Optakt: Manchester United – Leicester City

Manchester United tager søndag mod Leicester City på Old Trafford.

Det er stadig muligt for Manchester United at nå en top fire placering i Premier League. På nuværende tidspunkt er United, med en kamp i baghånden, fem point efter Manchester City og Arsenal. En sejr over Leicester City vil dermed øge muligheden for kvalifikation til Champions League.

Leicesters manager, Claudio Ranieri, er ved at skabe et sandt fodbold mirakel. Et mirakel der vil fuldføres, hvis ulvene tager alle tre point, der skal til for at vinde Premier League titlen. Men det er mere end 18 år siden, at Leicester sidst har vundet på Old Trafford, og denne gang skal de forsøge at gøre det uden deres topscorer, Jamie Vardy, der fik karantæne på grund af hans voldsomme reaktion efter at være blevet udvist mod West Ham United.

Det bliver dog en svær opgave for Leicester City. United er vant til at vinde trofæer, og er på nuværende tidspunkt inde i en god periode. De vil derfor gøre alt, hvad der står i deres magt for, at det ikke bliver en anden klub, der skal løfte trofæet på Old Trafford.

Louis van Gaals mandskab er formentlig stadig høje over FA Cup semifinale sejren over Everton på Wembley. Anthony Martials kølige afslutning i det tredje tillægsminut sikrede, at United for første gang siden 2007 igen står i finalen i FA Cuppen.

Den eneste kamp Manchester United har tabt til Leicester i de seneste 13 Premier League kampe, var det utrolige 5-3 nederlag i starten af sidste sæson.

Sidste møde mellem Manchester United og Leicester City fandt sted d. 28. november sidste år. Her endte opgøret imellem de to hold 1-1. Bastian Schweinsteiger udlignede efter, at Leicester havde taget føringen på mål af Jamie Vardy. Det var dog ikke det uafgjorte resultat, der trak flest overskrifter i den kamp, men derimod at Jamie Vardy skrev sig ind i historiebøgerne, da han tangerede vores egen Ruud van Nistelrooys rekord ved at score i 11 Premier League kampe i træk.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles søndag d. 1. maj kl. 15.05 på Old Trafford.

Dommer:

Michael Oliver dømmer søndagens opgør.

Skader og karantæner:

Ingen af de to klubber er synderligt præget af skader på nuværende tidspunkt. Hos United sidder Luke Shaw og Bastian Schweinsteiger fortsat ude med skader. Det er usandsynligt, at Schweinsteiger spiller igen i denne sæson, men Shaw er begyndt at træne med igen, og Louis van Gaal åbner op for muligheden for, at han måske kan være med i FA Cup finalen d. 21. maj mod Crystal Palace.

For udebaneholdet sidder Jamie Vardy ude med karantæne. Ellers er det kun midtbanespilleren Matty James, der er ude med en slem knæskade.

 

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

de Gea

Valencia – Smalling – Blind – Darmian

Carrick – Fellaini

Lingard – Rooney – Martial

Rashford

Leicester City:

Schmeichel

Simpson – Morgan – Huth – Fuchs

Mahrez – Kanté – Drinkwater – Schlupp

Ulloa – Okazaki

Hold øje med:

Med Jamie Vardy ude er det oplagt at pege på dette års ‘PFA Player of the year’s, Riyad Mahrez. Kantspilleren fra Algeriet har været en stor del af Leicesters succes i denne sæson. Han er hurtig på fødderne, og har et godt blik for spillet. Mahrez har i denne sæson scoret 17 mål og lavet 11 assists. En anden spiller man dog også bliver nødt til at nævne, er franske N’Golo Kanté, der har været eminent på Leicesters midtbane i denne sæson.

Sagt om kampen:

“Vi skal selvfølgelig slå Leicester nu. Vi kan ikke tillade, at de vinder Premier League-trofæet på Old Trafford. Jeg tror, at de bliver mestre i næste uge, så vi ødelægger ikke festen, vi udskyder den bare lidt.” – Louis van Gaal.

“Jeg fortalte dem, at alt er i vores hænder, og vi derfor er nødt til at fortsætte. Andre folk kan nyde det, men jeg er meget koncentreret.” – Leicester City manager Claudio Ranieri.

“Det bliver en fantastisk kamp. De kæmper for at vinde titlen, og vi kæmper for top fire. Vi håber på at få det ud af kampen som vi gerne vil have.” – Antonio Valencia.

“Hver gang vi spiller på Old Trafford, er det en stor kamp. Vi vil nyde det, og ser frem til at arbejde hårdt i denne uge og forsøge at levere igen og få de tre point.” – Tidligere Manchester United spiller Danny Simpson.

Skribentens bud på kampens udfald:

Der er ingen tvivl om, at Vardy har været den sværeste spiller for os at håndtere i de tidligere opgør. Med ham ude tror jeg, at vi får en smule lettere ved at lukke ned for Leicester. Vi har været i en rigtig god form på det sidste, hvor Lingard, Rashford og Martial har fundet hinanden i offensiven samtidig med, at Smalling og Blind kun er blevet stærkere i defensiven. Det er også en kamp, der er rigtig afgørende for vores sæson, da vi skal vinde for at holde liv i håbet om top fire. Så på grund af dette, og en god portion optimisme fra min side, så tror jeg på, at vi kan vinde kampen 2-1, omend det bliver en meget svær kamp

Vidste du, at:

  • Manchester United har vundet deres seneste seks opgør på Old Trafford, hvor de i alt kun har lukket ét mål ind?
  • Manchester United har vundet seks Premier League kampe i træk på Old Trafford, og holdt clean sheets i fem af dem?
  • Manchester United har i 17 Premier League hjemmebanekampe i denne sæson kun lukket syv mål ind?
  • Wayne Rooney har scoret 99 mål på Old Trafford, og kan derved score sit mål nummer 100 mod Leicester City?
  • Leicester City er ubesejrede i deres seneste ni Premier League kampe, hvor de har vundet syv af dem?
  • Leicester City er det bedste udebanehold i Premier League, hvor de i 17 kampe har 11 sejre og i alt har fået 37 point?
  • Claudio Ranieri har vundet to ud af hans i alt ni opgør mod Manchester United som manager? Begge sejre var som manager for Chelsea.

TV:

Kampen vises på TV3 Sport 2 og Viaplay fra kl. 15.00.

Hvem spiller rivalerne imod?

West Bromwich – West Ham (lør 16.00)

Arsenal – Norwich (lør 18.30)

Swansea – Liverpool (søn 13.00)

Southampton – Manchester City (søn 17.30)

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

 

Forrige artikel

- Vi skal ikke fejre en fjerdeplads

Næste artikel

Van Gaal insisterer på, han er manager næste sæson

ANNONCE