Optakt: Lokalbraget på Etihad

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Optakt: Lokalbraget på Etihad

06 december, 2019 - 20:59
Manchester United er underdogs i lokalopgøret mod Manchester City lørdag aften, men har fået fornyet håb efter sejren over Tottenham i midtugen.

United og City-spillere i infight ©Getty

Efter sidste weekends pointtab mod Aston Villa så det efterhånden ud til, at Ole Gunnar Solskjær sad meget usikkert i managersædet i Manchester United. Midtugens flotte, fortjente og forløsende 2-1-sejr over Tottenham ændrede – hvis vi skal være realistiske – ikke meget på Uniteds situation, men sejren genskabte en smule optimisme. Det genetablerede håb omkring Solskjærs United står igen for skud lørdag, når Manchester United skal på tværs af byen for at møde lokalrivalerne fra City på Etihad.

Situationen i Premier League ser, på trods af sejren i midtugen, stadig dyster ud. Forud for mødet med City ligger United på 6.-pladsen med både Tottenham og Arsenal bag sig. Dog er afstanden til Chelsea på 4.-pladsen, som vel må betragtes som sæsonens målsætning, er otte point væk. Derfor har United kniven for struben, hver eneste gang de går på banen for tiden. Det gælder dog også for City. De forsvarende mestre har smidt for mange point på det seneste, og de lyseblås titelforsvar hænger i en tynd tråd. Liverpool er nemlig 11 point foran City, der næppe kan tåle at falde længere bagud.

Kampen på Etihad kan altså med lidt god vilje godt ses som en must-win-kamp for begge hold. Desværre for United er der dog ikke tvivl om, at City går ind til kampen som favoritter. I de seneste seks møder i Premier League er den berømte 3-2-sejr i april 2018 den eneste gang, at United har taget de tre point. Fire af kampene er endt med City-sejr, og City er 11 point foran United.

United kan dog glæde sig over, at den sløje pointhøst på 21 efter 15 kampe ikke skyldes resultaterne i kampene mod de traditionelle top seks-rivaler. De fire kampe mod Chelsea, Arsenal, Liverpool og Tottenham har givet otte point ud af 12 mulige med en målscore på 8-3 (naturligvis godt hjulpet på vej af 4-0-sejren over Chelsea). Så selvom City er favoritter, så skal de gøre noget, som ingen af de andre traditionelle top seks-klubber har gjort i denne sæson, hvis de skal have tre point.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles den 7. december og fløjtes igang klokken 18:30 på Etihad.

Skader/karantæner:

Eric Bailly, Timothy Fosu-Mensah, Diogo Dalot og Paul Pogba er stadig ude. Til gengæld har Marcos Rojo, Nemanja Matic og ikke mindst Anthony Martial en chance for at være med i kamptruppen.

City må undvære Aymeric Laporte, Leroy Sane, Oleksandr Zinchenko og Sergio Aguero på grund af skader.

Dommer:

Anthony Taylor styrer kampens gang – indtil VAR tager over – på lørdag.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Williams

McTominay – Fred

James – Lingard – Rashford

Martial

Manchester City:

Ederson

Walker - Stones - Fernandinho – Mendy

Rodri

Mahrez - Gündogan - De Bruyne – Sterling

Jesus

Hold øje med:

Raheem Sterling har været i storform i denne sæson. I Premier League har han scoret otte gange i 14 optrædener, og i alle turneringer har han scoret 15 mål i 21 kampe - en fornem høst for en kantspiller. Hans duel med Aaron Wan-Bissaka bliver formentlig en afgørende kamp i kampen.

Sagt forud for kampen:

”I det mindste spiller vi kampe mod dem i hver sæson nu. Det tog en del år for mig som spiller, før jeg oplevede et Manchester-derby,” lød det fra en drillende Ole Gunnar Solskjær på fredagens pressemøde.

Skribentens bud på kampens resultat:

City er favoritter, men United har været stærke mod topholdene i denne sæson. Derfor tror jeg på, at United henter point fra lokalbraget. Mit bud er 2-2, hvilket ikke ville være et fantastisk resultat for situationen i tabellen. Til gengæld ville det – alt taget i betragtning – være et hæderligt resultat.

Vidste du, at…

  • City har vundet det engelske mesterskab seks gange, hvoraf fire mesterskaber er vundet under det nuværende ejerskab.
  • United kun har lukket et enkelt mål mere ind end City i denne Premier League-sæson. City har dog scoret 20 flere mål end United.
  • City har haft et godt tag på United i de senere år. I de seneste fem møder i Premier League har United blot vundet én gang, mens City har vundet tre, og en enkelt kamp er endt uafgjort.

TV:

Kampen bliver vist på TV3+ og Viaplay.

Hvem møder rivalerne?

Everton – Chelsea

Bournemouth – Liverpool

Tottenham – Burnley

West Ham - Arsenal

 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.