med:

Værd at fremhæve er Leandro Trossard, der med garanti har brugt lidt ekstra tid på træningsbanen op til kampen for at indstille sigtekornet. Hele tre gange måtte belgieren se sin afslutning tage træværket. Den teknisk stærke Brighton-profil voldte Uniteds defensiv store problemer under hele kampen, hvor man tillod alt for meget plads på kanten af feltet. 

Også Solomon March, der med sin sene 2-2-scoring, var et farligt våben. Venstrekanten lurede konsekvent i bagrummet, hvor Wan-Bissaka, der ellers excellerer i mand-mod-mand-spillet, blev udstillet ved flere lejligheder på markering og overblik. 

Sagt om kampen:

Solskjær: "Du kan se hold har et cuphold og et ligahold, og vi foretager ændringer [mod Brighton]. Holdet vil være meget lig det mod Luton."

Skribentens bud på kampens resultat:

Jeg forventer et noget mindre spændende opgør. Bailly kan forhåbentlig sætte lidt skik på Uniteds defensiv, men offensivt vil vi unægteligt stå sværere, såfremt vi stiller med Ighalo, Mata, Lingard m.fl. Jeg tror på 1-2.

Vidste du, at…

  • Ighalo har ikke scoret siden 1-2-sejren over Norwich tilbage i juni
  • At der i de seneste fem opgør mod Brighton i gennemsnit er blevet scoret fire mål
  • Udtrykket "Mickey Mouse Cup" blev opfundet som en hån mod Liverpool, der havde succes i denne type turneringer, hvor United kæmpede med om de store trofæer.

TV: 

6'eren, Viaplay, V Sport Xtra (Swe)

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.