Optakt: Gensyn med Mourinho på Old Trafford

Læsetid
3 minutes
Læst indtil videre

Optakt: Gensyn med Mourinho på Old Trafford

04 december, 2019 - 11:31
Den tidligere Manchester United-manager José Mourinho vender tilbage til Old Trafford med hans Tottenham-mandskab i en kamp i Premier League.

Ole Gunnar Solskjær og José Mourinho. ©Getty

Kampen mod Tottenham på Old Trafford bliver meget mere end blot et opgør mellem to storhold. Dette sørgede Tottenhams ledelse for, da de for nogle uger siden sagde farvel til succesmanageren, Mauricio Pochettino, og goddag til et velkendt ansigt på Old Trafford. Der er naturligvis tale om ”The special One”, José Mourinho, som noget overraskende er ny manager i London-klubben.

Ansættelsen af den tidligere Manchester United-manager skete i lyset af Tottenhams underpræstation, hvor de på daværende tidspunkt lå på en skuffende 14. plads i Premier League. Yderligere gik der rygter om, at Pochettino skulla have tabt sit omklædningsrum, hvilket skulle være en del af forklaringen på de dårlige resultater. Alligevel er fyringen lidt af en overraskelse med tanke på forrige sæson, hvor den argentinske træner førte klubben i Champions League-finalen.

Under alle omstændigheder kan det tyde på, at klubben nyder godt af et nyt ansigt i omklædningsrummet, da de med Mourinho ved roret, har vundet alle tre kampe, hvor han har været involveret. Det betyder, at klubben er at finde på en femteplads i ligaen.

Mourinhos afløser i Manchester United, Ole Gunnar Solskjær, har omvendt ikke helt tur i den. I Uniteds tre seneste kampe, er det blot blevet til to point, hvor modstanderen endda har heddet Sheffield United, Astana og Aston Villa. Det skal dog nævnes at United mødte op i Kasakhstan med et ungt reserve-hold. Der skal dog alligevel ikke herske nogen tvivl om, at det er et United-hold, som endnu ikke er kommet i gang i Premier League-sæsonen endnu. Blot sølle fire sejre ud af 14 mulige er det blevet til for den traditionsrige klub, hvilket er beviset på, at det den værste sæsonstart i 31 år. Klubben ligger blot seks point over nedrykningsstregen, hvilket på ny har lagt pres på Ole Gunnar Solskjærs trænersæde.

På trods af den dårlige start, har klubben faktisk klaret sig godt mod sine rivaler i ligaen. Af de fire opgør mod tophold er det lykkes at vinde to og få uafgjort to gange. Kampene mod topholdene har indtil videre ikke været ”udfordringen”, men derimod har kampene mod mindre hold været en evindelig kilde til pointtab.

Truppen har den seneste tid, virket en smule tyndt, hvor specielt midtbanen og angrebet er blevet udstillet. Konstellationen med Andreas Pereira og Fred har virket for svag, og savnet af den fortsat skadede Paul Pogba har været til at føle på. Fraværet af en reel boksspiller har også været tydelig. Op til kampen mod Tottenham skulle Uniteds fortrukne angriber, Anthony Martial, også været skadet, hvilket efterlader Solskjær i et lettere problematisk situation.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles den 4. december klokken 20:30 på Old Trafford.

Skader/karantæner:

United er fortsat uden en række spillere. Heriblandt kan nævnes Eric Bailly, Timothy Fosu-Mensah, Paul Pogba og Diogo Dalot. Scott McTominay og Nemanja Matic er begge netop vendt tilbage fra skade, men må forventes at være tvivlsomme i en startopstilling grundet deres skadespause.

Tottenham er uden deres fortrukne målmænd nemlig Hugo Lloris og Michel Vorm. Yderligere er Erik Lamela og Ben Davies også ude med skader.

Dommer:

Paul Tierney.                    

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea
Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire - Williams
James - Pereira – Fred - Lingard
Mata

Rashford

Tottenham:

Gazzaniga

Aurier – Alderweireld – Vertonghen – Rose

Moura – Dier – Ndombele – Son

Dele

Kane

Hold øje med:

Tottenham har flere giftige offensive spillere. Særligt har Dele Alli ladet til at være kommet i gang igen efter Mourinhos ankomst. I de tre kampe hvor han har været under portugiserens vinger, har han scoret tre mål. Senest lavede han to mål mod Bournemouth.

Sagt forud for kampen: 

Tottenhams manager, José Mourinho, om sin retur til Old Trafford:

Jeg har et godt forhold til Manchester United-supporterne. Jeg kom til klubben som et orakel, hvilket naturligvis er ændret nu. I morgen kommer jeg som træneren, der vil forsøge at slå Manchester United, og det giver måske supporterne et andet perspektiv. Så jeg forventer, at respekten imod mig vil være der, men jeg forstår, at de ønsker det modsatte af mig. Jeg ønsker, at Tottenham skal vinde, og de ønsker at United vinder

Skribents bud på kampens resultat:

Jeg tror, at det bliver en spændende kamp. Som skrevet er det en kamp meget betydning udover blot de tre point. De to managers har på sin vis en direkte duel, hvor de ønsker at vise omverdenen deres berettigelse. Når det er sagt, står Tottenham stærkere på papiret, men med tanke på Uniteds fine resultater mod tophold kan de godt overraske. Alligevel tror jeg, at United ”kun” får et enkelt point og at kampen bliver 2-2.

Vidste du, at…

  • Tottenham vandt begge Premier League opgør sidste sæson.
  • Tottenham har tabt 34 kampe mod Manchester United, hvilket er flest af alle modstandere i Premier League.
  • Manchester United har ikke tabt på hjemmebane i otte kampe.
  • United har blot holdt to clean sheets mod tophold de seneste 25 kampe.
  • Tottenham har blot vundet en kamp ud af deres syv udekampe denne sæson.
  • Dele Alli har været involveret i tre mål i hans seneste to Premier League-kampe. Det er lige så mange, som i Pochenttino sidste 12 kampe ved roret.

TV:

Kampen bliver vist på Xee og viaplay.

Hvem møder rivalerne?

Burnley – Manchester City: 1-4

Chelsea – Aston Villa

Liverpool – Everton

Arsenal - Brighton

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.