Optakt: Manchester United – Southampton

United tager i morgen, lørdag, imod Southampton, hvor tre point er meget vigtige, hvis holdet skal følge med toppen af tabellen.

 

 

Efter en helt igennem forfærdelig december-måned, hvor United ikke formåede at hente en sejr i seks kampe, så er holdet kommet bedre med her i januar. Ser man bort fra misseren mod Newcastle, har holdet hentet lutter sejre. Den vigtige sejr over Liverpool i sidste weekend har forhåbentlig givet moralen et nøk eller to i den positive retning, selvom sejren nok godt kan kategoriseres i den mere heldige afdeling.

Lørdag eftermiddag gælder det så Southampton, der har haft en blandet sæson. Southampton har ikke helt formået at fortsætte de flotte takter, de viste i store dele af sidste sæson, hvor de langt hen af vej vejen lå godt til omkring top-fem men måtte nøjes med en syvende-plads. I den sæson var Graziano Pellé og Sadio Mane blandt de helt store profiler. Pellé endte med 14 sæsonscoringer, men indtil videre står han kun noteret for 6 i denne. Sadio Mane har heller ikke helt ramt samme højder i indeværende sæson, men flere store klubber meldes stadig interesserede i offensiv-spilleren. Heriblandt skulle United være blandt de varmeste bejlere.

Inden weekendens runde i Premier League ligger Manchester United nr. fem to point fra Tottenham, der ligger på den Champions League givende fjerdeplads. Ligaen nærmer sig sin afgørende periode, og derfor er der fra Uniteds synspunkt ikke råd til mange flere svipsere, hvis der skal spilles europæisk fodbold af den flotteste kaliber på Old Trafford på den anden side af sommer. Sejre i de resterende hjemmekampe er hvert fald et krav, og det må en sejr mod Southampton, der godt nok har tre sejre i de seneste fem kampe, hjemme på Old Trafford også være. 

Dato, tid og sted:

Kampen spilles lørdag d. 23. januar kl. 16:00.

Dommer:

Mike Jones er manden med fløjten.

Skader og karantæner:

Ashley Young er seneste mand på den efterhånden bekymrende skadesliste hos United. Han blev skiftet ud i første halvleg mod Liverpool, og Louis van Gaal fortalte tidligere i dag, at han forventer englænderen ude i en længere periode. Yderligere er Schweinsteiger, Rojo, Shaw, Jones, Valenica og Carrick alle ukampdygtige.

For Southampton er Gaston Ramirez og Florin Gardos ikke klar til kamp.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Darmian – Blind – Smalling – Varela

Schneiderlin – Fellaini

Mata – Herrera – Martial 

Rooney

 

Southampton 

Forster

Bertrand – Fonte – Van Dijk – Cedric

Wanayama – Ward-Prowse

Targett – Mane – Davis

Pellé

Hold øje med:

Southampton hentede i sidste weekend Charlie Austin fra Queens Park Rangers. Englænderen scorede i sidste sæson 18 mål i Premier League, hvilket er ganske imponerende med tanke på, at han spillede for et hold, der rykkede ned. Southampton-manageren, Ronald Koeman, har også udtalt, at angriberen var holdets eneste mål i dette transfervindue, og det må forventes, at Austin vil være meget opsat på at komme godt fra start i sin nye klub, hvis han skulle få chancen på Old Trafford i morgen.

Sagt om kampen: 

“Nu er det vigtigt, at vi holder fokus og tager den samme indstilling med ind til kampen mod Southampton. (…) De har to hentet to flotte sejre i træk, så vi skal være på vagt” – Spanske Juan Mata om morgendagens opgør.

Skribentens bud på kampens udfald:

Southampton er et hold, der på deres dage kan drille alle hold i ligaen. De har gode spillere i Wanayama, Mané, Austin og Pellé, men det er dog et hold, United skal kunne slå på Old Trafford. Sæsonen er meget tæt på sin afgørende fase, og derfor skal der alt andet lige gøres rent bord i hjemmekampene. 2-1 til United.

TV: 

Kampen vises på TV3+.

Hvem spiller rivalerne imod:

Norwich – Liverpool

Crystal Palace – Tottenham

West Ham – Manchester City

Arsenal – Chelsea

 

Køb nu din billet – Der er kun få billetter til det store supportertræf den 7. februar i København tilbage. Få sikret sin plads inden der er udsolgt.

Supportertræf med Mads Timm den 7. februar

Forrige artikel

LvG: Jeg skal bruge en ny back

Næste artikel

U18: Chelsea var overlegne

ANNONCE