Optakt: Genopstandelsestid på Goodison Park

Læsetid
3 minutes
Læst indtil videre

Optakt: Genopstandelsestid på Goodison Park

20 april, 2019 - 15:43
Påskesøndag skal Manchester United rejse sig efter Champions League-skuffelsen, hvis de vil kvalificere sig til den forjættede turnering igen. De gæster Everton, der ikke har tabt på hjemmebane siden starten af februar.

Der er fem kampe tilbage af Premier League-sæsonen, og Manchester United, på sjettepladsen, er i skrivende stund to point udenfor top fire-land.

Det betyder, at der ikke er tid til at ærgre sig over det samlede 4-0-nederlag til FC Barcelona i Champions League-kvartfinalerne. Påskesøndag, fem dage efter ”mareridtet på Camp Nou”, møder Ole Gunnar Solskjærs tropper Everton på Goodison Park – en blåklædt modstander, som er svær at blive klog på.

Tager man eksempelvis udgangspunkt i Evertons seneste kamp, så virker Marco Silvas mandskab ikke særligt skræmmende; ”The Toffees” tabte 2-0 til Fulham, der allerede er rykket ned i Championship.

Kigger man i stedet på Evertons tre seneste hjemmekampe, hvor de har lukket 0 mål ind, spillet uafgjort med Liverpool og slået både Chelsea og Arsenal, bliver håndfladernes nærmest svedige på Uniteds vegne. Faktisk har Wayne Rooneys barndomsklub ikke tabt en kamp på Goodison Park siden starten af februar, hvor Manchester City slog dem.

Men United har stærkt brug for tre point. For to uger siden udtalte Solskjær, at holdet skulle have 15 point ud af 18 mulige i holdets sidste seks kampe i sæsonen. Indtil videre er tre ud af tre med hiv og sving blevet hevet i land, da West Ham blev besejret på to Paul Pogba-straffesparksmål i sidste weekend. United kan altså nu, jævnfør Solskjærs teori, tåle at tabe en af de sidste fem kampe. Men på onsdag venter Manchester City, og i næste weekend gælder det Chelsea.

Derudover har United tabt fem af deres syv kampe i alle turneringer, og de har brug for både pointmæssig og mental oprejsning. Der er simpelthen brug for, at ”de røde djævle” genopstår påskesøndag på Goodison Park.

HØR OGSÅ: PÅSKEPODCAST: HVORDAN GENOPSTÅR UNITED EFTER MARERIDTET PÅ CAMP NOU? 

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet søndag den 21. april 2018, klokken 14:30 på Goodison Park.

Skader/karantæner:
Everton har pt. problemer med to spillere:

Den tidligere United-spiller Morgan Schneiderlin vred rundt på anklen for en lille måneds tid, men ifølge Physioroom.com bliver franskmanden måske klar til kamp mod sin gamle klub. Yerri Mina er definitivt dømt ude af kampen.

Ander Herrera og Eric Bailly er begge tvivlsomme, og Luke Shaw er karantæneramt. Antonio Valencia ”er der ikke endnu”, som Ole Gunnar Solskjær siger, selvom United-kaptajnen spiller fuld tid for det ecuadorianske landshold.

Men udover det er truppen ”fit for fight” – blandt andet er både Nemanja Matic og Alexis Sanchez fuldt spilleklar igen. Dermed bliver der kamp om pladserne på ”de røde djævles” hold påskesøndag.

Dommer:
Paul Tierney dømmer kampen.

Mulige startopstillinger:

Everton
Pickford
Coleman – Keane – Zouma – Digne
Gueye – Schneiderlin
Richarlison – Sigurdsson – Bernard
Calvert-Lewin

Manchester United
De Gea
Dalot – Smalling – Lindelöf – Young
Matic – Fred - Pogba
Mata – Lukaku – Rashford

Hold øje med:
Islændingen Gylfi Sigurdsson er nøglen i Evertons offensiv. Midtbanemanden er delt topscorer for ”The Toffees” i Premier League (12 mål) sammen med Richarlison, og han er også manden med flest assists.

Den 29-årige kreatør er efterhånden en meget komplet offensiv midt, som både kan drible, smide millimeterpræcise afleveringer og spille klogt – en kombination af skills, som hverken Chris Smalling, Ashley Young eller nogle af de andre i United-defensiven har det specielt godt med.

Sagt om kampen:
”Du er selvfølgelig ikke glad, når du taber kampe. Du bryder dig ikke om det. Men jeg tror ikke, at vores selvtillid bliver ødelagt, fordi vi ryger ud til Barcelona. Det bliver en svær kamp mod Everton, men hvis vi koncentrerer os, forsvarer sammen, angriber godt og finder vores flow, så er jeg sikker på, vi kommer derfra med et godt resultat.”- citat Ole Gunnar Solskjær.

Skribentens bud på kampens udfald:
Manchester United vinder 2-1 i en uskøn affære. Alexis Sanchez bliver matchvinder.

Vidste du, at…
- United har ikke tabt en eneste af deres seneste otte kampe mod Everton. Seks af kampene har ”de røde djævle” vundet.

- Evertons seneste sejr over United kom i 2015, hvor de blåklædte vandt 3-0 på Goodison Park.

- Morgan Schneiderlin og Romelu Lukaku er langtfra de eneste spillere, der har optrådt for både Everton og Manchester United. Tidligere har blandt andre Marouane Fellaini, Wayne Rooney og Phil Neville jublet på både Goodison Park og Old Trafford.

- United og Everton har spillet 200 kampe mod hinanden. Det første opgør nogensinde blev spillet den 24. september, 1892, og Newton Heath (United) tabte 6-0. 

TV:
Kampen bliver vist på 6’eren.

Hvem spiller i rivalerne imod:
Manchester City – Tottenham (1-0)
Arsenal – Crystal Palace
Cardiff – Liverpool
Chelsea – Burnley