Optakt: Manchester United – Leicester City

José Mourinhos tropper skal forsøge at fastholde det flotte spil og cementere positionen i toppen af tabellen, når forrige sæsons mestre fra Leicester besøger Drømmenes Teater.

Det er efterhånden mange år siden, at Manchester Uniteds fans er blevet forkælet med to på hinanden så flotte præstationer. Med højt tempo, angrebsiver og kynisme har Romelu Lukaku og co. vist vejen, hvor flere af konkurrenterne har snublet i de to indledende runder.

Ikke nok med, at man har spillet god fodbold, så står der endda 8-0 på måltavlen – men måske endnu vigtigere: det er ikke kun Romelu Lukaku, som er kommet i gang. Således viser spillere som Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan og Anthony Martial – endda som indskifter – også, at de er klar til at bidrage med mål og oplæg.

”De røde djævle” har med andre ord skabt sig selv et momentum, men det har før vist sig, at det kan være et skøbeligt et af slagsen. Derfors må og skal den gode start og det flotte spil fortsætte lørdag aften, hvor man får besøg af Leicester City.

De tidligere mestre selv har fået en fin sæsonstart: I åbningskampen fik man i en underholdende og målrig kamp næsten point på Emirates. I den seneste runde slog holdet sikkert oprykkerne fra Brighton, mens man senest slog Sheffield United sikkert ud af ligacuppen.

Manchester United skal vise, at Leicesters hurtige kontraspillere ikke er noget, der skræmmer. De skal vise, at forskrækkelsen, de forårsagede Arsenal, ikke kan overføres på en Mourinho-defensiv, som har tænkt sig at holde lukket sæsonen igennem. Og de skal vise, at mesterskabsdrømmene ikke blot er et teaterstykke værdigt.

Come on United!

Dato, tid og sted

Kampen sparkes i gang lørdag den 26. august kl. 18:30 dansk tid.

Dommer

Michael Oliver dømmer kampen.

Skader og karantæner

Selvom euforien var stor, da Manchester United i går annoncerede, at man havde re-signet Zlatan Ibrahimovic, er det stadig uvist, hvornår svenskeren kommer tilbage fra sin knæskade. Det samme gælder Marcos Rojo og Ashley Young, mens Luke Shaw så småt er på vej tilbage.

Udeholdet må undvære Robert Huth og Vicente Iborra. Harry Maguire meldes klar, efter han i seneste ligakamp måtte udgå med en knæskade, og det forventes også, at det samme gør sig gældende for Wes Morgans småskade. Danny Drinkwater og Kelechi Ihenacho er tvivlsomme.

Mulige startopstillinger

Manchester United

De Gea

Valencia – Bailly – Jones – Blind

Matic – Pogba

Mata – Mkhitaryan – Rashford

Lukaku

Leicester City

Schmeichel

Simpson – Maguire – Morgan – Fuchs

Mahrez – James – Ndidi – Albrighton

Okazaki – Vardy

Hold øje med

Leicester er på mange måder det præcis samme hold, som man har mødt de sidste tre sæsoner. Et sted, hvor de dog har ændret sig, er i forsvaret. Her har man hentet unge Harry Maguire fra Hull City, som har været intet mere end imponerende.

Ikke nok med et par solide defensive præstationer har den unge forsvarsspiller allerede formået at score én og lægge op til én i holdets første to kampe. Han må derfor anses som en mand, Mourinho og co. skal holde øje med i begge ender.

Sagt om kampen

”Rent offensivt vil Leicester kunne true mere end både Swansea og West Ham, men med den kvalitet, United besidder, så forventer jeg, at de cementerer deres topplacering ved at fortsætte deres rate på 100% sejre lørdag.” – Martin Fisher, Match of the Day, BBC.

Skribentens bud på kampens udfald

Jeg tror, Leicester gør, hvad de kan for at lukke ned for Mourinhos mandskab, men United kører dem trætte og vinder en sikker 2-0-sejr.

Vidste du, at…

  • Manchester United er ubesejrede i deres seneste 30 hjemmekampe i alle turneringer. Det er første gang siden de gik 37 kampe i træk mellem 2010 og 2011.
  • Manchester United har kun tabt to af deres seneste 22 ligakampe mod Leicester
  • Den eneste gang, Leicester har taget sejren med fra Old Trafford, var tilbage i 1998, da de vandt 1-0.
  • Vinder United med fire mål eller flere, vil det være første gang, man har gjort det i tre ligakampe i træk siden oktober i 1907.
  • Hvis Henrikh Mkhitaryan får to assists i morgen, vil han være den første Premier League-spiller til at gøre det tre kampe i træk. Hans fire assists er allerede tre flere end han fik hele sidste sæson i ligaen.
  • Scorer Romelu Lukaku, vil han blive den første United-spiller til at nette i sine første tre Premier League-optrædener for United.

TV

Kampen vises på 6’eren og Viaplay.

Hvem spiller rivalerne imod?

  • Bournemouth – Manchester City
  • Chelsea – Everton
  • Liverpool – Arsenal
  • Tottenham – Burnley

Læs mere om:

Forrige artikel

Pogba vinder Euopa League Player of the year

Næste artikel

Oplev Champions League på Old Trafford

ANNONCE