Optakt: Manchester United – CSKA

Manchester United skal for anden runde i streg op mod russiske CSKA.

Manchester United har haft nogle magre uger på det seneste. Holdet har ikke formået at score i de seneste tre kampe mod City, Middlesbrough og Crystal Palace. Det mest foruroligende i disse kampe har dog langt fra været de uafgjorte resultater, men mere at United stort set ikke har formået at skabe chancer. Kritikken havde med garanti været mindre, hvis de resultaterne var kommet efter kampe med mange chancer, for så kunne man tale om uheld, men det har desværre ikke været sandheden. I kampen mod Crystal Palace havde holdet ét skud på mål i hele kampen og det samme var desuden tilfældet i City-kampen.

Selvfølgelig er det vigtigt at have en solid organisering i de bagerste kæder, men hvad nytter det egentligt, hvis man ikke kreerer noget i den anden ende? Louis van Gaal udtalte efter Crystal Palace-kampen, at det vigtigste nu var at score i den næste kamp. Som situationen er lige nu er det dog ikke kun vigtigt, men en klar nødvendighed, hvis holdet ikke skal sætte sig selv i en rigtig dårlig position, inden sæsonens to sidste kampe i Champions League-gruppespillet.

Tirsdagens kamp er mod CSKA igen. I den første kamp fik United 1-1 efter mål af Martial. Et godkendt resultat på en svær udebane. Wolfsburg fører netop nu den samlede stilling med seks point, mens United og CSKA begge har 4. En sejr vil altså stille holdet i en god position inden kampe mod gruppens formodet stærkeste hold fra PSV og Wolfsburg.

Vi så i den første kamp, at United styrede kampen, men mest med afleveringer på tværs og bagud. Selvom holdet havde bolden i hele 72% af kampen, så var det faktisk ikke det helt rigtige billede af kampen. CSKA havde muligheden for at score nummer to flere gange, og russerne så stærke ud med især Doumbia og Musa i omstillingsfasen.

Rollerne er dog byttet om til denne kamp. CSKA er på udebane, og her har de slet ikke de samme resultater på i Champions League. Det er kendetegnet med mange hold i turneringen, at de kan spille som nat og dag på ude- og hjemmebane. På trods af dette er der dog ingen grund til at forvente, at en sejr kommer let til United. CSKA har overrasket tidligere på udebane i turneringen, og vi skal ikke længere tilbage end til sidste sæsonens turnering for at finde en flot sejr, bare et andet sted i Manchester. Her tog CSKA altså en 2-1-sejr på Etihad og var tæt på at sende City ud af turneringen.

Vi må håbe, at United er opsatte på at genoprette Manchesters stolthed, og at de igen stempler ind med mål efter et par ugers tørke.

Dato, tid og sted

Kampen spilles tirsdag d. 3/11-2015 klokken 20.45 på Old Trafford.

Dommer:

Szymon Marciniak fra Polen er manden med fløjten.

Skader og karantæner:

Antonio Valencia og Memphis ser ikke ud til at være klar til kampen. Derudover er Schneiderlin tvivlsom og sad over i dagens afsluttende træning. Shaw og McNair er stadig ude på ubestemt tid.

Hos CSKA er både Natcho og Berezutsky tvivlsomme til kampen

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Darmian – Smalling – Jones – Rojo

Carrick – Schweinsteiger

Mata – Herrera – Young

Martial

CSKA Moskva:

Akinfeev

Fernandes – Nabakin – Ignasevich – Schennikov

Eremenko – Wernbloom

Tosic – Dzagoev – Musa

Doumbia

Hold øje med:

Sidste gang nævne vi den giftige Doumbia i optakten, og der fik vi desværre ret. Han gør det altså fremragende med sit hurtige antræk og solide fysik. Hvis United stiller med Smalling og Jones i midterforsvaret, skal han dog nok få masser af fysik at slås med.

Sagt om kampen:

”Vi træner ikke så meget lige nu, fordi spillerne skal restituere mellem kampene, og det er svært med sådan et program. Jeg skal sætte mig ned og snakke mere med hver enkelt nu, men det afgørende er, at vi får scoret i den næste kamp”. – Louis van Gaal efter Crystal Palace-kampen

Skribentens bud på kampens udfald:

Med det spil holdet har præsteret i de seneste par kampe, har jeg svært ved at tro, at den bliver mål rig. Jeg kan ikke se, hvordan de defensive tilbageafleveringer pludselig er blevet skiftet ud med direkte og målsøgende spil på bare et par dage.  Når det er sagt, så SKAL United ud og vise noget nu, og det tror jeg også, de formår. De kritiske tunger vil stadig snakke efter kampen, men Manchester United får skrabet et 1-0 resultat hjem og sætter tre vigtige point på den sultne konto.

Vidste du, at…

  • Kampen er det fjerde møde mellem de to hold. CSKA har endnu ikke vundet over Manchester United.
  • Uniteds eneste nederlag til et russisk hold kom i Super Cuppen i 2008 mod Zenit.
  • CSKA har scoret alle deres fire mål i Champions League i første halvleg.
  • Manchester United er ubesejret i de seneste seks hjemmekampe i Champions League.

Seneste fem kampe:

Manchester United:

Crystal Palace 0 – 0 Manchester United
Manchester United 0 – 0* Middlesbrough
Manchester United 0 – 0 Manchester City
CSKA 1 – 1 Manchester United
Everton 0 – 3 Manchester United

CSKA Moskva:

CSKA 2 – 0 FC UFA
CSKA 2 – 1 Ural
Terek Grozny 0 – 0 CSKA
CSKA 1 – 1 Manchester United
CSKA 3 – 2 Ural

TV:

Kampen vises på TV3 sport 1

Hvem spiller rivalerne imod:

Tirsdag:

Sevilla – Manchester City

Onsdag:

Chelsea – Dynamo Kiev
Bayern München – Arsenal

 

Vil du på Old Trafford og opleve The Red Devils? Vi guider dig i de forskellige muligheder her

Forrige artikel

Schneiderlin tvivlsom til CSKA-kamp

Næste artikel

Van Gaal: Memphis skal nok komme tilbage

ANNONCE