Optakt: Newcastle Utd. - Manchester Utd.

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Optakt: Newcastle Utd. - Manchester Utd.

06 oktober, 2019 - 08:51
Manchester United skal forsøge at holde trit med top-fire i udebanekampen mod Newcastle United.

St James Park i Newcastle ©Getty

Manchester United har ikke haft den bedste start på sæsonen. På trods af at den nordengelske klub ellers startede med en flot sejr i sæsonåbneren, er det siden da, blot blevet til to sejre ud af syv forsøg i ligaen.

Særligt har Ole Gunnar Solskjærs United haft problemer på udebane. I hele 10 kampe er det endnu ikke lykkes for storholdet at hive en sejr hjem. Hvis klubben ikke skal sakke for langt bagud i forhold til top-fire, kræves der en sejr på St. James Park.

Truppen har dog desværre været plaget af skader, hvor særligt angrebspositionen har været udsat. Både Marcus Rashford og Anthony Martial har begge været ude med skader, hvilket har efterladt United en smule tandløst. Ganske vist er Rashford tilbage i truppen, men han har ikke virket skarp. Yderligere er holdets kreatør og ofte omdrejningspunktet, Paul Pogba, også meldt tvivlsom til kampen. Det har banet vejen for ungdomsspillere som Angel Gomes og Mason Greenwood, der dog ikke for alvor har grebet chancen. I den seneste kamp mod AZ Alkmaar kunne den nordengelske klub end ikke producere et eneste skud inden for målrammen, hvilket giver et godt billede af klubbens problemer i øjeblikket. 

Omvendt møder Manchester United et Newcastle-hold i en mindre krise. Holdet indtager 19. pladsen i ligaen og har ligesom United også problemer i angrebet. Newcastle har blot formået at lave fire mål i ligaen, hvilket er lavest af alle hold.

I seneste kamp fik klubben også en øretæve på 5-0 af Leicester, hvilket man må formode at klubben og Steve Bruce har lyst til at revanchere. I kampen mod Leicester havde Newcastle yderligere det laveste tilskuertal i otte år. Klubben står i en svær situation, hvor kun en god præstation mod United tæller. Det er dermed to hold, som begge inderligt ønsker at vinde og få tre point til deres hårdtprøvede klub.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles den 6. oktober kl. 17:30 på St. James Park.

Skader og karantæner:

Anthony Martial og Eric Bailly er fortsat skadede. Aarron Wan-Bissaka, Phil Jones, Paul Pogba og Jesse Lingard er tvivlsomme til opgøret.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Young – Lindelöf – Maguire – Tuanzebe

Fred – McTominay

Andreas – Mata – James

Rashford

 

Newcastle United:

Dúbravka

Krafth– Lascelles – Schär – Dummet

Longstaff – Sung-yueng

Atsu – Muto – Almiron

Joelinton

Hold øje med:

Sean Longstaff var i sommers nævnt som en potentiel United-transfer. Skiftet skete selvsagt ikke, men ikke desto mindre er den 21-årige englænder et spændende bekendtskab.

Skribentens bud på kampens resultat:

Jeg tror, at United omsider får hevet en udebanesejr hjem. Det bliver dog med arbejdshandskerne på. 1-0 til Manchester United.

Sagt om kampen:

” Når du bliver slået som vi gjorde (mod Leicester), er det eneste vi kan gøre, er at reagere og se frem mod den næste kamp og forsøge at komme videre.” Steve Bruce.

Vidste du, at...

  • Newcastle har blot vundet seks gange ud af 48 opgør over Manchester United i Premier League. Faktisk er det kun Arsenal, de har tabt flere gange til (29 nederlag).
  • Når Steve Bruce tager imod Manchester United, er det hans kamp nummer 400 som manager. Han har kun vundet 27,8 % af hans kampe, hvilket er værst af alle managers, der har over 300 kampe.
  • Manchester United har vundet 49 point fra deres 28 Premier League-kampe under Ole Gunnar Solskjær. Det er to færre end José Mourinho gjorde i hans sidste 28 kampe ved roret.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.