Optakt: Et nyt, catalansk bjerg skal bestiges

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Optakt: Et nyt, catalansk bjerg skal bestiges

15 april, 2019 - 19:35
Manchester United skal forsøge at bestige endnu et enormt bjerg, når FC Barcelona i morgen skal besejres. Læs OldTrafford.dk's optakt herunder.

Vi skriver 1999. Stedet er Camp Nou, Barcelona. Manchester United har lige udlignet til 1-1 i overtiden i Champions League-finalen mod Bayern München, og det ligner, at United har sikret sig en billet til kampens overtid. Det er lige indtil, at Teddy Sheringham forlænger et hjørnespark ind i feltet, som Ole Gunnar Solskjær får prikket i nettet i kampens døende sekunder til 2-1.

Solskjær og resten af Manchester United-holdet havde leveret et mirakel.

Tyve år senere står vi igen på Camp Nou, igen i Champions League-sammenhæng. Matchvinder Ole Gunnar Solskjær er gået fra at være spiller til træner, og han og spillerne har brug for endnu et Camp Nou-mirakel for at Manchester United skal kunne gå videre til semifinalen i "Mestrenes Liga".

For et mirakel er intet mindre, end hvad, der skal til. FC Barcelona fik hevet en halvgrim 0-1'er hjem fra Old Trafford, og catalanerne står med et fremragende udgangspunkt til kamp nummer to. Barcelona har tilmed også bevist, at de er et langt bedre hold på hjemme- end udebane, så et stort resultat fra Manchester United virker usandsynligt. Men Barca ved nok også, at de ikke kan vide sig for sikre.

Sidst Manchester United havde et Champions League-bjerg at bestige, blev det døbt som "Miraklet i Paris", da man på sensationel vis fik slået PSG ud af turneringen med en 3-1-sejr i Paris efter at have tabt første kamp 0-2 hjemme på Old Trafford. Og den forestående kamp på Camp Nou virker som en lignende venue.

Hvis det bjerg, der skulle bestiges i forbindelse med PSG-kampen, var Champions League-kampenes pendant til Mont Blanc, ligner kampen på Camp Nou noget nær Mount Everest. Det virker usandsynligt med United-avanchement, og stort set alle har allerede dømt Barcelona videre. Men det havde de også før kamp nummer to i Paris…

Dato, tid og sted:

Kampen spilles tirsdag den 16. april klokken 21 på Camp Nou i Barcelona.

Skader og karantæner:

Manchester United har både Alexis Sanchez og Nemanja Matic med i truppen efter skadesforløb, mens Ander Herrera og Eric Bailly må blive hjemme på grund af skader. Luke Shaw sidder også udenfor med en karantæne.

FC Barcelona er helt uden skadesbekymringer. Luis Suárez humpede ud af det modsatte opgør i Manchester, men skulle være fit for fight til kampen tirsdag aften. Derudover sparede catalanerne en masse stamspillere i weekendens La Liga-opgør mod Huesca, så de vigtigste spillere skulle være klar mod United.

Dommer:

Felix Brych er manden med fløjten i morgen aften. United-fans vil kende ham fra Old Trafford-kampen mod Young Boys tilbage i efteråret, der endte 1-0.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Dalot - Smalling - Lindelöf - Rojo

Fred - Matic - Pogba

Lingard - Lukaku - Rashford

FC Barcelona:

Ter Stegen

Semedo - Pique - Lenglet - Alba

Arthur - Busquets - Rakitic

Messi - Suárez - Coutinho

Hold øje med:

Det åbenlyse bud ville naturligvis være verdens bedste fodboldspiller, Lionel Messi. Men den er for åbenlys, og ham nævnte vi også i sidste optakt. Derfor vælger jeg den næststørste stjerne, Luis Suárez. Han er gået en smule under radaren på grund af, at han spiller sammen med Messi, men Suárez er stadig en af verdens absolut bedste angribere. Han ville også, hvis ikke, Shaw rettede bolden af, blive noteret for målet på Old Trafford.

Den tidligere Liverpool-spiller står derudover også noteret for 20 sæsonscoringer alene i La Liga, og ligner utvivlsomt den næststørste trussel på Barca-mandskabet. Men ikke tag fejl - den største trussel ér argentineren på de små 170 centimeter.

Sagt før kampen:

Solskjær om, hvorvidt Barca-kampen er den største test i manager-karrieren: På den korte bane er det. Men jeg tænker kun på kampen, på, at vi skal score nok. Hvis der kommer mange mål, har vi en bedre chance.

Skribentens bud på kampens resultat:

Jeg vælger at være optimistisk og sige, at United formår at bestige det enorme catalanske bjerg og dermed besejre FC Barcelona med 2-1. Det vil, i min optik, være en sensation, der er mindst lige så stor, som den, der fandt sted i Paris, men jeg håber og tror på det.

TV:

Kampen sendes på 3+ og Viaplay.