Optakt: Manchester United med alt på spil mod City

Læsetid
3 minutes
Læst indtil videre

Optakt: Manchester United med alt på spil mod City

23 april, 2019 - 23:03
​Manchester United er på en svær opgave, når mestrene og naboen fra Manchester City kommer på besøg på Old Trafford. Kampen er utrolig vigtig i bestræbelserne på at sikre sig Champions League næste sæson.

Ole Gunnar Solskjær og Pep Guardiola ©Getty

Manchester United har haft en sæson med op og nedture. Den vel nok største optur var triumfen i Paris på Parc des Princes, siden da er det gået stødt ned af bakke. Et nederlag til Arsenal blev fulgt op af et exit i FA Cuppen. Siden kampen mod Paris Saint-Germain i Champions League har United tabt seks ud af otte kampe mulige. Ganske vist har to af kampene været mod mesterlige FC Barcelona, men de resterende kampe har ikke været af modstandere af denne kaliber. Nedturen ramte sit foreløbige lavpunkt mod Everton, hvor Ole Gunnar Solskjær og co. måtte rejse hjem med en lussing på 4-0. Indsatsen var ikke United-værdig, og med tanke på at den nordengelske klub ikke har sikret sig Champions League for næste sæson, vækker det stor bekymring. En bekymring den mange årige kaptajn Gary Neville også deler.

Vigtigheden af Champions League-billetten kan simpelthen ikke understreges nok. Den giver givet vist adgang til den største turnering af alle, men yderligere fungere den som trækplaster til fremtidige spillere som Solskjær må have i kikkerten. Samtidig råder United også over et par verdensklasse spillere, som ønsker at prøve sig af på den største scene af dem alle.

Kampen mod Manchester City kan derfor ikke komme mere ubelejligt. Hvor den røde Manchester-klub hårdt har brug for tre point, for at fortsat at kunne være med i kapløbet om CHL næste sæson, har City i den grad også noget på spil. Med en sejr på Old Trafford kan de nemlig komme op på førstepladsen foran Liverpool i Premier League. Det er derfor to klubber med alt på spil.

Weekendens indsats har dog sat sine spor og Manchester United virker i værre forfatning, end da José Mourinho måtte overgive rettet til Solskjær. Al den optimisme og tro Solskjær bragte til, lader at være forduftet oven på den flotte sejr i Paris. Bryllupsrejsen er forbi, og det hårde arbejde er startet igen. Et job som flere spillere ikke lader til at være villige til at udføre, hvilket også ifølge Solskjær vil få konsekvenser til derbyet. 

De larmende naboer har da også overhalet United de senere år rent resultatmæssigt, hvilket giver en yderligere kamp i kampen. Hvor de røde djævle sidste sæson udsatte Citys mesterskabsfest med en topmotiveret Paul Pogba, kan der håbes om det samme i år. Hvis Manchester United skulle være i stand til at hente point fra bysbørnene, ville det samtidig hjælpe de evige rivaler fra Liverpool. Dette scenarium kan bedst betegnes som salt i såret, men alternativet er langt værre.

Manchester City har haft en flot sæson, hvor der endda er blevet drømt om The Treble. Altså både at vinde Premier League, FA Cuppen og Champions League. En drøm som længe så ud til at være inden for rækkevidde, men alligevel blev slukket mod Tottenham i Champions League i sidste runde. FA Cup-finalen er dog sikret og den olierige klub kan som sagt sikre sig førstepladen om det engelske mesterskab med en sejr på Drømmenes teater.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet onsdag d. 24 april, klokken 21:00 på Old Trafford.

Skader/karantæner:
Manchester United:

De to forsvarsspillere Phil Jones og Eric Bailly er begge ude til opgøret. Det samme gælder for Ander Herrera og Antonio Valencia.

Derudover er Luke Shaw tilbage i truppen efter at have udstået karantæne mod Everton.

Manchester City:

Hvor United er skånet for skader til profiler, er naboen mindre heldig. Kevin De Bruyne sidder nemlig ude med en muskelskade. Derudover har mindre profilerede navne som Fabian Delph og Claudio Bravo også skader som holder dem ude.

Dommer:
Andre Marriner dømmer kampen.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:
De Gea
Young – Smalling – Lindelöf – Shaw
McTominay – Fred - Pogba
Rashford – Lukaku – Lingard

Manchester City:
Ederson
Walker – Stones – Laporte – Zinchenko
Fernandinho –Silva – Bernardo Silva
Sane – Agüero – Sterling

Hold øje med:
Selvom tyske Leroy Sane ikke har været fast mand i alle kampe denne sæson, skal United have øje for fløjspilleren. Han er utrolig farlig og har faktisk gang i sin bedste sæson rent scoringsmæssigt. Sane er teknisk dygtig, og har en speed og frækhed i sit spil.  

Sagt om kampen:
Pep Guardiola om at spille på Old Trafford:

” Før i tiden var det måske mere svært. De spillere som Manchester City havde for ti år siden, gjorde kampen mere lige”

Skribentens bud på kampens udfald:
Efter weekendens eskapader er det svært ikke at være pessimistisk. Hvis jeg prøver at lægge det fra mig en kort stund, tror jeg at kampen bliver 2-2. Rashford og Pogba står for målene.

Vidste du, at…

- De to klubber mødes for 160. gang. United har vundet 62, spillet uafgjort 51 og tabt 46 af kampene.

- Manchester City har kun tabt en gang ud af deres seneste syv besøg på Old Trafford.

- Manchester United er ubesejret i de seneste 14 hjemmekampe i ligaen. Dog har de kun formået at holdet buret rent en enkelt gang, hvilket er lavest i ligaen. (!)

- De tre seneste United-trænere har alle tabt i deres første møde mod City.

TV:
Kampen bliver vist på 3+.

Hvem spiller i rivalerne imod:
Tottenham – Brighton: 1-0
Wolves - Arsenal
Cardiff- Liverpool: 0-2
Chelsea – Burnley: 2-2