Optakt: Der skal 3 point på kontoen mod West Ham

Læsetid
4 minutes
Læst indtil videre

Optakt: Der skal 3 point på kontoen mod West Ham

13 april, 2019 - 13:19
United skal her til aften forsøge at holde liv i håbet om top-4, når West Ham lægger vejen forbi Old Trafford i Premier League.

United skal vinde i aften. Så simpelt er det. Der er ganske enkelt ikke plads til flere fejltrin, hvis United fortsat vil holde sig inde i kampen om top-4. De røde djvæle er, efter et imponerende comeback, nemlig stagneret de seneste par uger og er igen rykket ned som nummer 6 i tabellen.

2 point efter Arsenal, 3 point efter Tottenham og hele 5 point efter Chelsea, som dog har spillet en kamp flere.

Alt er stadig åbent, musikken spiller stadig, og der er fortsat ledige stole tilbage i den yderst nervepirrende stoledans, som United sammen med tre førnævnte klubber har gang i. Men vi nærmer os en afslutning på legen. Musikken stopper lige om lidt, og United skal for alt i verden sørge for at have sat sig på en af de to ledige stole, før der bliver føljtet af for 38. spillerunde.

Derfor skal man tilbage på sejrskurs i aften og statiskken er da heldigivs også med United i forhold til at få et brugbart resultat ud af aftenens kamp. Trods en dårlig stime for United med 4 nederlag i de seneste 5 kampe er aftenens modstander nemlig, om muligt, endnu dårligere kørende. I hvert fald på udebane. The Hammers har nemlig ikke vundet på udebane i deres seneste 8 kampe og i de to seneste kampe i Premier League er det da også blevet til nederlag for arbejderklubben fra det østlige London. 

Sidst de to klubber mødte hinanden i 7. spillerunde på London Stadium, vandt West Ham dog med 3-1. Men siden har West Ham haft det umanerligt svært mod de bedste hold i ligaen. Siden sejren over United 29. september 2018, er det således kun blevet til en enkelt sejr mod hold fra top-10 i Premier League. Og det var på hjemmebane mod Arsenal, som vel at mærke kun har vundet 5 ud af 15 opgør på udebane i denne sæson.   

Så der er ingen undskyldninger. Det skal blive en sejr til United i aften.

Dato, tid og sted: 

I dag, lørdag 13. april 2019, kl. 18:30 (dansk tid) på Old Trafford.

Skader/ karantæner:

Ashley Young og Luke Shaw er begge ude med karantæne. Antonio Valencia er stadig ikke klar, mens Darmian er blevet meldt klar til bænken. Rojo er ligeledes på vej tilbage og kan muligvis figurere i startopstillingen. Ander Herrera er skadet, mens Nemanja Matic fortsat er tvivlsom. Alexis Sanchez er blevet meldt på vej tilbage, men Solskjær var tøvende på pressemødet omkring, horvidt det stadig er for tidligt for chilleneren. 

For West Ham er der også skadesproblemer, da Samir Nasri, Antonio, Winston Reid, Andy Carroll, Carlos Sanchez og Andriy Yarmolenko alle er ude med skader. Jack Wilshere er meldt på vej tilbage og spillede forleden for klubbens u-23 hold, men han når formentlig ikke at blive helt klar til kampen i aften. 

Dommer: 

Graham Scott er manden med fløjten og han vil blive assisteret af linjevogterne Mick McDonough og Neil Davies. Michael Oliver, som dømte det foregående 3-1 opgør mellem United og West Ham, vil agere fjerdedommer til kampen.

Mulige startopstillinger: 

Manchester United

De Gea 

Dalot - Smalling - Lindelöf - Rojo 

McTominay - Fred - Pogba 

Lingard - Rashford - Martial 

 

West Ham

Fabianski 

Fredericks - Balbuena - Ogbonna - Cresswell 

Rice - Noble 

Anderson - Lanzini - Arnautovic 

Hernandez 

Hold øje med: 

Hos West Ham kommer man ikke uden om den uortodokse, flamboyante østriger, Marko Arnautovic, som har fået store dele af denne sæson spoleret af skader og derfor ikke har haft den betydning, som hans evner ellers berettiger til. Men når han rammer dagen er han en pinsel for de fleste forsvarsspillere, hvilket United da også selv fik at mærke i det foregående opgør. Felipe Anderson er også altid interessant at følge og den 25-årige brasilianer har haft en yderst godkendt første sæson i Premier League, hvor han har noteret sig for 8 mål og 4 assists. Lidt længere tilbage på banen, har 20-årige Declan Rice på den defensive midtbane høstet store roser for sin gennembrudssæson, som da også er blevet anerkendt i form af en udtagelse til det engelske landshold. 

Sagt før kampen: 

"Vi har brug for så mange point som muligt, og jeg tror, hvis vi får 15, at vi vil komme i top-3, fordi i de kampe, vil vi forhåbentlig slå Chelsea. Men nu handler det om West Ham og vi vil fokusere på at levere en god indsats for at give os tre point. Vi går efter top-3. Top-4 er også et mål, hvis vi ikke får 15 point, men vi skal gå efter 15 point." - Solskjær forud for kampen.  

"Jeg forlanger altid mere fra spillerne, fra mig selv og fra alle. Hvis du spørger mig, om det er en god sæson; ni kampe før slutningen på sæsonen, var vi ude af nedrykningskampen med et gennemsnit på 5 eller seks utilgængelige spillere - fra det perspektiv, er det ikke nogen dårlig sæson."  - Pellegrini om West Hams sæson.

Skribentens bud på kampens resultat:  

Jeg gentager mit bud fra podcaststudiet i vores podcast-optakt til kampen på 3-1 til United. Marcus Rashford scorer første mål tidligt i kampen. United kommer på 2-0, før Arnautovic får reduceret og så afgør Jesse Lingard det til 3-1 sent i kampen. Du kan lytte til vores podcast her.

Vidste du, at...

  • Hvis West Ham vinder i aften, vil det være første gang siden 06/07-sæsonen, at West Ham vinder begge opgør i Premier League mod United. 
  • Manchester United har ikke tabt på Old Trafford til West Ham i deres sidste 10 opgør. 
  • Manchester United har tabt 2 ud af deres seneste 3 kampe i Premier League. Det er lige så mange, som man havde tabt i de foregående 22 kampe. 
  • West Ham United har tabt 6 ud af deres seneste 7 udekampe i Premier League, og har ikke formået at score i nogle af disse nederlag. The Hammers var ubesejrede i de 5 foregående udekampe op til denne 'nederlags-stime'. 
  • Romelu Lukaku har scoret i sine seneste 5 hjemmekampe mod West Ham i Premier League (6 mål). Kun 4 andre spillere har scoret i flere sammenhængende hjemmekampe mod den samme modstander (Alan Shearer mod Everton (6), Thierry Henry mod Aston Villa (6), Jimmy Floyd Hasselbaink mod West Ham (6) og Sergio Aguero mod Liverpool (7). 

TV: 

Kampen vises på TV3+ og viaplay. (Og på pubs landet over). 

 

Hvem spiller konkurrenterne imod: 

Tottenham - Huddersfield, 13. april, kl. 13.30 

Crystal Palace - Manchester City, 14. april, kl. 15.05 

Liverpool - Chelsea, 14. april, kl. 17.30 

Watford - Arsenal, 15. april, kl. 21.00 

 

 

Køb trøjen her