Optakt: Fortsættelsen følger på Old Trafford

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Optakt: Fortsættelsen følger på Old Trafford

23 januar, 2021 - 14:24
Efter en målløs affære på Anfield i sidste uge mødes United og Liverpool igen. Denne gang i FA Cup hvor det kan forventes at der vil blive rotereret, og måske endda scoret mål.

Mohamed Salah ©Getty

Manchester United og Liverpool mødes søndag for anden gang på otte dage, og FA Cup-opfølgeren i fjerde runde må forventes at være en mere åben kamp i end sidste uges originale opgør i Premier League.

Det målløse opgør markerede starten på en dårlig uge for Liverpool, der blev slået hjemme af Burnley torsdag aften og nu er seks point efter United i titelræset.

United forblev i mellemtiden øverst i tabellen med det uafgjorte resultat, og har siden genvundet (Leicester overhalede midlertidigt) topplaceringen med en 2-1 sejr over Fulham onsdag aften. Søndag håber Ole Gunnar Solskjær at påføre rivalerne fra Merseyside mere smerte, og hvilken bedre turnering at gøre det i end FA Cup, hvor Jürgen Klopp aldrig er nået videre end en 1/8-delsfinale.

Liverpool har i længere tid været inde i en overraskende dårlig periode, særligt frem i banen, hvor deres målscoring er gået fuldstændig i stå.

Siden Liverpool slog Crystal Palace 7-0 i ligaen har de kun vundet en kamp, og det var vel at mærke mod Aston Villas coronavirus-decimerede mandskab (det var næsten kun spillere fra deres U23-hold) i den seneste runde af FA Cup. I deres fem ligaopgør siden Crystal Palace-kampen har de skrabet tre point sammen og kun scoret en enkelt gang.

United har på den anden side kun tabt et ud af de seneste 12 opgør - i ligacup-semifinalen mod Manchester City - og med førstepladsen i ligaen burde selvtilliden være i top.

Jeg tror på at det bliver en mere åben kamp end i det seneste ligaopgør. Det er en knockout-fodbold og uafgjort er ikke et resultat begge klubber kan gå fra banen med og være tilfredse. Det forventes i øvrigt at der bliver roteret en del fra begge mandskaber, så det kan også blive en kamp med lidt mere rust hos nogle af spillerne, og måske flere fejl der kan åbne kampen op.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles den 24. Januar klokken 18:00 på Old Trafford.

Dommer:

Craig Pawson dømmer kampen. Pawson har i denne sæson givet 3.7 gule kort i gennemsnit pr. kamp. Forhåbentlig giver han plads til lidt af en fight når det nu er et rivalopgør.

Skader og karantæner:

Lindelöf er blevet meldt klar for United, hvor Brandon Williams og Phil Jones til gengæld må se med fra tilskuerpladserne.

Hos Liverpool er Jordan Henderson tvivlsom.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

Henderson

Wan-Bissaka - Lindelöf - Maguire - Telles

McTominay - van de Beek

Pogba - Fernandes - Rashford

Cavani

Liverpool

Kelleher

Alexander-Arnold - Fabinho - Milner - Robertson

Jones - Alcantara - Minamino

Salah - Firmino - Mané

Hold øje med:

Thiago Alcantara dominerede de første 20-30 minutter på Anfield i sidste uge, og jeg forventer at han igen vil vise sin kvalitet på bolden i dette opgør. Thiago lavede til gengæld også tre frispark i kampen, og kan i sin deep-lying-playmaker rolle måske være garant for at samle et gult kort op mod Uniteds hurtige og tekniske offensive kræfter.

Skribentens bud på kampens resultat:

Det ligger i kortene at United vinder i morgen. Liverpools dårlige form kombineret med vores gode periode er én ting, men der er også Liverpool og Jürgen Klopps generelt dårlige statistik i FA Cup, samt det faktum at ingen klub har slået Liverpool oftere ud af FA Cup end United (ni gange). Så derfor tror jeg på en 2-1 sejr.

TV:

Kampen vises på 6'eren.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.