Optakt: Liverpool FC – Manchester United

Sæsonens hidtidige største kamp. Så simpelt kan det siges om Uniteds udebaneopgør mod Liverpool lørdag, hvor både vigtige point og håneret er på spil.

Premier League-bolden ruller igen, og Manchester United skal for alvor testes. Efter syv ligakampe mod hold, der alle er langt fra top seks, venter Liverpool på Anfield.

Selvom det er mere end 27 år siden, at Meyserside-klubben sidst vandt et engelsk mesterskab, beskrives det nordengelske arvefjendeopgør af både fans og spillere stadig som et af sæsonens højdepunkter. Og lørdag burde ”de røde djævle” have gode muligheder for at gøre ondt værre for Jürgen Klopp og co.

United har banket alt og alle i både Premier League, Champions League og Liga Cuppen – med undtagelse af en udebanekamp mod Stoke, der endte 2-2. Romelu Lukaku scorer i hver eneste kamp, de øvrige offensivspillere er sprudlende og Nemanja Matic ligner årets bedste køb. Læg oveni det, at United-defensiven har været bundsolid og holdt rent bur i alle ligakampe på nær mod Stoke, og du har, hvad mange beskriver som en klar mesterskabsfavorit sammen med bysbørnene fra Manchester City.

Liverpool derimod. Stabilitet og godt forsvarsspil har været en by i Rusland for sidste års nummer fire, der både har slået Arsenal 4-0 såvel som tabt til Manchester City 5-0. Deres største stjerne, Coutinho, har skabt uro i de indre rækker med en transferanmodning og et ønske om at komme til FC Barcelona. De har smidt point i kampe mod Watford, Burnley og Newcastle, og de er blevet slået ud af Liga Cuppen af Leicester. Med andre ord er de på det stadie af sæsonen, hvor de snart begynder at tale om ”næste sæson”.

Manchester United har alle tiders chance for at hamre søm i Liverpool-kisten. Men en sejr er også vital af hensyn til tabellen. Alle de øvrige tophold møder modstandere, som de formentlig får tre point imod, og Jose Mourinhos tropper kan lægge pres på dem, da de spiller rundens første kamp. Og så er det også sæsonens første mulighed for at bevise, at de også kan brillere mod gode hold.

For Liverpool kan en sejr lørdag blive vendepunktet i sæsonen. Anti Klopp-diskussionerne blandt fansene vil forstumme, og de vil pludselig kun være fire point efter United.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet lørdag den 14. oktober 2017, klokken 13:30 på Anfield.

Skader/karantæner:
Liverpool er uden en af holdets største profiler. En forstrækning i landskampspausen koster således Sadio Mané, holdets topscorer, en pause på seks ugers tid.

Senegaleseren joiner Adam Lallana og Nathaniel Clyne på skadeslisten.

Manchester United-manager Jose Mourinho må se bort fra en af sine yndlingsspillere. Formstærke Marouane Fellaini pådrog sig en mindre knæskade i aktion for Belgien i landskampspause. Midtbanespilleren må angiveliget  se med fra sidelinjen i et par uger og misser derfor kampen på Anfield.

Derudover er også Paul Pogba, Marcos Rojo og Zlatan Ibrahimovic skadede. Holdets kaptajn, Michael Carrick, er tvivlsom – men han ville formentligt ikke have spillet en rolle i kampen alligevel, om han så var ”fit for fight”.

Phil Jones sad over for det engelske landshold med knæproblemer, men det forventes, at han spiller lørdag.

Dommer:
Martin Atkinson dømmer kampen.

Mulige startopstillinger:

Liverpool FC
Mignolet
Gomez – Lovren – Matip – Moreno
Henderson – Can Wijnaldum
Salah – Firmino – Coutinho

Manchester United
De Gea
Valencia – Bailly – Smalling – Jones – Young
    Matic
Mkhitaryan – Mata – Rashford
Lukaku

Hold øje med:
Et af lyspunkterne i Liverpools famlende sæsonstart har været Mohammed Salah. Den 25-årige egypter har scoret fire Premier League-mål i denne sæson, og han får en ekstra vigtig rolle lørdag, når hjemmeholdet er uden Sadio Mané. Kantspillerens fart og målfarlighed bliver en test for Uniteds højreback, hvem end der spiller der. Og det bliver afgørende, at Marcus Rashford eller Anthony Martial udviser den disciplin, som har kendetegnet dem begge i hele sæsonen, og hjælper til i defensiven.

Sagt om kampen:
”Kan jeg lide at spille på Anfield? Ja, jeg elsker det. Nyder jeg at spille mod Liverpool? Ja. Det er et fantastisk stadion og en stærk modstander. Men forberedelsen er den samme som til alle andre kampe. Det er bare en kamp, der tæller tre point. Ikke fire.” – Citat Jose Mourinho til manutd.com.

Skribentens bud på kampens udfald:
Kigger man på spillermaterialet, og den seneste form, burde United slå Liverpool komfortabelt. Men almindelige love og regler om fodboldkvaliteter og kampform ophører, når de nordengelske ærkerivaler tørner sammen. Det bliver tæt, og det bliver grimt.

Men jeg vælger alligevel at tro på, at Jose Mourinhos mænd tager alle tre point med hjem til Manchester. 1-0 til udeholdet.  

Husker du?
En solskinssøndag på Anfield i foråret 2007. Et afgørende opgør for Manchester Uniteds chancer for at blive engelske mestre for første gang i tre år. En kamp, som Liverpool dominerede, og Paul Scholes ikke spillede til ende, fordi han forsøgte at slå Xabi Alonso. Et 0-0-resultat.

Indtil John O’Shea i det halvfemsindstyvende minut dukkede op i hjemmeholdets felt som en trold af en æske og gjorde det her:

https://www.youtube.com/watch?v=eJqs4OFsiKA

Vidste du, at…

– Manchester United og Liverpool har mødt hinanden 227 gange. ”De røde djævle” har vundet 87, spillet 64 uafgjorte og tabt 75 kampe.

– Romelu Lukaku har scoret 16 mål i 13 optrædener for klub- og landshold i indeværende sæson. Den eneste kamp belgieren ikke har scoret i var i Uniteds 2-0-sejr over Leicester på Old Trafford den 26. august.

– Den 6. september 2017 kunne Liverpool fejre en ærgerlig mærkedag: 10.000 dage var gået, siden de sidst havde vundet mesterskabet.

– De seneste tre indbyrdes opgør mellem Manchester United og Liverpool er endt uafgjort. Sidst et holdt vandt håneretten var i marts 2016, hvor Meyserside-klubben sparkede United ud af Europa League. 

– Fem af Uniteds nuværende spillere har scoret mål mod Liverpool i den røde trøje. Juan Mata (3), Anthony Martial (2), Daley Blind, Ander Herrera og Zlatan Ibrahimovic. Mata er den eneste, der har scoret på Anfield.

TV:
Kampen bliver vist på TV3+.

Hvem spiller i rivalerne imod:
Crystal Palace – Chelsea
Manchester City – Stoke
Tottenham Hotspur – Bournemouth
Watford – Arsenal 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

Fowler: Vil se United mod de bedste hold

Næste artikel

- Klopp kan blive presset

ANNONCE