Optakt: Manchester United – Crystal Palace

Manchester Uniteds defensive problemer er ikke blevet mindre siden sidste weekends nederlag til Manchester City, når holdet i morgen lørdag tager imod Crystal Palace i en kamp, der skal vindes.

Det altoverskyggende hovedbrud for Louis van Gaal forud for Crystal Palace-kampen er defensiven, som det også fremgår af citatet længere nede på siden. Hollænderen må se bort fra en hel bagkæde efter Chris Smallings usmarte udvisning og Marcos Rojos uheldige skade mod Manchester City.

I den kamp endte Paddy McNair i midterforsvaret sammen med Michael Carrick, men også Tyler Blackett kandiderer til én af de to pladser. Spørgsmålet er, om Van Gaal tør spille med både McNair og Blackett, eller om rutinerede – men ikke forsvarsvante – Michael Carrick skal agere lappeløsning.

Engelske medier spekulerer desuden i, at Van Gaal sætter landsmanden Robin van Persie af holdet og bruger unge James Wilson som spydspids i stedet, men det forbliver spekulativt indtil videre.

Gæster fra Crystal Palace har ikke vundet i fire kampe, selv om Hull, West Bromwich og Sunderland har været blandt modstanderne. Holdet ligger nummer 17, a point med Leicester under stregen, og det er med andre ord ikke en skræmmende modstander, der gæster Old Trafford lørdag eftermiddag. Det bliver ikke bedre af, at anfører Mile Jedinak er ude med karantæne efter sin udvisning mod Sunderland i mandags.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet søndag 8. novmeber 2014 klokken 16.0o på Old Trafford og vises på 6’eren og 3+.

Skader/karantæner:

Chris Smalling blev udvist mod Manchester City, og han har derfor karantæne i kampen. Han er dog ikke den eneste forsvarsspiller, som Louis van Gaal må undvære. Jonny Evans, Phil Jones og Rafael er således alle tre fortsat skadet. Det samme er Radamel Falcao.

Anderledes begunstiget er Neil Warnock på Crystal Palace-bænken. Han skal formentlig kun se bort fra Stuart O’Keefe, mens anfører Mile Jedinak har karantæne.

Dommer:
Chris Foy dømmer kampen.

Mulige startopstillinger: 

Manchester United

De Gea

Valencia – McNair – Blackett – Shaw

Fellaini – Blind

Di Maria – Rooney – Januzaj

Van Persie

Crystal Palace

Speroni

Kelly– Hangeland – Delaney– Ward

Puncheon – Ledley – McArthur – Bolasie

Campbell – Chamakh

 

Hold øje med:

Den tidligere United-spiller Frazier Campbell har scoret tre mål i sine sidste seks kampe, og han må være ualmindeligt opsat på at gøre en god figur, når han vender tilbage til det stadion, hvor han aldrig slog til, da han var yngre.

Sagt om kampen:

“Når jeg gerne vil stille den samme startopstilling, kan jeg ikke. Det er det samme hver uge. Det er, som det er, og jeg vil ikke klage eller tude over det, for jeg har stor tro på spillerne, jeg selv og min stab. Og på fansene, som støtter os på trods af resultaterne.” – Louis van Gaal

Skribentens bud på kampens udfald:

Crystal Palace er altså ikke noget særlig godt hold, og man har sågar kun fået ét point ud af de sidste fire kampe mod Hull, Chelsea, West Bromwich og Sunderland. Selv om United ikke ligefrem selv sprudler, bør hjemmeholdet være klart bedre end gæsterne. 3-0.

Vidste du, at…

  • Crystal Palace har to tidligere Manchester United-spiller i truppen. Frazier Campbell var ungdomsspiller i klubben, men formåede ikke at score i sine fire optrædener på førsteholdet og blev solgt til Sunderland i 2009. Derud er Zeki Fryers på kontrakt i London-klubben.
  • Gæsterne har også en nuværende United-spiller i folden. Wilfried Zaha er udlejet fra Manchester, men han kommer ikke i kamp, da det er en del af hans aftale, at han ikke spiller opgørene mod sin moderklub.
  • Crystal Palace har ikke taget en ligasejr over Manchester United siden 1991. Til gengæld vandt man Carling Cup-opgøret op Old Trafford i 2011.
  • Af holdene i den nederste halvdel af Premier League er Crystal Palace det mandskab, der har scoret flest mål: 14 i 10 kampe. Det er blot to færre end Manchester United.
Forrige artikel

Del Bosque dropper Mata

Næste artikel

Startopstillingen mod Crystal Palace

ANNONCE