Optakt: Første semifinale-kamp i liga-cuppen mod City

Læsetid
3 minutes
Læst indtil videre

Optakt: Første semifinale-kamp i liga-cuppen mod City

07 januar, 2020 - 17:03
Manchester United tager hjemme mod bysbørnene fra Manchester City i Carabao Cuppen.

Ole Gunnar Solskjær og Pep Guardiola ©Getty

Første semifinale-kamp i Carabao Cuppen bliver spillet hjemme på Old Trafford. Modstanderen er ingen ringere i naboen og de regerende engelske mestre, Manchester City. Vinderen af semifinalen skal som sagt findes over to kampe, hvor første omgør altså finder sted på ”Drømmenes teater”.

Betydningen af at kampen altså ikke afgøres i aften, kan få en taktisk betydning. Den larmende nabo er ikke tvunget til at vinde kampen og kan være tilfredse med uafgjort med tanke med fordelen på hjemmebane i den afgørende kamp. United må på den anden side forventes, at skulle ud over stepperne og forsøge at skabe et godt resultat. Carabao Cuppen er dog ikke den mest sexede turnering og bliver derfor også ofte brugt til spilletid til reserver. Om klubberne stiller med reserver, må tiden vise. Faktum er at Manchester United i denne tid, godt kunne bruge ethvert trofæ at juble over.

Manchester City har, på trods af at være bagud med 14. points til førerhunden fra Liverpool, gang i en fin sæson. Selvom de har haft fem nederlag i ligaen, er de fortsat første-udfordreren til Liverpool, der endnu har et nederlag til gode. City har desuden spillet sig suverænt videre i Champions League, hvor Real Madrid venter i knock-out fasen. Særligt har spillere som Raheem Sterling og Kevin De Bruyne været vitale for klubben indtil videre i sæsonen.

Manchester United har efter en sløj start kommet lidt efter det. Faktisk har den nordengelske klub blot tabt to ud af deres seneste ti kampe i Premier League. Kampene har endda været uden holdets normale omdrejningspunkt, Paul Pogba, som netop er blevet opereret. Formenkurven steg efter to flotte sejre i starten af december mod Tottenham og netop Manchester City. Her spillede specielt Marcus Rashford og Antony Martial strålende. Begge spillere og holdet generelt er siden da faldet i niveau, hvilket kampen mod Arsenal i årets første kamp var et godt billede af. Storkampe som disse ved man aldrig helt, hvad man får. Specielt ikke når United har vist i denne sæson i stand til at kunne slå ethvert hold. Der er dermed lagt op til en spændende og muligvis taktisk affære på Old Trafford.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles tirsdag d. 7 januar på Old Trafford.

Kampens dommer:

Mike Dean er manden med fløjten.

Skader og karantæner:

Både Jesse Lingard og Anthony Martial er tilbage i truppen efter sygdom. Paul Pogba, Scott McTominay, Marcos Rojo, Eric Bailly, Timothy Fosu-Mensah og Axel Tuanzebe er også ukampdygtige. Dog skal det nævnes, at Harry Maguire kan være tvivlsom til opgøret grundet den mindre skade, som han pådrog sig mod Wolves.

Mulige startopstillinger: 

Manchester United:

De Gea 

Wan-Bissaka - Maguire - Lindelöf - Shaw

Fred - Matic

James -  Pereira - Rashford

Martial

 

Manchester City:

Bravo

Walker - Fernandinho - Stones - Mendy

De Bruyne – Rodrigo - Silva 

Mahrez – Sterling

Aguero

Hold øje med:

Som tidligere nævnt har Citys omdrejningspunkt i denne sæson været Sterling og De Bruyne. United spillerne skal specielt have et særligt vågent øje med Kevin De Bruyne. Spilleren står noteret for 12 assists i ligaen, hvilket er flest af alle. Faktisk har belgieren også haft sidste fod på syv måk.

Skribentens bud på kampens resultat:

Jeg tror, at kampen kan blive fugl eller fisk. En afgørende faktor kan blive, hvor meget klubberne investerer i kampen. For på trods at United sæson har været svingende, har de gang på gang vist, at når et tophold kommer på besøg, er motivationen i top, hvilket ofte har resulteret i et flot resultat. Jeg tror, at kampen ender 2-1 til United, hvor Rashford har en afgørende rolle i kampen.

Sagt om kampen:

Mod et top klub som United kan du tabe. Men vi vinder oftere over dem end vi taber. – Pep Guardiola forud for opgøret. 

Hvor kan kampen ses?

Kampen vises på Viaplay og kanal 6.

Vidste du, at…

  • City har senest vundet seks ud af ni mulige på udebane mod United.
  • Kampen er for United deres 15. liga-cup semifinale. Det er kun Liverpool, som overgår dem med 17 af slagsen.
  • Rashford har været involveret i otte mål i hans seneste fem liga-cup kampe. Fem mål og tre assists.
  • Pep Guardiola har vundet hans seneste fem semifinaler i engelsk regi siden de tabt til Arsenal i 2016/17 sæsonen.
  • Siden starten af 2013/2014 sæson har Raheem Sterling været involveret i flere mål i liga-cuppen end nogen anden. 14 er den hurtige englænder noteret for, hvor otte af dem er mål.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.