Optakt: Endnu et skridt kan tages på vejen mod genrejsning

Weekendens sejr mod Tottenham skal følges op med en sejr mod Atalanta, der kan sikre et fint udgangspunkt frem mod de sidste kampe i gruppespillet.

I en Antonio Conte-lignende opstilling sejrede Manchester United mod Tottenham, der på bagkant af den kamp fyrede træneren Nuno Espirito Santo. Det endte med 3-0 i London, og det kan være de takter, som Solskjær og spillerne skal pakke med i flyet til Italien og kampen mod Atalanta.

Det er mindre end 14 dage siden, United vendte 0-2 til 3-2 på en flot anden halvleg mod aftenens modstander. Italienerne manglede en god håndfuld af deres normale startere, men det kunne man ikke se i første halvleg af kampen.

Her kreerede Atalanta flere tilløb til chancer mod et United-hold uden organisation. Som Paul Scholes sagde efter kampen: “Hvis Klopp ser den første halvleg, så gnider han sig i hænderne” – lad os ikke dvæle mere ved, om den rødhårede United-legende fik ret i den antagelse.

I weekenden strammede Ole Gunnar Solskjær taktikken lidt til, der røg fem mand ned bag i, og så lukrerede holdet på omstillinger med farlige Ronaldo og Cavani foran.

Selvom Victor Lindelöf i går fik et slag ved træningen og ikke er fløjet med til Bergamo i Italien, så kan man godt forestille sig, at Solskjær fortsætter med den opskrift. Det kunne være med Luke Shaw som del af de bagerste tre, og så med Alex Telles på wingbacken. Den er praktiseret med succes tidligere.

Dato, tid og sted:
Kampen spilles tirsdag d. 2. november klokken 21:00 på Gewiss Stadium.

Kampens dommer:
Slavko Vincic dømmer kampen.

Skader og karantæner:
Som nævnt fik Victor Lindelöf et slag under træning inden afgang mandag, og svenskeren er dermed ikke til rådighed. Derudover kan Solskjær vælge mellem alle spillere i truppen. Paul Pogba kan være med, da han kun har karantæne i Premier League.

Atalanta er fortsat ramt på skadesfronten og er uden Robin Gosens, Berat Djimsiti, Rafael Toloi, Matteo Pessina og Hans Hoteboer.

Hold øje med:
Mario Pasalic scorede det første mål for Atalanta i kampen på Old Trafford for to uger siden. Han er en farlig, hurtig angriber der godt kan komme til at gøre skade på United igen.

Skribentens bud på kampens resultat:
Det er svært at sige, om weekendens sejr kom i hus på grund af, at Solskjær har fået sat nogle ting på plads med truppen, eller om Tottenham-spillerne havde mistet troen på tingene under nu fyrede Nuno Espirito Santo. Det er først noget, vi bliver klogere på efter de to kampe, der spilles i denne uge. Jeg vælger dog de positive briller i dag og gætter på 2-0 til United. Men der skal spilles bedre end den første halvleg mod Atalanta på Old Trafford – for det tror jeg ikke, man kan slippe afsted med to gange.

Vidste du, at…
… Manchester United kun har tabt en af holdets seneste 11 kampe mod italienske hold i Champions League? Det er derudover blevet til otte sejre og et kryds

… Med en sejr kan United blive det første engelske hold til at nå 150 sejre i Champions League? Real Madrid, Bayern München og FC Barcelona har nået denne milepæl før.

… Atalanta har kun vundet én af deres hidtidige fem kampe mod engelske hold i Champions League?