Optakt: Manchester United – Feyenoord

Torsdag er det revanchetid, når Feyenoord gæster Old Trafford.

Jeg tror, de fleste United fans har gået rundt med en smule irritation i kroppen i de seneste par dage. For i weekenden gik alt efter planen mod Arsenal, men to point gik tabt i sidste minut. Flere af spillerne har sidenhen meldt ud, at det uafgjorte resultat mere føltes som et stort nederlag, simpelthen på grund af måden det skete på.

Det virker næsten for usandsynligt, at Manchester United kan gå igennem hele denne sæson med den mangel på held, som de desværre har lidt af indtil videre. Kampene bliver domineret, chancerne bliver skabt, men alligevel står man tit tilbage med den tomme følelse af enten et nederlag eller et uafgjort resultat til sidst.

Heldet skal vendes, hvis United skal gøre sig forhåbninger om at være en seriøs udfordrer til de øverste placeringer i Premier League, men også i de andre turneringer. Spillerne virker til at have en stor tro på, at det blot er et spørgsmål om tid, før maskinen igen buldrer derudaf, og lige nu kan vi ikke andet end at håbe på, at de får ret.

Torsdag venter netop en af disse andre turneringer, hvor Manchester United fortsat har et stort stykke arbejde at udføre. Vi vidste på forhånd, at årets Europa League gruppe blev svær, da normale Champions League hold såsom Fenerbahce og Feyenoord kom op af hatten, men de fleste havde nok trods alt regnet med, at United på nuværende tidspunkt havde lagt på en af kvalifikationspladserne fremfor tredjepladsen. Tredjepladsen er blevet til virkelighed efter et par tamme præstationer ude mod netop Feyenoord og Fenerbahce, som har kastet nul point af sig.

Det ene af disse nederlag er der nu en god chance for at revanchere, når Feyenoord gæster Old Trafford, i hvad der meget let kan blive den afgørende kamp for Uniteds videre deltagelse i turneringen. Med en sejr ser det stadig fornuftigt ud, mens én uafgjort eller et nederlag kan sende holdet direkte mod afgrundens rand.

Feyenoord har været solidt spillende i hele denne sæson, hvor de en smule overraskende fører Æresdivisionen med to point til Ajax og seks til mestrene fra PSV på tredjepladsen. Dette kan meget vel ligne året, hvor Rotterdams stolthed igen kan hænge sølvtøj om halsen.

Feyenoord har i de senere år manglet en rigtig centerforward, som man tidligere havde med både Graziano Pelle og Roy Makaay, men måske har de i år fundet en ny, dansk stjerneangriber. Nicolai Jørgensen har i hvert fald taget klubben med storm siden sin ankomst, og han står allerede nu noteret for otte mål og fire assists efter 13 kampe i Æresdivisionen. Han ser ud til at passe perfekt til klubben, og han er helt sikkert en spiller, som Manchester United også har diskuteret flittigt op til kampen.

Hvis man ser på torsdagens kamp mere isoleret, så er det selvfølgelig en kamp, som United har gode chancer for at vinde. Man skal hæfte sig ved, at holdet har været solide på hjemmebane i denne sæson og derfor må det også være en flok sultne spillere, der løber ind for at slette det uafgjorte resultat fra weekenden.

Hvis United spiller op til niveau og desuden formår at udnytte de mange chancer, som holdet producerer, så kan det blive en sikker sejr. At håbe på en gentagelse af Fenerbahce kampen på Old Trafford er dog måske for meget at forvente. Feyenoords defensiv har været skræmmende indtil videre, og de eneste to nederlag holdet har lidt i denne sæson har været to 0-1-nederlag til henholdsvis Go Ahead Eagles og Fenerbahce.

Dato og Tid:

Kampen spilles torsdag klokken 21.00.

Skader og karantæner:

José Mourinho sagde tidligere på ugen, at Henrikh Mkhitaryan kommer til at spille en rolle i kampen. Chris Smalling forventes ikke at være klar endnu.

Kampens dommer:

Manuel Gräfe fra Tyskland passer fløjten i torsdagens kamp.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Valencia – Jones – Rojo – Blind

Herrera – Carrick

 Mata – Pogba – Rashford

Ibrahimovic

Feyenoord:

Jones

Karsdorp – Botteghin – van der Heijden – Nelom

El Ahmadi – Kuyt – Vilhena

Toornstra – Jørgensen – Elia

Hold øje med:

Nu har vi allerede nævnt Nicolai Jørgensen som Feyenoords farligste mand. Derudover har holdet også den rutinerede kaptajn, Dirk Kuyt, på holdkortet. Han er indpiskeren, der altid går forrest, og derudover ser det ud til at han fortsat ikke har glemt, hvordan man scorer mål. Indtil videre har han nettet fem gange i den hjemlige liga, og han er fortsat utrolig vigtig at være opmærksom på. Hans rutine fra de store kampe er indiskutabel og han kan få en central rolle på torsdag.

Sagt om kampen:

”Der er ingen grund til at gå i panik nu. Vi har spillet godt og skabt chancer, vi har bare brug for en smule held, og det kommer forhåbentlig snart.”. – Phil Jones

Skribentens bud på kampens resultat:

Jeg tror, det er vigtigt, at Manchester United får noget ud af det første pres, som de helt sikkert vil komme med fra første fløjt. Det er vigtigt, at kampen ikke kommer ned i tempo og bliver spillet på Feyenoords præmisser, for så bliver det meget svært. De har vist sig som utrolig godt organiserede i denne sæson og vil have det fint med, at United spiller bolden rundt på midten af banen. Det bliver ikke noget festfyrværkeri af en kamp, men jeg tror alligevel, at United hiver en smal 1-0-sejr hjem på Old Trafford.

Vidste du, at:

  • Manchester United har kun mødt Feyenoord tre gange i Europa. I sæsonen 97/98 blev det til to sejre, mens det i denne sæson blev til et nederlag.
  • Manchester United klarer sig generelt lidt blandet mod hollandske hold. I 15 kampe er det blevet til syv sejre, tre uafgjorte og fem nederlag.
  • Feyenoord har vundet Æresdivisionen 14 gange, Champions League én gang og Europa League to gange.
  • Jon Dahl Tomasson scorede 69 mål for klubben i perioderne 1998-2002 og 2008-2011.

TV:

Kampen vises på 6eren og DPlay.

Seneste fem kampe:

Manchester United:

  • Manchester United 1 – 1 Arsenal
  • Swansea 1 – 3 Manchester United
  • Fenerbahce 2 – 1 Manchester United
  • Manchester United 0 – 0 Burnley
  • Manchester United 1 – 0 Manchester City

Feyenoord:

  • Feyenoord 3 – 0 Zwolle
  • Go Ahead Eagles 1 – 0 Feyenoord
  • Zorya 1 – 1 Feyenoord
  • Feyenoord 2 – 2 Heerenveen
  • Feyenoord 4 – 0 Excelsior

 

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

- Mkhitaryan spiller mod Feyenoord

Næste artikel

Mourinho bekræfter: Zlatan bliver et år mere

ANNONCE