Optakt: Club Brugge – Manchester United

Onsdag skal Manchester United forsøge at gøre arbejdet færdigt i Belgien.

Så går det løs igen. Manchester United skal igen i kamp, og denne gang i returkampen mod Club Brugge. Sæsonen er startet ganske godkendt, da det er blevet til tre sejre i fire mulige, men dog med en skuffende 0-0 i weekendens kamp mod Newcastle.

Inden sæsonen startede, råbte alle højt om en ny midterforsvarer, men de stemmer er efterhånden forstummet en smule. Daley Blind og Chris Smalling har indtil videre spillet fremragende i forsvaret, hvor der kun er gået et eneste mål ind i sæsonens fire første kampe.

Tilfredsheden er dog udeblevet blandt fansene, som nu i stedet skriger efter nye offensive kræfter, efter især Wayne Rooney ikke har fundet sit gamle niveau på toppen. Med manglende alternativer i front, er United derfor meget afhængige af, at Rooney snart finder målstøvlerne frem.

I den første kamp mod Club Brugge så vi et meget kompakt United-hold, som ikke gav meget væk til modstanderen. Holdet kunne sagtens have scoret et par stykker mere og gjort hele affæren lidt mere afslappet. Der kom dog kun tre mål på Old Trafford, og derfor kan vi endnu ikke afskrive Brugge, som med garanti vil lugte blod og starte ud i et højt tempo for at gøre United nervøse og usikre på den ellers sikre føring.

Når det er sagt, så burde det igen blive en sejr til Manchester United. Med de ambitioner klubben har, så vil alt andet end en sejr være en kæmpe skuffelse. Godt nok har målene manglet i sæsonstarten, men hvis Manchester United ikke formår at lukke kampen mod Brugge, så fortjener holdet ganske enkelt heller ikke at spille i den fornemste europæiske turnering. Memphis viste, hvordan det skulle gøres i den første kamp, og han kan meget vel få endnu en hovedrolle onsdag.

Dato og tid:

Kampen spilles onsdag d. 26/8 2015 klokken 20.45.

Kampen dommer:

Spanske Antonio Mateu Lahoz dømmer onsdagens kamp

Skader og Karantæne:

Manchester United må igen undvære Phil Jones, som endnu ikke er helt klar. Han skulle dog være i klar bedring og skulle således være tilbage på træningsbanen.

Marcos Rojo fortsætter med at bygge formen op, men det er dog stadig usikkert, om han er klar til at spille en rolle i kampen.  

Det forventes, at Brugge er uden Timmy Simons, som måtte udgå med en skade på Old Trafford. Derudover er Brandon Mechele helt sikkert ikke med i kampen, da han har karantæne efter det røde kort.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

Romero

Darmian – Smalling – Blind – Shaw

Herrera – Schneiderlin

Mata – Januzaj – Memphis

Rooney

Club Brugge:

Bruzzese

De Bock – Mendy – Duarte – de Fauw

Vormer – Vanaken – Castelletto

Vazquez – Diaby – Mbombo

Hold øje med:

Vi så i den første kamp nogle af de ting som Victor Vázquez kan, og derfor ser han ud til at være manden Club Brugge skal sætte deres lid til, hvis de skal skabe overraskelsen. Han havde en stærk sæson før sommerferien, hvor han lagde op til 14 mål i den belgiske liga og blev kåret til årets fodboldspiller i Belgien. Følgere af dansk fodbold kan måske huske, at han både scorede mod Brøndby, FC København og AaB i Europa League

Sagt om kampen:

”Det er et vanskeligt sted at spille, og det er bestemt ikke nogen nem modstander. Jeg har læst, at medierne mener, det vil blive en ren walkover for Manchester United, men sådan er det ikke. Brugge vandt blandt andet 3-0 mod Panathinaikos i den forrige runde.  Der er stadig kamp om pladsen, men på grund af vores tredje mål i den første kamp, så går vi selvtillidsfulde ind til kampen. ” – Louis van Gaal

Skribentens bud på resultatet:

På trods af weekendens skuffende uafgjort mod Newcastle, så bør United være i stand til at sejre mod Club Brugge. Det kan kun være et spørgsmål om tid, før Wayne Rooney igen får hul på bylden, og det kunne meget vel være i denne kamp mod et hold, som er klasser under Manchester United. I Newcastle-kampen så vi United komme blæsende ud til kampen med masser af boldbesiddelse hele kampen igennem. Jeg tror, billedet bliver det samme mod Club Brugge, som ikke kan følge med i 90 minutters Premier League-tempo. Manchester United vinder 2-0.

Vidste du, at:

  • Med den første kamp, har United vundet alle 5 kvalifikationskampe, som de har spillet.
  • Club Brugge ikke har nået gruppespillet siden sæsonen 05/06, hvor de var i gruppe med Juventus, Bayern og Rapid Wien.
  • Belgierne ikke har slået et engelsk hold siden februar 1995, hvor de slog Chelsea 1-0. Siden er det blevet til to uafgjorte og fem nederlag.
  • United aldrig er gået målløse fra banen mod en belgisk modstander. Holdet har således scoret hele 25 mål i syv kampe mod hold fra Belgien.
  • Manchester United har tabt deres seneste to udebanekampe i Europa.
  • Brugge er ubesejrede i deres seneste 10 europæiske hjemmekampe. Sidst de tabte, var i 2012 mod Bordeaux

Seneste fem kampe:

Manchester United:

United – Newcastle: 0-0

United – Club Brugge: 3-1

Aston Villa – United: 0-1

United – Tottenham: 1-0

United – PSG: 0-2

Club Brugge:

SV Zulte-Waregem – Brugge: 2-0

United – Brugge: 3-1

Brugge – KV Kortrijk: 2-1

Charleroi – Brugge: 0-0

Brugge – Panathinaikos: 3-0

TV:

Kampen bliver vist på TV3+

 

Køb den nye Manchester United-trøje hos Unisport.dk eller hos Sportmaster.dk 

Forrige artikel

Avis: United med kolossalt Neymar-bud

Næste artikel

Disse 18 spillere var med på flyet til Brugge

ANNONCE