Optakt: Hjemme mod Brighton

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Optakt: Hjemme mod Brighton

09 november, 2019 - 18:27
Manchester United skal forsøge at komme tilbage på sejrssporet i Premier League, når Brighton søndag eftermiddag gæster Old Trafford.

Old Traffford ©Getty

Manchester United slog torsdag aften et tamt Partizan Beograd-mandskab med 3-0 og kvalificerede dermed videre fra gruppespillet i Europa League. Søndag eftermiddag gælder det Brighton & Hove Albion. En kamp, hvor 'De Røde Djævle'  skal forsøge at rejse sig efter sidste weekends skuffende nederlag mod Bournemouth. Det bliver dog ingen nem opgave, eftersom Brighton kommer ind til mødet med tre sejre i deres seneste fire kampe. Det er værd at nævne, at de tre sejre alle blev hentet på hjemmebane. 

Brighton blev forud for sæsonen spået som en af favoritterne til at rykke ned. Men 11 runder inde i sæsonen ligger de over hold som Manchester United og Tottenham i tabellen. United kan dog med en sejr i søndagens møde gå forbi 'The Seagulls', der før 12. spillerunde er placeret som nummer otte. 

I tiden under Chris Hughton var Brighton kendte for at pakke sig og overlade initiativet til modstanderholdet. Den tilgang har dog ændret sig under den nytilkomne manager, Graham Potter, som har implementeret en spillestil med større fokus på boldbesiddelse end under Hughes. Den tidligere cheftræner for svenske Östersunds har dog valgt at fastholde omstillingsspillet som holdets offensive våben.

Med Uniteds mangel på en kreativ midtbanespiller er det måske at foretrække at spille mod et hold, der ønsker at stå højere på banen end defensivt indstillede hold som Crystal Palace og Newcastle, som Solskjærs tropper tabte til tidligere på sæsonen. 

Ole Gunnar Solskjær må til kampen undvære flere spillere heriblandt Ashley Young, der er ude med karantæne. Det kan dermed give mulighed for en startplads til unge Brandon Williams, der endnu ikke har optrådt fra start i Premier League-regi. Den 19-årige engelske back har på det seneste imponeret både fans og eksperter i hans optrædener i Europa League og Carabao Cuppen. Det vil derfor være helt fortjent, hvis Solskjær skænker ham en startplads i søndagens opgør.  

Dato, tid og sted:

Kampen spilles søndag den 10. november klokken 15.00 på Old Trafford. 

Kampens dommer:

Jon Moss kommer til at styre slagets gang.

Skader og karantæner:

Når Solskjær skal vælge sit hold til søndagens møde, må han med sikkerhed se bort fra Paul Pogba, Luke Shaw, Nemanja Matic, Eric Bailly, Axel Tuanzebe og Diogo Dalot, der alle er skadede. Derudover er også Ashley Young ude med karantæne. Scott McTominay og Victor Lindelöf er begge tvivlsomme til kampen. 

Modstanderholdet Brighton må undvære skadede Adam Webster, Bernardo og Jose Izquierdo.  

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Wan-Bissaka - Maguire - Rojo - B. Williams

McTominay - Fred

D. James - A. Pereira - Rashford

Martial

Brighton & Hove Albion

M. Ryan

Montoya - Duffy - Dunk - D. Burn

Trossard - Pröpper - Stephens - S. Alzate

Maupay - A. Connolly

Hold øje med:

Brightons to mest profilerede spillere er i mine øjne forsvarsduoen Shane Duffy og Lewis Dunk. På trods af det mener jeg, at man bør holde et vågent øje med den belgiske offensivprofil Leandro Trossard, der i sommers også var rygtet til Arsenal. Belgieren kommer sandsynligvis til at stå overfor unge Brandon Williams, der godt kan gå hen og blive en vital duel med fart over feltet.  

Skribentens bud på kampens resultat:

Man ved aldrig rigtig, hvad man får fra Solskjærs tropper. Det var sidste uge et godt eksempel på, hvor man først besejrede formstærke Chelsea og dernæst tabte til Bournemouth. Det er derfor svært at spå om et resultat. Jeg håber at se United fortsætte deres flotte offensivspil fra opgøret mod Partizan, hvor det sagtens kunne have blevet til en større sejr. Jeg tror dog, at United kommer til at få det sværere mod Brighton, som er godt kørende for tiden. Alligevel tør jeg godt spå en 2-1-sejr til Solskjær og co.

Hvor kan kampen ses?

Kampen bliver ikke vist på dansk tv, men kan ses forskudt på Viaplay klokken 17:20

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Køb din trøje her og støt OldTrafford.dk