Optakt: Får talenterne chancen i FA Cuppen?

Manchester United møder i morgen Reading i dette års FA Cup.

Sidste sæson gik Manchester United hele vejen til finalen på Wembley, hvor Chelsea dog vandt en kedelig kamp med 1-0 på mål af Eden Hazard.  Lørdag eftermiddag træder holdene fra den bedste engelske række ind i denne sæsons FA Cup, og Manchester United møder Reading fra Englands næstbedste række, Championship.

Reading ligger i skrivende stund under nedrykningstregen med fem point op til holdet over stregen, og derfor er det et meget kæmpende mandskab, der midt i overlevelselskampen kommer til Old Trafford for at avancere fra FA Cuppens tredje runde.

Det ligner en overkommelig opgave for United, der har excelleret i Mourinhos fravær, og de går ind til kampen med fire sejre på stribe. Det kan give en mulighed for at et par af klubbens helt unge spillere kan få lov at snuse til FA Cup-magien og følge en stolt tradition i klubben, som blandt andet er kendt for at give unge spillere chancen.

For et par uger gik der rygter om, at Mason Greenwood var blevet bedt om at forberede sig på at skulle på banen i morgendagens kamp. Fredag aften lyder det dog fra flere af de godt nok tabloide medier, at unge Greenwood ikke er med i truppen, men det er Tahith Chong angiveligt, og han har flere gange indenfor de sidste uger har været  med omkring førsteholdet.

Efter FA Cup-kampen tager Manchester United-spillerne på træningslejr i Dubai for at arbejde på formen, få lidt sol og arbejde på de sidste ting frem mod Ole Gunnar Solskjærs første store test som United-manager – nemlig Tottenham på næste søndag. Det må være et par spande motivation for spillerne i forhold til at gå ind til kampen i morgen fuldt fokuserede og med lyst til at løbe Reading over ende og give United-fansene mere at synge om. Der skal smedes, når jernet er varmt.

“Marcus Rashford he’s Manc born and bred…”

Dato, tid og sted:
Kampen spilles lørdag den 5. januar klokken 13:30 på Old Trafford

Kampens dommer:
Stuart Atwell dømmer, og der bliver brugt VAR i FA Cuppen.

Skader og karantæner:
Chris Smalling og Marcos Rojo er stadig skadede, mens Eric Bailly er i karænte i anden kamp ud af tre. Paul Pogba er tvivlsom efter Jonjo Shelveys stempling forleden.

Reading må undvære den tidligere United-spiller Tyler Blackett og Leandro Bacuna, der begge blev udvist i en kamp mod Milwall. Udover det er Paul McShane, Jordan Obita og Pelle Clement skadede.

Mulige startopstillinger:

Manchester United
Romero
Young – Jones – Lindelöf – Shaw
Herrera – Matic – Lingard
Chong – Lukaku – Alexis

 

Reading
Jaakkola
Yadom – O’Shea – Illori – Richards
Rinomhota – Swift
McCleary – Aluko – Barrow
Meite

 

Sagt om kampen:
“Vi ved, Manchester United er et fantastisk hold og er i en god stime. Men vi har brug for selvtilliden til at skabe problemer for dem; forhåbentligt får vi scoret et mål og får leveret lidt FA Cup-magi.” – John O’Shea tidliger United nu Reading

Skribentens bud på kampens resultat: 
Jeg tror, det bliver en walkover for United. Spillerne kan dog være trætte efter mange kampe henover jul og nytår og ser måske frem til et par dage i varmen, og det tager måske toppen af koncentrationen. 3-0 til United.

Vidste du, at…
Manchester United har tabt bare en af 14 FA Cup-opgør mod Reading?
Siden United sidst tabte en kamp i tredje runde af FA Cuppen i 2014, har de vundet de fire kampe de har spillet i samme runde siden uden at indkassere et mål?
Det er syvende sæson i streg, at Reading starter FA Cuppen med at spille på udebane?

TV:
Kampen vises på 6’eren med optakt fra klokken 13:00.

 

 

Forrige artikel

O'Shea håber på FA-Cup magi

Næste artikel

Solskjær kræver selvtillid og mod fra spillerne

ANNONCE